Fotoslarv...

Dags för en uppdatering, nu har det dröjt allt för länge igen. Anledningen är att vi för närvarande är för uselt dåliga på att ta kort, vilket gör att det inte finns några bilder att lägga upp... Men en liten kort resume av den senaste tiden kan ju vara på sin plats ändå. och i morgon ska kameran ligga framme så att nästa inlägg ska bli med bilder. Jag lovar!

Vilket fantastiskt höstväder det har varit senaste tiden! Solen har lyst från en höstblå himmel och i solen har det varit riktigt varmt!

Veckan som gått har varit av den mer händelserika sorten. I måndags kom Susie med barn på besök lagom till mellis. Johan var på kurs och hade svårt att hinna hem innan det var dags för Sara att bege sig till Hagabadet för veckans jobb/träningsinsats. Så Susie tog sig an utmaningen att passa 5 barn samtidigt, något som gick galant, även om Molly inledningsvis var lite tvär. Mest var det nog Saras fel som slarvat med att informera Molly om vad som skulle hända. Johan kom hem lagom till middagen för att avlösa Susie.

I tisdgas besökte Sara, Molly och Miranda kyrkans öppna förskola tillsammans med Anna och Stella (Anna är en ny bekant som bor i Tuve som också är föräldraledig. Hon har två döttrar Emelia 3 år och Stella 1 år). Efter lite lek och fika där begav de sig vidare till BVC för 6 månadfers läkarkontroll av Miranda. Hon vägde nästan 8 kg den lilla guldklumpen och hon fick godkänt med bravur av läkaren. En snabb sväng hem för att äta lite och vila, för att sedan hämta Maja på dagis. Därefter lekte vi på en lekplats en stund och åt mellis innan det blev besök på biblan för Mirre och Molly och balett för Maja. Väl hemma igen vid 17.30 snåret så var alla fyra tjejerna rätt möra.

I onsdags var det besök i kyrkan igen för Sara, Molly och Miranda. Denna gången för att träffa prästen som ska döpa Mirre på lördag. Molly travade med bestämda steg in på öppna förskolans lokaler, så det var bara att ta dopmötet bland leksakerna istället för på prästens kontor. Efter hämtning av Maja på dagis blev det lek på hela tre lekpplatser och på den sista mötte vi grannbarnen Astor och Max och tog sedan följe hem. Maja och Astor försvann sedan iväg till vår närmaste lekplats och Maja kom inte intrillandes förrän precis innan middagen.

Johan hade i helgen sin årliga sill-lunch med goda vännen Stefan, så Sara var själv med barnen torsdag kväll till lördag kväll. Fredagen bedrev Sara och barnen i Alingsås hemma hos Lisa och hennes två döttrar Rebecka (2år) och Matilda (3 mån). Det bjöds på härlig korvstroganof till lunch och massor av utomhuslek. Maja klättrade i träd och Molly ömsom grävde i sandlåda, gungade och sparkade boll. Och solen sken. Vilken härlig dag på landet! Innan hemfärd bjöds det på middag: klyftpotatis från påse med rostbiff och kantarell sås. Båda barnen åt andaktsfullt potatisen, sådan potatis hade de aldrig ätit förut. Oj, så gott!

Lördagen bjöd också på underbart höstväder, så eftermiddagen ägnades åt lek på lekplatsen. För en gångs skull var det fullt av andra barn där också. Vi följde med barnen upp i skogen här intill där vi byggde koja och klättrade i träd. Härligt!

Söndagsförmiddagen har vi tillbringat i kyrkan...igen! Denna gång på familjemässa. Maja skulle hälsas välkommen till sitt nya dagis, så det var bara att infinna sig. Vi trodde i vår enfald att en familjemässa skulle vara av det lite kortare slaget, men så fel vi hade. Trots att den var lång (ca 70 min) var det gemytligt och mysig stämning. Tack vare ett russinpaket lyckades Molly hålla sig still nästan hela mässan... På eftermiddagen for Maja och Sara till IKEA och inhandlade en STOR dörrmatta som ska samla upp allt grus som ständigt letar sig in i huset, samt en säng till Molly. Hon har sedan midsommar klättrat i och ur sin spjälsäng, så nu kändes det som att det var dags för en riktig säng till henne. Hon hjälpte stolt pappa att bygga ihop sängen genom att sitta bedvid och ha högläsning ur en bok. 

Mirre kryper nu obehindrat runt här hemma och är ständigt och drar i byxbenen på den som står i köket och fixar. Där har vi en tjej som vill vara med där sakerna händer. 

Här hemma har vi haft dator och TV fritt en vecka, men senaste dagarna har tjejerna fått titta lite på film igen, till Mollys stora lycka. Hon har en kärlek här i världen just nu, "Moine". Varsågoda, titta och njut! 


Förkylningstider

Hej där! Här är det snorigt värre och tröttigt pä flera fronter. Molly och Miranda snorar ännu i kapp, medan Maja, Sara och Johan verkar ha klarat sig lindrigare undan. Molly har till och med haft feber senaste dygnet. Tyvärr har Mollytjejen mycket svårt att sova gott på natten när hon är sjuk, så det har blivit aldeles för lite sömn för flera av oss senaste tiden.

Med andra ord har vi inte varit särskilt aktiva på sistonne. I lördags hade Sara en ta hand om sig själv dag och lämnade hemmet vid tvåtiden för att återvända först vid lunch dagen efter. Tiden för sig själv ägnade hon åt shopping, fika, uteserveringshäng, videokväll med övernattning samt sovmorgon. Allt detta tillsammans med toppenpinglan Susie. Tack för en superhärlig dag! de övriga fyra styrde kosan mot Alingsås och farmor och farfar. Där lektes det med labradoren Cissi och åts farmors goda mat. Mums!

På söndagen gjorde vi en eftermiddagstur till ännu en ny lekplats. De tar aldrig slut, till Majas stora glädje. Om man skulle vilja finns det en ny lekplats att utforska nästan varje dag i och med att varje bostadsområde här omkring har minst en lekplats. På denna nya lekplats träffade vi två Tjeckiska råtthundar, den ena 9 månader gammal och den andra 9 veckor. Molly var överlycklig. Den äldre var snabb som bara den och vallade Molly fram och åter över gräsmattan, medan den andre mest låg och sov i mattes trygga famn. Maja har blivit väldigt bra på att agera tillsammans med hundar och kunde vänta ut hunden tills den kom till henne för att bli klappad. Även Miranda fick sig en och annan slick på näsan.

I tisdags var det dags för premiären av Majas dans för terminen. Hon gick i våras på balett en gång i veckan, men det har varit ett långt uppehåll under senvår och sommar, men nu var det alltså dags igen. Maja var eld och lågor efteråt. Och till hennes lycka var det två dagiskompisar med på dansen och en till lite mindre dagiskompis som väntade utanför tillsammans med Molly och Miranda. Molly blev djupt besviken över att inte få vara med och dansa. Sara försökte uppmuntra henne till att dansa själv utanför, men det var ju inte alls lika skoj.

Maja har varit på dagis tisdag och onsdag och det går bättre och bättre. Nu är det i alla fall en glad Maja som hämtas från dagis, även om lämningarna ännu är väldigt ledsamma. Hon har så smått vågat lämna sin inskolningsfröken och kan ty sig till några andra av fröknarna.

Miranda har börjat krypa! :-) Ska se om det går att fånga på film, så ska jag visa er här i bloggen så småningom. Så nu behöver man vara mycket mer observant med vilka leksaker som ligger framme, att grindarna för trapporna är stängda etc. Full rulle är det med andra ord.

De börjar ju bli så stora de små liven! Tänk, det känns inte länge sedan de var så här små alla tre...Maja något dygn gammal...
Molly vid samma ålder...och Miranda två dygn gammal.


Hemma mys

Idag njuter hela tjejkvartetten av en hemmadag. Inget dagis och ute faller regnet så idag får det vara en pyjamasdag! När Molly och Miranda sover passar Sara och Maja på att mysa tillsammans och Maja tittar på följande toppenprogram:

 Konstigt nog tilltalar detta alla tre barnen. Ja, till och med Miranda kan stanna upp i sitt grejande och storögt titta en stund.

Snart är det dags för mellis och sedan ska regnstället på för en eftermiddagsaktivitet med målet att slänga veckans ranson av retursaker. En aktivitet där alla kan vara delaktiga i och med att returbehållarna har öppningar även på barnnivå numera. Toppen!

Vardag

Nu börjar vi så smått komma in i vardagslunk här hemma. Maja har nu gått tre veckor på dagis och Sara lyckas utan allt för mycket besvär komma iväg med alla tre barnen på morgonen för att lämna. Det krävs tålamod och gott om tid. Sara hade inledningsvis den goda intentionen att gå upp innan barnen för att äta frukost och göra sig i ordning. Intentionen höll i sig i en vecka, sedan tog tröttheten över... Maja tycker fortfarande att det är ganska jobbigt med nytt dagis och har separationsångest när det är dags att lämna. Dagarna går dock ganska bra så länge inskolningsfröken Monica finns i närheten. Vi hoppas på att hon ska börja känna sig lite tryggare så småningom vartefeter hon lär känna de andra barnen och fröknarna.

Vad har vi sysslat med senaste tiden då? Sara är igång och jobbar nu en kväll i veckan på Hagabadet. Så varje måndag får Johan sköta ruljansen här hemma medan Sara tjänar lite (med betoning på lite) pengar. Men att få betalt, även om det är lite, för att träna är ju aldrig fel...

Sara, Molly och Mirre hänger på lekplatser här i området när Maja är på dagis. Molly badar i vattenpölar när möjlighet ges. När det har regnat så blir det minst två helombyten av henne, trots galonställ... Hur kan vatten lyckas krypa in i precis minsta lilla öppning? I går lyckades Molly hitta en liten fontän på en stor sten, vilken hon stod och lekte vid en bra stund. Ja, ja, hon har ju galonisar tänkte Sara och lät henne hållas. När det var dags att avbryta leken uppenbarade sig en genomsur Molly då fontänvattnet runnit över galonisarnas överkant och fyllt dem med vatten... Vi har lärt känna en mamma med två barn här i närheten som också är förlädraledig, så henne träffade vi på lekplatsen häromdagen. Trevligt!

Mirres första tand har tittat ut och nu är krypningen inte långt borta. Oj, vad hon grejaromkring på golvet. Det är dags att börja bli flitigare med dammsugaren igen om vi inte vill att Mirre ska agera som sådan...

Molly pladdrar på för fullt och sjunger gärna sånger när hon åker på mammas rygg till och från dagiset. Inga tvåordsmeningar ännu, men hon kan sjunga stora delar ur "Imse, vimse spindel" samt "litet hus i skogens slut".

Förkylda har vi också blivit, något som vi väl halvt om halvt räknat med i och med Majas dagisstart. Maja är väl den som är friskast med bara lite snorig näsa, så hon får gå på dagis som vanligt tisdag till torsdag. Mirre och Molly snorar ikapp med härliga färger på snoret och Sara har börjat känna av halsen. Johan har än så länge klarat sig...Maja är stolt och nöjd över sin klätter bedrift. Hon klättrar på allt just nu och lyckas ta sig upp lite varstans. Det är dock klurigare att komma ner...
Molly tittar på TV. Just nu är favoriten en Tjeckisk Mullvad...

Mirre iakttar storögat allt som händer runt omkring och börjar mer och mer vilja ta del. Att stå upp är nu bland det bästa som finns...


RSS 2.0