v. 45 2007

Så är det åter igen söndag och dags för att uppdatera er om hur vi haft det under veckan som gått.


Vi har haft en ganska innehållsrik vecka. I måndags kom Anna (kurskamrat till Sara från sjukgymnastutbildningen) och hennes döttrar Moa (3½ år) och Lisa (3 mån) på snabbvisit under förmiddagen. Maja fick till sin stora glädje visa Moa sitt fina rum. De dansade, åkte motorcykel och lekte med gossedjuren. Lisa tittade sig mest storögt omkring, och framför allt på älgen Arne som sitter på väggen i Majas och Mollys rum. Spännande! På eftermiddagen gick vi ner till Gunnel (hårfrisörskan i huset) som hade lite ledig tid. Gunnel hade dukat upp med oljefärger och porslinfäger till Majas förtjusning. Maja satt och målade under nästan 2 timmar... Det blev ett antal oljefärgsteckningar, två stenar, några kakelplattor samt en klocka att hänga i julgranen. Så fint!


I tisdags var vi på biblioteket för att lämna tillbaka böcker samt låna ett gäng nya. Här hemma går det åt böcker på löpande band. Vi lämnade tillbaka titlar så som: Vem blöder, Bajsboken, Bu och Bä blir blöta och Folke är skrajsig och kom hem med nya så som: God natt alla djur, Mamma ska komma och Familjen nalle kör bil. På kvällen var Tova (Saras kusin) här på middag, samt att hon för första gången tog läggningen av båda tjejerna på egen hand då Sara och Johan var iväg på föreläsning (Fredrik Sträng berättade om sina äventyr på de sju högsta bergen på världens sju kontinenter). Tova klarade uppgiften med bravur och lyckades även lösa en kissolycka i sängen utan allt för mycket krångel. Imponernade!


Öppna förskolan stod på schemat som vanligt i onsdags. Maja fick träffa Måns för första gången på över två veckor. Vilken lycka! Måns rusade in i lokalen, letade raskt upp Maja och sedan satt de och lekte sida vid sida under säkert 15 minuter utan minsta tecken till tjiv. Vi fick också tillfälle att gratulera pappa Fredrik och Måns som 2/11 blev storebror till lilla Ellen. Under sångstunden var både Maja och Molly med på noterna. När det var dags att dela ut maraccasar till alla barnen tog Maja först en som hon gav till Molly innan hon tog en till sig själv. En sån omtänksam storasyster!   


I lördags besökte hela familjen botaniska trädgården. Vi hade med oss kaffe och var på plats redan klockan 9.30 på morgonen. Nästan minusgrader och en klarblå himmel ramade in vår vistelse. Mysigt! Maja promenerade, klättrade på träfigurer och hade det gott! När det var dags att bege sig hemåt fick Maja äran att bära pappas bilnyckel. Hon går till bilen för att försöka öppna dörren. Plötsligt utbrister hon: Oj, nyckeln är borta... Sara och Johan är fullt upptagna med att lasta in barnvagnar och bilbarnstolar, så kommentaren uppmärksammas inte riktigt. När det så är dags att ta nyckeln från Maja är då nyckeln mycket riktigt borta. När vi frågar Maja var nyckeln tog vägen säger hon att hon la den på marken... Vi kör undan bilen och tittar och tittar på marken. Det enda vi ser är en... avloppsbrunn! Som tur var hade Sara med sig sin nyckel, så vi kom hem till sist.


Dagen har tillbringats i Alingsås för att dels gratulera farfar på Fars dag samt att passa på att byta till vinterdäck på Golfen. Maja har lekt med Briotåg och busat med labradoren Cissi. Även denna gång bjöds det på glass till efterrätt till Majas glädje. En egen glass, vilken lycka!


Molly har nu fått ännu en liten tand i underkäken, så nu är det två små riskorn som trängs bredvid varandra. Dessutom har hon precis lärt sig att göra "billjud" med munnen, så för närvarande så pruttar/brummar hon sig genom tillvaron. Mest poppis är det samtidigt som hela munnen är full med mat...

Maja och Johan

Maja och pappa myser i Botaniska trädgården


Maja rider krokodil

Maja rider på en av träskulptirerna i Botaniska trädgården


Molly

Molly är glad som vanligt...


v.44 2007

Så är vi då sedan några dagar tillbaka på hemmaplan i Göteborg. Skönt! Även om vädret här på västkusten sällan är det roligaste... Just nu regnar det rejält.

Veckan som gått har Sara och barnen tillbringat i Stockholm på besök hemma hos barnens mormor och morfar. Redan på söndag morgon avgick tåget upp mot huvudstaden. Maja hade med sig sin bärbara DVD och ett helt gäng med Teletubbies skivor (ett barnpogram med fyra små ludna figurer i olika färger som hoppar omkring), så hon klarade tågresan utan problem. Molly sov lite, åt lite och charmerade sina medresenärer resten av tiden. Sara däremot blev åksjuk och hade stora problem att hålla sig på benen. Men det gick.

Väl hemma hos Lena och Andreas fick Maja bekanta sig med sitt nya rum. Hon har tidigare bott på kontoret, men nu var vinden färdiginredd med en barnkammardel och en vuxendel med ett draperi emellan. Mycket spännande tyckte Maja, speciellt trappan dit upp. Den klättrades upp och ner för ett antal gånger under veckan. Där uppe var det mysigt inrett med en liten läshörna, två sängar, docksäng, boklåda m.m.

Vi hälsade på hemma hos gammelfarmor och gammelfarfar (Andreas föräldrar) en eftermiddag. Även här fanns det en trappa till Majas förtjusning (kanske var det tur att hon inte mindes att det fanns en källartrappa också...). Och ett rum fullt med fotografier på mamma som barn. Spännande! Här hittade Maja också lite dockor och små dalahästar som hon glatt tog med ner för att visa. Molly var på strålande humör (efter en kort tupplur i bilen dit) och var som ett solsken.

En dag spenderades hos gammelmormor (Lenas mamma). Även här fanns en trappa... och ett rum med gamla leksaker som mormor Lena haft som barn. Klossar att bygga ett högt torn av och en rysk docka. God lunch intogs och sedan en stunds vila. Eftermiddagen tillbringade vi på lekplatsen intill.

Hemresan gick än bättre än uppresan då Sara denna gången kunde hålla sig på fötterna. Alfons Åberg och Pippi Långstrump gjorde oss sällskap under denna resan. Maja stod länge och spanade efter pappa i fönstret på tåget och en mycket glad Maja satt i bilen hem och sa lyckligt: "Pappa..."

Helgen har varit lugn med en hel del utomhusvistelse. Vädret har för en gångs skull varit vackert höstväder. I söndags gick vi hela familjen på "konditori", eller kanske vi ska kalla det café och åt mellis på eftermiddagen innan vi fortsatte till trädgårdsföreningen. Där fick Molly för första gången gunga själv. Hon såg mycket nöjd ut.

Maja leker titt ut

Maja leker titt ut i Trädgårdsföreningen


Molly gungar

Molly gungar själv!


Molly sover

En sovande Molly under lunchvilan

RSS 2.0