Julen del 3, samt lite mjukstart av vardagen

Så, dags för den sista och avslutande delen av julen 2010... Eller, nu är vi ju faktiskt inne på början av 2011, men de sista dagarna och timmarna av julledigheten för den här gången.

Som sagt blev mormor Lena och morfar Andreas i stort sett avlösta av morbror Micke, Elli och lille Alexander. Det var länge sedan vi sågs sist och oj så mycket som hänt med lillkusinen. Vi avnjöt en god middag och hann prata ikapp en hel del första kvällen. På fredagen var Sara tvungen att åka in till jobbet en sväng, och Micke och Elli passade på att ta sig in till stan för att sluta upp med kusin Tova. På hemmaplan var Johan och barnen ute en sväng. Sara blev dock inte så långvarig och var hemma till lunch igen.Maja gosar med Alexander


Sara vann i en radiotävling innan jul presentkort på shopping samt 4 biljetter till Disney on Ice i Scandinavium. Maja och Sara funderade tillsammans ut att det var Lisa och Rebecka som skulle få följa med på äventyret. För äventyr var verkligen var det var, i alla fall för de två små tjejerna i sällskapet. Vid 16 tiden tog Sara och Maja bussen in till stan för att möta upp Lisa och Rebecka. Kvällen inleddes med mat på Mc Donalds, något som inte Maja är allt för bortskämd med. Så mumsig middag med andra ord. Sedan var det dags att gå in på arenan. Vi började med att hitta våra platser, högt, högt upp med bra utsikt över hela arenan. Sedan var det upptäcksfärd på schemat. Isen inspekterades, liksom alla stånd som sålde olika former av leksaker och annat Disneyrelaterat. När väl showen började blev både Maja och Rebecka uppslukade av Musse, Mimmi, Långben och de andra som träffade på en mängd olika Disneyfigurer. Storyn i det korta var att Musse med vännner var på Disneyland. Den onda feen (från Törnrosa) dök upp och förtrollade Mimme och Kalle i djup sömn. I jakten på att rädda dem söker Musse med vänner hjälp av superhjältarna. Tillsammans, och med hjälp av publiken lyckas de till sist rädda Mimmi och Kalle. Spännande! Maja blev mycket facinerad av Superhjältarna, speciellt av minstingen i den familjen, en superhjältebebis.(bilden tagen från www.auditionfordisney.com)


På lördagen besökte vi allihopa Universeum, ett bra beslut i och med att regnet öste ner... Micke och Elli hade inte varit där på många år, så besöket var mycket uppskattat. Vi åt lunch i resturangen och återvände sedan in igen för att verkligen låta alla hinna se allt. Lyckat och trevligt på alla sätt och vis. Kvällen avslutades med ännu en delikat måltid i form av fisksoppa. Mums!

På söndagen åkte Micke och Elli hemåt och vi andra ägnande ett par hektiska timmar åt stöd, matlagning och tårtbakning inför stundande 40 års kalas med Johans släkt. Jesper och Lotta med barn samt farmor och farfar dök upp och fick avnjuta en god lassange och en smarrig gräddtårta. Maja lekte fantastiskt bra med Julia och Rasmus. På kvällen när lugnet lagt sig var det väldigt skönt att sjunka ner i soffan framför sportnytt, efter en mycket intensiv men otroligt trevlig jul.

Vardagen drog igång lite mjukt på måndagen med dagis för Molly, men Maja var ledig. Sara, Mirre och Maja tog sig hem för att ta emot susie med barn på besök. Vi åtr rester av gårdagens födelsedagsmat, barnen lekte och Susie och Sara pratade en hel massa, precis som vanligt. Mys!

Tisdagen var Maja och Mirre hemma som vanligt, med Molly på dagis. Vi fixade med tvätt, busade och sjöng och lekte inne. På eftermiddagen efter hämtning av Molly på dagis var vi på biblioteket och lånade ett gäng nya böcker.

Onsdagen innebar Majas första dagisdag, medan Molly blev hämtad redan vid kl10.30 för besök på habiliteringen, denna gång hos sjukgymnasten. Molly har ju under hösten gått på bassängträning för hennes överrörlighet, något som sjukgymnasten ville utvärdera. Vi fick besked om att bassängträningen kanske inte passade Molly så bra då det var ganska ostrukturerat och utan att egentligen titta på Molly fick vi besked om att vi inte fick fortsätta med den träningen. Istället föreslogs ridterapi (en aktivitet med lååång väntelista, samt att den sker på onsdagar, samma dag som vi har intensivinlärningsträffarna...) som ett alternativ. Vi åkte därifrån efter ca 30 minuter med en känsla av att det var rätt onödigt att åka dit. det känns tråkigt att badet blev indraget, då Molly uppskattat det mycket. Men vi får helt enklet åka och bada på egen hand i stället och hitta en annan form av gruppträning som kan passa Molly.

Sara jobbade på torsdagen, då Johan var hemma med tjejerna. Maja var på dagis under dagen då de övriga var ute i det fantastiska vädret. På eftermiddagen kom Jonas, Albin och Sonja på besök och fikade mellis.

I lördags ägnade vi oss åt hemmet genom att Johan så gott som färdigställde källarens biorum med sladdragning och lite annat fix. Sara och Maja åkte till IKEA och Bäckebol för att inhandla ett gäng nya lampor till vardagsrummet. När julbelysningen försvann blev det så mörkt och trisst! Men nu har fönstren fått ny året runtbelysning samt soffhörnet en allmän- och läsbelysning i ett. Så snyggt! Dessutom blev det dryga timmens snöskottning på parkeringen då det låg dryga 20 cm snö på backen när vi vaknade. Alla 5 i familjen hjälpte till på sitt sätt i skottningen.

I dag har vi allihopa varit på Friskis och Svettis Familjegympa. Till härligt svängiga barnlåtar har vi ålat, sprungit, hoppat och dansat tillsammans. alla kunde vara med på sitt sätt, även om Mirre mest ville sitta i famnen på mamma eller pappa. Molly tyckte det var riktigt skojigt och detta känns som ett bra alternativ till den borttagna simträningen. I och med att det är samma program varje vecka så kan hon förhoppningvis vartefter lära sig lite hur det fungerar. Maja var eld och lågor och tyckte det var riktigt roligt. För mamma och pappa var det till och med rätt flåsigt emellanåt, speciellt med Mirre eller Molly i famnen.

Ikväll kommer Tova på middag för övernattning och barnpassning... Men det får berättas mer om senare.Sara fick en kamera i försenad julklapp, en vattentålig, slit och slängkamera som kan följa med överallt. Så nu ska det bli lite mer bilder tagnma i vardagen. Här leker Mirre med toaletten.
Molly på vinterpromenad
Busmaja har trillat ikull i väntan på syskonen på väg till torget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0