v. 4 2008

Oj, vilken vecka! Här har det rått sjukdomstillstånd kan man säga. Johan insjuknade i söndags, Maja i måndags och i tisdags var det Mollys tur. De har alla tre haft 40 graders feber och varit rejält utslagna. Det är bara Sara som har stått på benen och som har agerat sjuksyster.

Med andra ord har det inte hänt mycket spännande, mer än några läkarbesök. Först ett nattligt sjukhusbesök med Maja när hon i feberrus var okontaktbar. Där gjordes lungröntgen och togs sänka som var skyhög; 82. Klockan 2.30 på natten kom vi hem igen efter ca 5 timmar på akuten. Detta följdes upp med ett läkarbesök, dagtid denna gång tack och lov, där vi skulle lämna urinprov. En spännande erfarenhet för ett blöjbarn. Vi fick en påse som klistras fast och sedan fick vi sitta i väntrummet och dricka vatten i mängder. Till sist fick läkaren sitt urinprov! Och Maja fick penicillin mot öroninflammation.

Nu börjar saker och ting återgå till det normala. Johan var idag tillbaka på jobbet igen, lite knäsvag, men ändock stående. Barnen är fortfarande lite kinkiga, men ändå de på benen. Och Sara är fortfarande frisk, om än ganska slutkörd.

Molly!

Frisk och glad Molly!


Maja ser

Johan ber Maja att se "finurlig" ut, varpå hon levererar denna pose.


Maja klädd för fest

Krasslig Maja iklädd scarf och "mammasnutten".


v. 3 2008

Söndag igen. Veckorna rullar på i fasligt tempo. Johan är sedan torsdag kväll hemma i Göteborg igen, till barnens lycka. Framför allt Majas som saknat sin pappa. Tyvärr åkte Johan ganska omgående på en riktig dunder influensa och har legat nerbäddad i sängen större delen av dagen idag.

Vad har då hänt i veckan. Vi har träffat Tracy och Wrenn fler gånger. Maja tycker att det är mycket roligt att komma upp till Wrenn och leka med hennes leksaker. Kanske inte lika roligt med Wrenn själv, då Maja fortfarande helst leker själv och Wrenn vill leka tillsammans. I dag fick Sara, Maja och Molly komma upp och leka trots att familjen David, Tracy och Wrenn var borta. Omtänksamt, då detta räddade vår eftermiddag i och med Johans tillstånd.

Vi har träffat Susie, Måns och Ellen som kom hit och åt lunch med oss, samt stannade och lekte en stund. Maja är mycket fascinerad av lilla Ellen (som nu är 2½ månad) och utbrast flera gånger "Maja älskar Ellen" samtidigt som Ellen fick flertalet kramar och pussar.

Tova var här och passade barnen medan Sara var iväg på Hagabadet och ledde vattengympa. Tova fick också kärleksbetygelser av Maja och smälte.

Vi besökte Anna, Moa och lilla Lisa på fredagsmys. Moa hade bakat chokladbollar som hon stolt bjöd på.

Stormat på oss har det också gjort, men inte så illa som SMHI förutspått. Vi vågfade oss till och med utanför dörren en sväng. Stefan Winbo och Lotta Brodén var här på en snabb lunch i lördags under stiormbyarna, vilket var trevligt. Enkelt och spontant.


Molly utvecklas massor just nu. Hon har precis börjat jollra, kors i taket. Fram tiulls bara för någon dag sedan gjorde hon sig hörd genom att kraxa som en skata. Men nu kommer det gagaga och bababa. Härligt. Hon har också kommit på hur hon kan dra sig upp till stående om hon håller i någons händer. Dessutom är hon på god väg att ta sig upp i fyrfota stående. Så kanske vi har en kryptjej här om några veckor.

När granen åkte ut kom "kojan" in. Härligt tycker i alla fall Molly som älskar det frasiga ljudet det blir när man rör på tyget. Och hur hon kan få hela tältet att vibrera när hon sparkar. Maja är väl måttligt intresserad...

Molly i tältet

Molly i tältet. Spanar nyfiket efter var Maja kan vara.


Maja med egenhändigt påtagen mascara

Maja har tagit på sig mammas mascara...


Molly i badet

Molly står upp i badet!

v. 2 2008

Två veckor in på 2008 har nu gått. Den senaste veckan har vi varit en man kort här hemma. Johan befinner sig i norrland med jobbet och Sara har fått rådda hemmet själv hela veckan.

Vi har varit på bibliotelet och lånat på oss lite mer böcker. Tyvärr prickade vi in samma dag som alla Göteborgs daghem hade stängt. Alla hade styrt kosan mot stadsbiblioteket och vi kom in i ett kaos utan dess like. Vi fick i alla fall lånat med oss lite böcker hem.

Frisören här i huset, Gunnel, passade barnen i onsdags när Sara var på Hagabadet för att leda vattengympa. Sara kom hem till tre mycket nöjda tjejer (Gunnel var lika nöjd som barnen).

Middag hemma hos Anna och Tommy i onsdags. Det bjöds på köttfärslimpa och ris och Maja åt med god aptit. Mums! Och att leka i Moas rum är som paradiset, så mycket spännande saker, utklädningskläder, dockskåp, pussel, spel, böcker med mera.

Molly sitter gärna med i vasken när det ska lagas mat eller diskas. Att känna på vattnet som rinner är så spännande! I dag kom hon i badet på hur hon skulle ställa sig upp när hon höll i Saras tummar. Det var en mycket nöjd Molly som lekte titt ut med Maja genom att ställa sig och sätta sig.

Middag...

Middag; ärtsoppa och pannkakor. Mums (Molly grimaserar mot blixten hon vet ska komma...)


Maja med morot i munnen

Maja äter morot innan middagen..


Molly i vasken

Molly hjälper mamma i köket

v. 1 2008

Oj, oj, oj... Nu har vi allt legat av oss ordentligt! Vi får skylla på julstress och allt vad det innebär. Men nu är det nytt år och därmed nya tag. Nu ska det bli ordning på torpet igen och här ska det bloggas så datortangenterna glöder.

Vad har då denna vecka haft i sitt sköte för oss? Inledningsvis hade vi ju självaste nyårsafton. Sista dagen på året utnytjade vi för att promenera på stan i det fina vädret samt avnjuta en fika tillsammans på cafét i anslutning till NK. Mamma och pappa fick varsin kaffe och Maja fick en chokladskorpa. Mums. Molly fick nöja sig med att sitta och titta på alla nyårsshoppande människor och fina lampor i taket. Och lika glad för det var hon, verkade det som. Johan avslutade året med att delta i Sylvesterloppet, ett 10 km lång löpartävling i centrala Göteborg. På kvällen hade vi blandade gäster här hemma och avnjöt en gemensamt ihopkokad trerätters. Getosttoast, oxfilé med potatis och jordärtkocksbakelser och en Kalhuacake som avslutning. Mums. Några fyrverkerier hade vi svårt att se från vår balkong, men vi hörde dem. Maja orkade hålla ut till niosnåret på kvällen, men sedan var hon redo för sängen.

Maja har fått en ståbräda som går att koppla på Mollys vagn. En mycket rolig och spännande sak, som hon kan kliva av och på själv, och gärna i farten. Eller så kan man sitta på den, hoppa på den eller varför inte stå på knä? Varför göra saker på ett enda sätt? Det kanske finns något annat som är bättre...?

I morse när vi vaknade låg den första snön på marjen. Härligt! Så vi var snabbt ute med snövänliga kläder och avnjöt en förmiddag med pulkåkning, snögubbebyggande, snöpromenerande och en massa annat som har med snö att göra. Molly fick inviga sin julklappspulka och tyckte att det var riktigt roligt. Maja hissnade när pulkan for ner för backen. Till och med mamma vågade sig på ett åk i pulkbacken. Tyvärr fick vi inte njuta av snön mer än en förmiddag, för redan vid 12 snåret började det att regna. Och nu är det inte mycket av det vita kvar på marken...

Molly sitter nu stadigt själv och har nyligen hittat sin favoritleksak, durkslaget. Så spännande att ha som hatt, suga på, titta igenom, slå i backen eller bara pilla lite på. Durkslaget kan hålla henne sysselsatt länge.

Molly och durkslaget

Molly med sitt durkslag i köket


Maja in action

Maja i full fart ner för pulkbacken


Molly i julklappspulkan

Molly i julklappspulkan


Julfirande hos farmor och farfar

Julfirande hos farmor och farfar. Kusinerna Rasmus och Julia

RSS 2.0