Julen del 1

Ja, nu får man väl ändå påstå att jullovet är över och det är mer än tid att ta tag i att uppdatera bloggen. Det har hänt en hel del sedan sist, så jag gör som i somras, tar det vartefter tiden räcker till. Här kommer i alla fall del 1.

Söndagen innan jul var det dags för förjul i Alingsås hemma hos farmor och farfar och favoritlabradoren Cissi. Även kusinerna Rasmus och Julia med tillhörande mamma Lotta och pappa Jesper var på plats. Det bjöds på fantastiskt gott julbord, faktiskt det första för året för oss alla. Mums! Efter kaffe med härligt god kaka till försvann farfar för att fixa i garaget och då dök plötsligt tomten upp utanför vardagsrumsfönstert... Alla barnen fick varsitt paket med en marsinpangris i. Vilken lycka! Lyckligast blev nog Maja som satte i sig större delen av sin omedelbums. Molly gick lyckligt omkring och slickade på sin gris och pratade i flera dagar efteråt att tomten hade paket med en gris i till henne. Ingen blev rädd för tomten och det hela var mycket uppskattat av alla.

På måndagen skulle Bertil och Barbro komma för att passa Miranda medan Sara skulle på jullunch samt möte på jobbet. Molly fick under söndagskvällen feber och fick vara hemma från dagis på måndagen. Maja skulle till dagis för att vara med på julfetsen. Men väl där informerades vi om att det gick magsjuka bland barn och personal, så vi vände i dörren. Sålunda blev det passning av alla tre barnen... Trafiken var liksom vädret inget att önska så resan från Alingsås till Göteborg tog nästan 2 timmar. Sara kom så småningom iväg på möte och god jullunch, även om det bölev lite senare än tänkt.

Molly skulle ha sin julfest på dagis på onsdagen innan jul. Men Maja vaknade på morgonen och hade ont i magen och innan vi hunnit mer än kliva upp så kräktes hon. Så Molly fick stanna hemma medan Maja låg i soffan och kräktes flera gåpnger i timmen fram till 10. Då var det som att vända på ett mynt och hon satte sig upp och ville ha både vatten och smörgås. "Nu mår jag bra, mamma". Och det gjorde hon, det var full rulle på eftermiddagen och en stor portion mat till lunch. Ingen annan blev dålig heller, så jag undrar jag om det inte var något Maja ätit...

Dagen innan julafton lyxade vi till det med att besöka Universeum. Det var återigen väldigt tomt på folk och djuren i regnskogen var aktiva till Mollys lycka. Molly och Sara hängde där under säkert dryga timmen medan Mirre, Maja och Johan utforskade de mer experimentella delarna. Även Molly hittade dit till sist och tack vare att det var så lite folk kunde Molly rida på den automatiska hästen om och om och om igen. Vi avslutade besöket med lunch i resturangen, pannkakor för barnen och köttbullar med potatis till de vuxna.Mirre hjälper Maja att cykla
Molly rider på hästen


Själva julafton bjöd på strumpöppning på morgonen och god frukost innan vi tog oss en pulktur tillsammans ute. Mysigt! Då tågtrafiken strulat en hel del den senaste veckan var det inte förvånande att Saras föräldrar blev ca 3 timmar sena med sitt tåg från Stockholm. Så vid 17 tiden var alla samlade här; farmor och farfar, mormor och morfar samt Saras kusin Tova. Vi åt god julmat och hade en riktigt trevlig stund runt bordet. Eftetr kaffe och lite julgodis försvann farfar för att titta till bilen... Och då ringde det på dörren och det var tomten som kom. Denna gång hade han en hel säck med sig med paket. Maja vågade till och med sitta i tomtens knä. Tomten hade dock bråttopm vidare, så när han var tvungen att gå tog Maja över utdelningsansvaret. Paketen både räckte och blev över kan man säga och alla fick nopg något de blev glada över. Mirre fick bland annat en rosa dockvagn, Molly ett självgående tåg och Maja en mikrofon. Toppen! Mirre och Molly somnade så småningom, men Maja som lovats¨att få vara uppe hur länge hon ville höll ut lika länge som oss andra. Kvällen avrundades med obligatoriskt pusselläggande och småprat. Mysigt!Maja sitter i tomtens knä


Juldagen var mycket lugn med lite promenad och pulkaåkande för mormor, morfar, Maja, Mirre och Sara. Johan och Molly mös inne istället. Mirre bestämde sig för att det var morfar som skulle åka med henne i backen och ingen annan, så det var bara för morfar att sätta sig i pulkan. Men jag tror att han uppskattade det hela lika mycket som Mirre. Mormor och Morfar lagade delikat icke julig middag som avslutning på en mycket lugn dag.Juldagsmys i pyjamas, ja i alla fall för Maja. Mormor ser lite mer påklädd ut.


Mormor och morfar tog tåget hemåt igen på Annandagen och tåget lyckades hålla tiden bra mycket bättre denna gång. Här fortsatte slappandet och det lugna tempot ytterligare någon dag. Skönt efter allt förberedande julstök.
Mirre på juldagsförmiddagen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0