Söndag kväll

Snart är helgen till ända, en helg som gått fort! Kanske för att den har varit fylld av trevliga aktiviteter?

I fredags hämtade Sara Maja på dagis med bilden och styrde sedan kosan mot Alingsås hem till Lisa med barn. Efter lite mellis var det pulkåkning och snowracer som gällde i över en timme. Härligt! Barnen njöt av fvaoriträtten till middag: köttbullar med makaroner. Mums! Christer hämtade Johan vid tåget och herrarna dök upp lagom till disken...  Vi bäddade för Sara och Maja i dubbelsängen i gästrummet och Mirre och Molly hamnade i en spjälsäng respektive en medhavd resesäng. Barnen somnade gott framåt halv åtta snåret  och sedan kunde föräldrarna lugnt samspråka under en delikat lamsteksmiddag. Det är inte ofta man hinner tala så sostört som just på kvällen.
Dagen efter var det -17 när vi vaknade, så förmiddagen ägnades åt innelek och bus samt lite Molly Mus på TV (till Maja och Mollys lycka). Vi begav oss ut vid 10 snåret och äntrade än en gång pulkbacken. Maja och Molly åkte tillsammans på snowracern och var så söta! Mirre satt nedbäddad i sin pulka i ett lånat fårskinn. Skönt! När klockan närmade sig 11 och alla började bli kalla drog vi oss mot herbret där det brann skönt i spisen. Där grillade vi korv och drack varm saft. Tack Lisa och Christer för en härlig kväll och dag!

Christer lyckades locka fram ett par steg från Mirre, precis som han gjorde med Maja när det begav sig. Så nu har Mirre tagit sina första steg. Får se när det blir fler. Spännande!

I dag har Sara och Maja varit i ishallen och åkt skridskor. Maja gör stora framsteg och trillar nu bara ibland. Men fort går det inte när hon "pingvin går" fram med skridskorna. Resten av gruppen har hunnit från sarg till sarg när Maja har hunnit en tredjedel av sträckan... Det händer titt som tätt att hon blir både arg och frustrerad under åkningen, men frågar man henne efteråt så är det så roligt att åka skridskor.

Nu på eftermiddagen har snön vräkt ner, och så lägligt ringde Susie och bjöd över oss på hemmabakade semlor. Och det tackar man ju inte nej till i första taget. Maja och Måns blev överlyckliga inledningsvis och lekte så det stod härligan till. Men efter ett tag tog söndagströttheten över och det blev ett lite upprört och skrikigt avslut. Men alla fem njöt högaktningsfullt av Fredriks underbara semlor. Mums!

I morgon bitti ska Mirre till tandläkaren. Ska bli spännande att se vad de gör med en sådan liten tjej... Ja, hon kan ju i alla fall stoltsera med 4 hela och två halva tänder samt en enorm glugg mellan framtänderna!Molly och Rebecka fann varandra och lekte en del när Maja var med Christer och Johan och handlade plankMolly äntrar snöhögar hemma hos mormor och morfar (denna bilden försökte jag mobilblogga utan att lyckas... Tekniken suger ibland.)
Mirre ägnar sig åt sin favoritsysselsättning utöver att gå just nu; trappor
Maja på barnens museum, sittande på affärens disk

Home sweet home

Nu är vi sedan några dagar tillbaka på västkusten. Åh, vad det är mysigt att vara borta, och åh så skönt det är att komma hem igen!

Dagarna i Stockholm har varit lugna. En hel del pulkadragning för mamma och mormor och en hel del pulkåkning för barnen. Havet ligger ju fruset och endast någon minuts promenad från mormor och morfar, så dit gick vi nästan dagligen och tittade på skridskoåkare och halkade omkring lite själva. Tyvärr var ju våra egna skridskor hemmavid, så Maja fick nöja sig med att titta på. Nu väntar ju skridskoskola igen på söndag. Ska bli roligt att se hur det går. Så här bra gick det sist!I början kunde hon knappt stå upp själv, så det går frammåt!

Hemma hos mormor och morfar finns det en lätt bobbycar med ryggstöd som Mirre ganska snart insåg att hon kunde använda som gåvagn. Så hon har gått och gått och gått fram och tillbaka. Denna kunde hon vända, svänga och styra själv. Vilken frihet! Tyvärr blev det ingen förevning av detta, men ni får försöka föreställa er bilden.

Maja blev magsjuk natten mellan lördag och söndag. På söndagen var hon lite matt, men annars på gott humör. Dock blev mormor också smittad och sängliggande i två dagar nästan. Tack och lov blev ingen annan av barnen, eller Sara för den delen smittade. Bilden av kräkande barn på tåget kändes inte så lockande. Tågresan hem gick aldeles utmärkt, mycket tack vare två bärbara DVD spelare...

Johan hade det underbart i Hemsedal, åkte massor av skidor och åt gott. Sixken lyxlirare! :-)

Här hemma har det tvättats, städats, åkt pulka, bakats och gjort annat som hör hemmalivet till. När man är iväg så här, så uppskattar man vardagens enkelhet så mycket mer. Samma vardag som i för stor dos får en att klättra på väggarna. 

Maja och Astor har hittat varandra igen och han har varit här och lekt efter dagis varje dag sedan vi kom hem. Tyvärr vill inte Maja vara hemma hos Astor, då han har en lite småbusig lillebror. Men det fungerar rätt bra ändå, i och med att Maja som brukar kräva uppmärksamhet rätt ofta får underhållning på annat håll.  Mirre och Molly var ju också med på barnens museum där vi var för någon vecka sedan. Här leker de tillsammans med folket som bor i den lilla staden. Molly står i älven, det ser ni va? ;-)


Bad hos mormor och morfar

0-7b5c280302728f7cdfa4f838514cc4a4.png

Bad hos mormor och morfar


Mot Stockholm

Dags för en snabb liten rapport. Om dryga timmen beger sig Sara och barnen med tåget mot huvudstaden för att hälsa på mormor och morfar. Johan drar norrut i morgon för ett par dagars skidåkning. Så det kommer att vara endast mobiluppdateringar här ett tag framöver.

Just nu sitter Molly och pärlar (på sitt eget sätt... I går hamnade väl ett hundratal pärlor på golvet.), Maja är på dagis och Mirre sover. Väskorna är packade så när som på ytterkläder och vi är i stort sett redo att åka. Tre barn och en vuxen på tåget ska bli spännande. Mantrat just nu är att det är bara tre timmar det handlar om. En kort period i det stora hela! Men med rätt attityd och lite DVD filmer ska det nog gå bra.

I söndags eftermiddag åkte vi på Majas önskemål till stadsmuseet inne i stan, som her en avdelning som kallas barnens museeum. Maja hade höga förväntningar, då hon inte varit där på över ett år. Men hon blev ganska besviken... Förväntningarna var högre än verkligheten. Mirre och Molly uppskattade dock turen mycket.

Annars har veckan rullat på med dagis i måndags och ledig dag i går. Den lediga dagens eftermiddag ägnades åt massor av besök. Anna med barnen Stella och Emelia samt Saras kollega Jenny med sonen Simon kom på eftermiddagsfika och lek. Full rulle kan man säga med 6 barn.Maja leker på lekplatsen


Molly tittar på TV i leksakslådanMirre på julaftonsmorgonen...

Ska försöka vara lite flitig med mobiluppdateringar, så håll utkik eftrer nya bilder.


Besök på barnens museum

1cc6a6a0629ce2c386d28c5b285e178e.png

Besök på barnens museum på stadsmuseet. Maja leker skola och övar bokstäver på väggen.


Dags igen...

...att upppdatera lite i bloggen. Jag förstår inte vart dagarna tar vägen. Rusar iväg gör de!

Hur som helst, här är vi tillbaka i vardagen sedan en vecka tillbaka. Maja började dagis igen efter jullovet i måndags. Det var en något ovillig Maja som begav sig till dagis, men en nöjd och glad som hämtades därifrån på eftermiddagen. Besparingar och omorganisation har gjort att dagiset nu minskat ner timmarna för de barn som har föräldrar som är lediga från 25 till 15 per vecka. Dessutom har det blivit fasta dagar. Måndag, onsdag och fredag. Sara kände en viss oro för att upplägget skulle bli splittrat för Maja, som helst skulle vara hemma om hon fick och som behöver komma in i dagisrutinen för att verkligen trivas. Dock har veckan som varit gått riktigt bra. Så vi får väl ge det några veckor innan vi utvärderar upplägget.

Förra veckan började Maja sin skridskoskola. Istället för dansen, som Maja valde att sluta med, ska det nu åkas skridskor varje söndag i 10 veckor i Tuve ishall. Sara och Maja begav sig till ishallen och Maja var på ett strålande humör under nästan hela 1½ timmes passet. Trots att hon stod på näsan ett otal gånger och nog låg ner mer än hon stod upp. Även föräldrar fick lov att vara med på isen och hjälpa till, så Sara och Maja halkade omkring tillsammans. Just nu är Johan och Maja iväg på det andra tillfället.Maja har lånat Saras mobil och ska ta ett självporträtt...

I måndags kom farmor Barbro hit lagom till mellis för att passa barnen. Sara och Johan skulle träffas inne i stan för ett informationsmöte inför den neuropsykiatriska utredningen av Molly. Mötet gav inte mycket mer info än det som kommit i brev tidigare, men vi fick i alla fall alla tider som komma skall. I början av februari är det dags och Molly och någon av oss föräldrar ska träffa psykolog, specialpedagog, logoped och läkare. Och i mitten av mars ska vi ha resultatet. Spännande ska det bli. Molly har gjort ett stort utvecklingssteg på sistonne och har börjat att leka med Maja då och då. Hon tar ögonkontakt med andra vuxna som tilltalar henne och ibland till och med svarar. Såd et går frammåt! Ska hur som helst bli mycket spännande det hela.Molly har alltid trivts uppe på bord.. Här sitter hon i godan ro och läser en bok på köksbordet.

Sara hade ett möte med sin chef på Bräcke i tisdags, då alla tre barnen var med. Besöket inleddes med lite fika och allmänt runthälsande på alla kollegor. Molly tog direkt sikte på den öppna soisen som inte använts på måååånga år och gjorde sig en liten koja där inne. Även om spisen inte använts på ett tag var det ordentligt sotigt där inne kunde vi konstatera när Molly kom ut igen och var kolsvart på hela baksidan... (Hon har fortfarande en svart fläck i håret som inte går bort med schampoo...). Under mötet tittade Molly ¨på medhavd bärbar DVD spelare, Mirre kröp omkring och fick för en gångs skull leka med DVD skivorna, någon hon inte får hemma... Och var därmed hur nöjd som helst! Maja spanade in den stora whiteboarden och stod på en stol och ritade och deklarerade högljutt vad det var hon ritade. Sara och Mona försökte i detta att föra en konversation. Det gick över förväntan!

I torsdags på Majas lediga dag åkte Sara och barnen till Alingsås för att hälsa på Lisa och hennes barn Rebecka och Matilda. Vi åt lunch, lekte, åkte pulka och hade det väldigt trevligt. Molly kände sig pordentligt som hemma och gick på eget bevåg upp på Rebeckas rum för att leka. Maja hade tagit med sin snowracer som legat i förrådet ända tills nu och åkte glatt både på isen på sjön och i backen ner från huset.

Helgen har varit lugn och skön. I lördags åkte Johan och Molly på en egen tur till Alingsås för att hälsa på farmor och farfar, men framför allt Mollys stora idol, labradoren Cissi. Även ett besök hos kusinerna Rasmus och Julia hanns med. Under tiden pasade Sara, Maja och Mirre på att åka lite pulka och snowracer. Mirre trivdes bäst på Majas snowracer och Maja drog omkring henne. Mysigt!
Mirre är ute på krypyur i snön. Ännu ligger det 15 cm snö på marken. Nu börjar dock temperaturen sjunka ner mot någon plusgrad, så vi får se hur länge till det ligger.


Maja och Mirre på snowracern

0-21669b81c0c7fd5dc1a92440c2536cce.png

Maja och Mirre på snowracern


Summering

Dags att ta tag i bloggen och bli mer flitig med uppdateringar. Men jag har i alla fall slängt in en och annan bild från mobilen den senaste tiden. Alltid något...

Här har ju hänt en hel del på sistonne, så jag tror att jag tar och lägger upp lite bilder och berättar utifrån dem istället.Julen firade vi här hemma med en hel massa folk som kom och gick. Mysigt! Det hela började dock med att Molly fick maginfluensa dagen innan julafton... Många telefonsamtal hit och dit senare så landade alla hitresande gäster i beslutet att det skulle vara allt för snopet att ställa in. Så Micke och Elli anlände på seneftermiddagen den 23. på julaftonen mös vi ute i kramsnön på förmiddagen och gjorde en mycket tjusig snögubbe som ni sett i ett tidigare inlägg. Molly låg nerbäddad i sängen med feber, stackarn. Lena och Andreas, Bertil och Barbro samt Tova anlände senare under dagen och vi avnjöt mycket, god mat, umgicks och hade det trevligt. Julklappsutdelningen var intensiv, men uppskattad. Nog mest av Maja som agerade tomte och blev lika glad för varje paket, oavsett om det var till henne eller till någon annan.

På natten till juldagen var det Johans tur att insjukna i maginfluensa och ligga nerbäddad i sängen en hel dag... I och med alla sjukdommar fick tyvärr kameran ligga lite åt sidan, därav inget direkt bra foto för att ilustrera julen. Istället får Maja stå som modell när hon inviger sitt julklappsspel tillsammans med mormor.
Vi firade även nyårsafton hemma tillsammans med Susie och Fredrik och deras barn Måns och Ellen. De dök upp redan vid halv fyra så barnen hade gott om tid på sig att leka och busa. Vi vuxna åt en utsökt bruchetta (gjord på Fredriks hembakta bröd) till förrätt samtidigt som barnen åt sin middag: kycklingklubba med pommes frites, bearneassås samt gurk och morotsstavar. Jag tror att alla barnen tyckte maten var godkänd. Redan vid halv åtta hade alla fem barnen slocknat, så vi vuxna kunde fortsätta dinerandet med helstekt oxfilé, potatiskaka och vinsås och sent på kvällen avsluta det hela med chocolate fudge cake. Mums! Vid tolvslaget bröt fyrverkeri hysteri ut i Tuve. Själva nöjde vi oss med att tända Majas och Saras egenhändigt byggda snölykta. Mins lika vackert!Johan har varit ledig från jobbet i mellandagarna, så vi har varit ganska flitiga på att göra utflykter. Två besök på Univereum, ett tillsammans med Susie, Måns och Ellen innan jul och ett på nyårsdagens eftermiddag (en idé vi inte var ensamma om att få, då det var ganska gott om folk). Alla tre barnen uppskattar att besöka Univereum. Här ser vi Molly in action på Explora, avdelningen där man kan klättra, springa, hoppa och busa bäst man vill. Maja är mycket facsinerad av rymdavdelningen och Mirre tycker att salen med hajarna är bäst.

Vi har också för första gången tagit oss hela familjen till simhallen, något vi dragit oss för i och med att vi har tre icke simkunniga barn och bara är två vuxna. Men det gick över förväntan. Johan hade Molly och Sara tog sig an Mirre och Maja iklädd både simring och armpuffar. Mysig tur som tog på krafterna. Alla var härligt trötta på kvällen sedan!I går var det trettondagen och Johan var ledig igen. Majas dagis hade julfest i kyrkan efter familjemässan kl 11. Tiden stämde dåligt för Mirre som ju äter lunch så dags och sedan sover ca 2 timmar på det, aldra skönast i sin säng. Så vi ringde in Tova som passande nog var ledig. Så i vackert snöfall begav sig Tova och Sara med Maja och Molly i var sin pulka iväg till kyrkan. Molly orkade med 10 minuter av mässan innan hon tyckte att det var dags att gå till lekrummet och ta del av mässan vi högtalare därifrån istället. Tova och Maja slöt upp en stund senare. Och vi var inte ensamma, när mässan väl var slut var det säkert 15 barn i lekrummet. Sedan bjöds det på fika och dans kring granen. Molly var med under skräckblandad förtjusning, så Sara fick bära henne under hela danen. När granen var ordentligt utdansad kom plötsligt de tre vise männen på jakt efter Jesus (vi fick i mässan lära oss att det var på trettondagen som de tre vise männen kom fram till Jeusu med sina gåvor) med gåvor. Men de hittade inget Jesusbarn, de hittade en massa andra barn istället, som fick ta emot gåvorna istället. Jag vet inte om Jesus hade uppskattat godispåsar, men det gjorde Maja och Molly i alla fall!

På eftermiddagen städade vi ut julen. Så skönt. Mirre här ovan får ilustrera ett julfritt hem. Dock får adventsstakarna stå i fönstrena ett tag till, då det är så mörkt ännu. Tanken är att de ska bytas mot andra lampor, men de måste inhandlas först. Och innan de kan inhandlas måste vi nog invänta nästa insättning på kontot... Så vi fortsätter att fira advent några veckor till.

Pulktur

5b80bc76b7ff0ae36c01c4240496f4f4.png

Pulktur i massor av snö med tre michellingubbar. Ja, vi har massor av snö nu, det vräkte ner hela dagen i går. Sara trotsade kylan idag och klädde på barnen rejält, satte dem i var sin pulka och gav sig av på promenad i området. Molly sitter still i pulkan så länge hon har en snöklump att slicka på och pulkan rör sig. När vi stannade för fotografering tog det inte många sekunder innan hon var iväg på jakt efter mer snö.


RSS 2.0