Skridskotur på asfaltsplanen i området. Ro...

100media_imag018 (MMS)

Skridskotur på asfaltsplanen i området. Roligt!


Veckorna rullar på...

...och veckan som gått har varit hektisk.

Veckan inleddes med besök på ortopedtekniska för Molly som fick inlägg i sina nya gymnastikskor samt utbytta inlägg i höst/vårskorna. Som vanligt fick utprovningen ske vid akvariet i väntrummet då det är ända stället hon står stilla tillräckligt länge. Tur att vi har en så tålmodig och förstående ortopedtekniker! Annars tyckte hon att Mollys fötter vuxit till sig fint, även om stabila skor och uppstabiliserande inlägg fortfarande behövs. På hemmaplan passade Tova Miranda, och grannen Bengt fick ta Maja till dagis. På eftermiddagen fikade vi på torget och tog oss hemmåt i långsam takt.

På tisdagen var det premiär för kyrkans öppna förskola för Maja och Mirre. Trevligt och som vanligt lagom mycket med folk. det var en ny fröken som höll i det hela, som var mycket vänlig och engagerad. Mysigt som vanligt. Efter hämtning av Molly fikade vi faktiskt utomhus på en lekplats och lekte ute en stund i det sakta försvinnande solljuset. Härligt med lite frisk luft för omväxling skull.Det var på onsdagen dags att sätta igång med intensivinlärningen efter julledigheten och för första gången gick besöket på habiliteringen helt problemfritt. Molly accepterade att sitta själv på stolen och arbeta, med mamma bredvid. Hon protesterade bara lite lagom mot de nya övningarna och var glad och nöjd större delen av besöket. Kul! Nu ska vi fokusera på uppmaningen "Gå till..." och namnge en närvarande person. Vidare ska vi öva på sociala frågor så som "Vad heter du?", "Hur gammal är du?", "Var bor du?" etc. Sista övningen är en ritövning då hon så småningom ska lära sig att fatta pennan på rätt sätt. Givetvis fortsätter alla de gamla övningarna prallellt med dessa nya. Så vi har att göra...

På onsdfagskvällen var det premiär för Majas kör och miniorer i kyrkan. Tyvärr har körledaren blivit sjukskriven ett par veckor, så det är bara minioprerna fram till sportlovet. Maja var eld och lågor och kom så småningom hem med en jättefin tavla gjord av silkespapper klistrat på en träskiva.

På torsdagen var Sara på jobbet och Johan hemma med tjejerna. Efter lämning av Maja kom Jonas och Sonja på lunch. Johan fick med sig Majas dagiskompis Helen hem från dagis, och tjejerna lekte ända fram till middag helt problemfritt.

Maja och Mirre har börjat leka en hel massa. Maja pratar och frågar Mirre och Mirre är med så gott hon kan. Jättekoj att se!

Fredagen blev en riktig slödag efter den ganska intensiva veckan. Ingen av tjejerna var sugna på att gå ut på förmiddagen, så det blev till att mysa inne istället. Först efter mellis blev det en tur till lekplatsen i skymmningen. Vi hittade en massa ispölar att krascha, vilket uppskattades mycket. Skaren på snön gjorde också för första gången att alla tre tjejerna kunde gå själva gabska så obehindrat på lekplatsen, vilket självklart gjorde det roligare. Tidigare har inte Mirre kunnat ta sig fram där, vilket genererat en hel del ilska.

När man är inne blir det en hel del mys, bus och lek...

Alla tre på samma bild... Wow!

I dag hade Maja sin första simskola för terminen. Och denna gång fick Miranda följa me doch titta på, vilket Maja tycklte var mycket roligt. Även Mirre tyckte nog att utflykten var spännande. Hon fick duscha med Maja efteråt och följa med in i bastun en liten stund. Mys! Sara och Molly tog sig till Friskis och svettis för ett Familjegympapass. Vi provade ju på det förra veckan och Molly har pratat en hel massa om det efteråt. Så nu tänkte vi försöka komma iväg på det så ofta som möjligt. Även denna gång gick det bra. Det var öppet hus på Friskis, så med andra ord fruktansvärt mycket folk, men det verkade inte bekomma Molly så mycket, utan hon deltog som vanligt lite grann och gjorde därimellan sina egna gympaövningar (mycket klättra på mamma...). Roligt!

Vad tycker ni om det nya vintriga utseendet på bloggen? Är inte helöt nöjd med bakgrunden, den känns lite plottrig... Men jag jobbar på det.!

I morgon drar Sara till fjällen för 4 dagar skidåkning. Johan och tjejerna stannar på hemmaplan för att hålla ställningarna. Med andra ord kommer nästa uppdatering först till nästa helg.

             

Mirre är ute och går med sin älskade dockvagn samt hjälper mamma att laga mat. Hjälpsam som få!

Utebus!

100media_imag017 (MMS)

Utebus!


Julen del 3, samt lite mjukstart av vardagen

Så, dags för den sista och avslutande delen av julen 2010... Eller, nu är vi ju faktiskt inne på början av 2011, men de sista dagarna och timmarna av julledigheten för den här gången.

Som sagt blev mormor Lena och morfar Andreas i stort sett avlösta av morbror Micke, Elli och lille Alexander. Det var länge sedan vi sågs sist och oj så mycket som hänt med lillkusinen. Vi avnjöt en god middag och hann prata ikapp en hel del första kvällen. På fredagen var Sara tvungen att åka in till jobbet en sväng, och Micke och Elli passade på att ta sig in till stan för att sluta upp med kusin Tova. På hemmaplan var Johan och barnen ute en sväng. Sara blev dock inte så långvarig och var hemma till lunch igen.Maja gosar med Alexander


Sara vann i en radiotävling innan jul presentkort på shopping samt 4 biljetter till Disney on Ice i Scandinavium. Maja och Sara funderade tillsammans ut att det var Lisa och Rebecka som skulle få följa med på äventyret. För äventyr var verkligen var det var, i alla fall för de två små tjejerna i sällskapet. Vid 16 tiden tog Sara och Maja bussen in till stan för att möta upp Lisa och Rebecka. Kvällen inleddes med mat på Mc Donalds, något som inte Maja är allt för bortskämd med. Så mumsig middag med andra ord. Sedan var det dags att gå in på arenan. Vi började med att hitta våra platser, högt, högt upp med bra utsikt över hela arenan. Sedan var det upptäcksfärd på schemat. Isen inspekterades, liksom alla stånd som sålde olika former av leksaker och annat Disneyrelaterat. När väl showen började blev både Maja och Rebecka uppslukade av Musse, Mimmi, Långben och de andra som träffade på en mängd olika Disneyfigurer. Storyn i det korta var att Musse med vännner var på Disneyland. Den onda feen (från Törnrosa) dök upp och förtrollade Mimme och Kalle i djup sömn. I jakten på att rädda dem söker Musse med vänner hjälp av superhjältarna. Tillsammans, och med hjälp av publiken lyckas de till sist rädda Mimmi och Kalle. Spännande! Maja blev mycket facinerad av Superhjältarna, speciellt av minstingen i den familjen, en superhjältebebis.(bilden tagen från www.auditionfordisney.com)


På lördagen besökte vi allihopa Universeum, ett bra beslut i och med att regnet öste ner... Micke och Elli hade inte varit där på många år, så besöket var mycket uppskattat. Vi åt lunch i resturangen och återvände sedan in igen för att verkligen låta alla hinna se allt. Lyckat och trevligt på alla sätt och vis. Kvällen avslutades med ännu en delikat måltid i form av fisksoppa. Mums!

På söndagen åkte Micke och Elli hemåt och vi andra ägnande ett par hektiska timmar åt stöd, matlagning och tårtbakning inför stundande 40 års kalas med Johans släkt. Jesper och Lotta med barn samt farmor och farfar dök upp och fick avnjuta en god lassange och en smarrig gräddtårta. Maja lekte fantastiskt bra med Julia och Rasmus. På kvällen när lugnet lagt sig var det väldigt skönt att sjunka ner i soffan framför sportnytt, efter en mycket intensiv men otroligt trevlig jul.

Vardagen drog igång lite mjukt på måndagen med dagis för Molly, men Maja var ledig. Sara, Mirre och Maja tog sig hem för att ta emot susie med barn på besök. Vi åtr rester av gårdagens födelsedagsmat, barnen lekte och Susie och Sara pratade en hel massa, precis som vanligt. Mys!

Tisdagen var Maja och Mirre hemma som vanligt, med Molly på dagis. Vi fixade med tvätt, busade och sjöng och lekte inne. På eftermiddagen efter hämtning av Molly på dagis var vi på biblioteket och lånade ett gäng nya böcker.

Onsdagen innebar Majas första dagisdag, medan Molly blev hämtad redan vid kl10.30 för besök på habiliteringen, denna gång hos sjukgymnasten. Molly har ju under hösten gått på bassängträning för hennes överrörlighet, något som sjukgymnasten ville utvärdera. Vi fick besked om att bassängträningen kanske inte passade Molly så bra då det var ganska ostrukturerat och utan att egentligen titta på Molly fick vi besked om att vi inte fick fortsätta med den träningen. Istället föreslogs ridterapi (en aktivitet med lååång väntelista, samt att den sker på onsdagar, samma dag som vi har intensivinlärningsträffarna...) som ett alternativ. Vi åkte därifrån efter ca 30 minuter med en känsla av att det var rätt onödigt att åka dit. det känns tråkigt att badet blev indraget, då Molly uppskattat det mycket. Men vi får helt enklet åka och bada på egen hand i stället och hitta en annan form av gruppträning som kan passa Molly.

Sara jobbade på torsdagen, då Johan var hemma med tjejerna. Maja var på dagis under dagen då de övriga var ute i det fantastiska vädret. På eftermiddagen kom Jonas, Albin och Sonja på besök och fikade mellis.

I lördags ägnade vi oss åt hemmet genom att Johan så gott som färdigställde källarens biorum med sladdragning och lite annat fix. Sara och Maja åkte till IKEA och Bäckebol för att inhandla ett gäng nya lampor till vardagsrummet. När julbelysningen försvann blev det så mörkt och trisst! Men nu har fönstren fått ny året runtbelysning samt soffhörnet en allmän- och läsbelysning i ett. Så snyggt! Dessutom blev det dryga timmens snöskottning på parkeringen då det låg dryga 20 cm snö på backen när vi vaknade. Alla 5 i familjen hjälpte till på sitt sätt i skottningen.

I dag har vi allihopa varit på Friskis och Svettis Familjegympa. Till härligt svängiga barnlåtar har vi ålat, sprungit, hoppat och dansat tillsammans. alla kunde vara med på sitt sätt, även om Mirre mest ville sitta i famnen på mamma eller pappa. Molly tyckte det var riktigt skojigt och detta känns som ett bra alternativ till den borttagna simträningen. I och med att det är samma program varje vecka så kan hon förhoppningvis vartefter lära sig lite hur det fungerar. Maja var eld och lågor och tyckte det var riktigt roligt. För mamma och pappa var det till och med rätt flåsigt emellanåt, speciellt med Mirre eller Molly i famnen.

Ikväll kommer Tova på middag för övernattning och barnpassning... Men det får berättas mer om senare.Sara fick en kamera i försenad julklapp, en vattentålig, slit och slängkamera som kan följa med överallt. Så nu ska det bli lite mer bilder tagnma i vardagen. Här leker Mirre med toaletten.
Molly på vinterpromenad
Busmaja har trillat ikull i väntan på syskonen på väg till torget.

Julen del 2

Lena som bor i Italien var hemma med lille Nils som hunnit bli ett år. För att ge Lena en chans att hinna träffa alla vänner ordnade Anders och Erika i Alingsås en "Lena-fest". Anders och Erika träffar vi bland annat varje midsommar. De har barnen Oskar och Lisa som är ett par år äldre än våra barn. Det var en mycket trevlig tillställning med god mat och trevligt umgänge. Barnen skötte sig exemplariskt. Maja lekte mycket bra med Lisa och Molly grejade omkring med lite olika självgående leksaker, liksom Miranda. Mirre höll ut till närmare 21.30, men sedan var det dags att packa oss hemmåt.

Dagen efter kalaset tog vi oss an med ny energi, även om barnen var trötta. Vi packade badväskorna och begav oss till Kärra simhall. Det blev bad och bus och lek en stund, men inte så länge som tänkt då barnen var rejält trötta. Vi fikade i kafeterian efteråt innan vi tog bilen hem igen. På eftermiddagen kom Johans gamla kollega Hanna med sonen Ebbe som är några månader yngre än Mirre. Det blev sen lunch i och med vår omvända ordning med fika vid lunchtid i badet. Ebbe hade vuxit massor sedan sist och blivit en hel liten grabb.

Vi fortsatte på inslaget spår med roliga aktiviteter med barnen och tog oss på torsdagen innan nyårsafton an bushuset i Torslanda. En alltid lika uppskattad aktivitet. Mirre är nog den aldra störskaste av de tre och håller man henne inte under uppsikt så har hon klättrat upp till den största rutschkanan och gett sig ut där själv. Denna gång accepterade hon att Maja åkte bredvid och höll henne i handen, så nu behövde inte mamma eller pappa rusa efter henne hela tiden. Molly hoppade mycket på studsmattorna och oj vad hon har utvecklats motoriskt. Nu hoppar hon utan problem flera höga hopp på en stor studsmatta, något hon inte gjorde för 6 månader sedan. Skoj!

På eftermiddagen gjorde Sara Tova sällskap till IKEA för att inhandla en stereobänk till källaren. Nästa projekt här hemma är att ta tag i det stora rummet i källaren som just nu bara står och inte används till annat än gästrum de få gånger vi har gäster här. Nu ska det bli ändring på det och den projektor som stått och samlat dam de senaste 18 månaderna ska komma på plats. en duk har inhandlats, soffan flyttatas och högtalarna ställts ut. Så nu är det bara att snygga till sladdragnmingarna samt fundera över vart man ska göra av allt som förvarats i rummet fram tills nu. Sedan är vår nya hemmabioanläggning klar. Inte dåligt, va?

På nyårsafton insåg vi lite sent att vi var just lite sena... Middagsgäster som skulle anlända klockan 17 och inte ens mat inhandlad. Men vi lyckades med gemensamma krafter både handla (Johan), få ut barnen en stund (Sara) samt laga till både förrätt (jordärtskockssoppa) samt varmrätt (rödbets och chevrefyllda knyten med entrecoté, nötgremolata samt rödvinssås). Mumsigt gott blev det dessutom. Klockan 17 skjuter GP upp sina fyrverkerier nere i hamnen och i år tog vi bilen till St Jörgens hotell för att därifrån se det hela. Lite långt ifrån måhända, men utmärkt utsikt och överblick. Molly var eld och lågor över det hela, och blev mycket ledsen när det hela var slut. Maja tyckte också det var roligt, hon minndes detta fyrverkeri från tiden då vi bodde inne i stan. Mirre däremot kunde lika gärna vara utan det hela och traskade istället in på hotellet. Efter fyrverkerierna tog vi oss hemmåt för att välkomna våra gäster Jonas och Vickan med Albin och Sonja. Vi inledde med Champange och avnjöt sedan den delikata måltiden. Mirre och Molly sov vid 20.30 och Maja slocknade 21.30. Jonas och Vickan hade med sig efterrätt som avslutade måltiden, en bär/glass/grädd kompott som fick bli lite varm på toppen i ugnen. Mums! Vid tolvslaget skålade vi i alkoholfri cider och gratulerade såklart Johan som fyllde 40 år.

På nyårsdagen var det födelsedagssjungning för pappa under lite halvtrötta former. Pappa fick en fin teckning av Maja med massor av hjärtan på och ett armbandsur av Sara. Vi packade oss iväg ganska så tidigt och begav oss till Universeum för att vara där vid öppningstid. Som vanligt denna dag väldigt lite folk så här dags. Molly hängde denna gång med pappa i regnskogen, medan de övriga tre höll till på experimentavdelningrana. Maja fick bland annat vara med om att frysa ner skumtomtar i flytande kväve. Spännande och gott! Jonas och Vickan dök upp de med och Maja och Albin kunde springa omkring en del tillsammans. Vi åt lunch i resturangen innan det var dags att dra sig hemmåt. Rester från gårdagens middag fick även täcka upp för födelsedagsmiddag.Molly njuter av fiskarna i stora akvariehallen, aldeles ensam...
Molly och ormen... Här kan hon stå och titta läääänge.

Johans egentliga födelsedagspresent utdelades först ett par dagar senare då mormor Lena och morfar Andreas återigen kom ner med tåg, denna gång för att passa barnen under två dygn. Efter lite fika och allmän överlämning begav sig Sara och Johan på tu man hand iväg till Vann Spa i utanför Lysekil. Där åt de god mat, läste, badade i olika små eller stora pooler, promenerade i skogen, åt ännu mera god mat, sov en hel massa och tränade lite lagom. Dessutom fick Sara en Spa pedikyr och Johan lite örtmassage. På hemmaålan lyckades mormor och morfar rodde ihop vardagen galant med ett flertal uteturer, bus och lek och alla andra rutiner som ska till för att få det hela att gå ihop med tre barn. Starkt jobbat!

På trettondagen hade kyrkan och därmed även Majas dagis julspel i kyrkan med efterföljande julfest. Då Sara och Johan fortfarande var på Spa tog Lena den styörsta och den minsta med sig medan morfar och Molly hängde hemma. Maja sjöng i änglakören medan mormor och Mirre tittade på en stund, men sedan förflyttade sig till lekrummet. Efter julspelet var det fika, då Sara, nyss hemkommen, slöt upp. Efter lite mer fika och lek blev det dans kring granen. Mirre fik sitta i mammas famn under dansandet. Därpå kom i år igen (se tidigare blogginlägg) de tre vise männen och förvirrat letade efter jesusbarnet. Och i år igen hittade de bara en hel massa andra barn som fick Jesus gåvor. Fast jag vet inte om Jesus hade uppstatta godis förståss, men det gjorde i alla fall Maja och Miranda (och Molly med när hon fick sitt där hemma). 

Alla tre tjejerna blev så glada över att ha mamma och pappa hemma igen, liksom mamma och pappa var glada att se de tre tjejerna. Lena och Andreas hade relativt bråttom iväg till tåget hem mot huvudstaden igen. Men de han inte mycket mer än åka innan nästa besöksgäng anlände, denna gång Saras bror Micke, Ellinor samt lille Alexander (som hunnit bli hela 7 månader och inte är så liten längre...). Men mer om det i ett annat inlägg!

               

Mirre har lånat Majas snövitsklänning... Mycket stolt!
Maja och Mirre sjunger...pop?

Julen del 1

Ja, nu får man väl ändå påstå att jullovet är över och det är mer än tid att ta tag i att uppdatera bloggen. Det har hänt en hel del sedan sist, så jag gör som i somras, tar det vartefter tiden räcker till. Här kommer i alla fall del 1.

Söndagen innan jul var det dags för förjul i Alingsås hemma hos farmor och farfar och favoritlabradoren Cissi. Även kusinerna Rasmus och Julia med tillhörande mamma Lotta och pappa Jesper var på plats. Det bjöds på fantastiskt gott julbord, faktiskt det första för året för oss alla. Mums! Efter kaffe med härligt god kaka till försvann farfar för att fixa i garaget och då dök plötsligt tomten upp utanför vardagsrumsfönstert... Alla barnen fick varsitt paket med en marsinpangris i. Vilken lycka! Lyckligast blev nog Maja som satte i sig större delen av sin omedelbums. Molly gick lyckligt omkring och slickade på sin gris och pratade i flera dagar efteråt att tomten hade paket med en gris i till henne. Ingen blev rädd för tomten och det hela var mycket uppskattat av alla.

På måndagen skulle Bertil och Barbro komma för att passa Miranda medan Sara skulle på jullunch samt möte på jobbet. Molly fick under söndagskvällen feber och fick vara hemma från dagis på måndagen. Maja skulle till dagis för att vara med på julfetsen. Men väl där informerades vi om att det gick magsjuka bland barn och personal, så vi vände i dörren. Sålunda blev det passning av alla tre barnen... Trafiken var liksom vädret inget att önska så resan från Alingsås till Göteborg tog nästan 2 timmar. Sara kom så småningom iväg på möte och god jullunch, även om det bölev lite senare än tänkt.

Molly skulle ha sin julfest på dagis på onsdagen innan jul. Men Maja vaknade på morgonen och hade ont i magen och innan vi hunnit mer än kliva upp så kräktes hon. Så Molly fick stanna hemma medan Maja låg i soffan och kräktes flera gåpnger i timmen fram till 10. Då var det som att vända på ett mynt och hon satte sig upp och ville ha både vatten och smörgås. "Nu mår jag bra, mamma". Och det gjorde hon, det var full rulle på eftermiddagen och en stor portion mat till lunch. Ingen annan blev dålig heller, så jag undrar jag om det inte var något Maja ätit...

Dagen innan julafton lyxade vi till det med att besöka Universeum. Det var återigen väldigt tomt på folk och djuren i regnskogen var aktiva till Mollys lycka. Molly och Sara hängde där under säkert dryga timmen medan Mirre, Maja och Johan utforskade de mer experimentella delarna. Även Molly hittade dit till sist och tack vare att det var så lite folk kunde Molly rida på den automatiska hästen om och om och om igen. Vi avslutade besöket med lunch i resturangen, pannkakor för barnen och köttbullar med potatis till de vuxna.Mirre hjälper Maja att cykla
Molly rider på hästen


Själva julafton bjöd på strumpöppning på morgonen och god frukost innan vi tog oss en pulktur tillsammans ute. Mysigt! Då tågtrafiken strulat en hel del den senaste veckan var det inte förvånande att Saras föräldrar blev ca 3 timmar sena med sitt tåg från Stockholm. Så vid 17 tiden var alla samlade här; farmor och farfar, mormor och morfar samt Saras kusin Tova. Vi åt god julmat och hade en riktigt trevlig stund runt bordet. Eftetr kaffe och lite julgodis försvann farfar för att titta till bilen... Och då ringde det på dörren och det var tomten som kom. Denna gång hade han en hel säck med sig med paket. Maja vågade till och med sitta i tomtens knä. Tomten hade dock bråttopm vidare, så när han var tvungen att gå tog Maja över utdelningsansvaret. Paketen både räckte och blev över kan man säga och alla fick nopg något de blev glada över. Mirre fick bland annat en rosa dockvagn, Molly ett självgående tåg och Maja en mikrofon. Toppen! Mirre och Molly somnade så småningom, men Maja som lovats¨att få vara uppe hur länge hon ville höll ut lika länge som oss andra. Kvällen avrundades med obligatoriskt pusselläggande och småprat. Mysigt!Maja sitter i tomtens knä


Juldagen var mycket lugn med lite promenad och pulkaåkande för mormor, morfar, Maja, Mirre och Sara. Johan och Molly mös inne istället. Mirre bestämde sig för att det var morfar som skulle åka med henne i backen och ingen annan, så det var bara för morfar att sätta sig i pulkan. Men jag tror att han uppskattade det hela lika mycket som Mirre. Mormor och Morfar lagade delikat icke julig middag som avslutning på en mycket lugn dag.Juldagsmys i pyjamas, ja i alla fall för Maja. Mormor ser lite mer påklädd ut.


Mormor och morfar tog tåget hemåt igen på Annandagen och tåget lyckades hålla tiden bra mycket bättre denna gång. Här fortsatte slappandet och det lugna tempot ytterligare någon dag. Skönt efter allt förberedande julstök.
Mirre på juldagsförmiddagen...

Maja och Sara är på Disney on ice på Scand...

100media_imag017 (MMS)

Maja och Sara är på Disney on ice på Scandinavium.


RSS 2.0