Sötnosar

dsc00127 (MMS)

Sötnosar


Banan på lekplatsen

dsc00125 (MMS)

Banan på lekplatsen


Premiärdopp i poolen

dsc00122 (MMS)

Premiärdopp i poolen


Uppe i klätterställningen som vanligt

dsc00119 (MMS)

Uppe i klätterställningen som vanligt


Cool Sommartjej

dsc00117 (MMS)

Cool Sommartjej som inviger nya kepsen och solglasögonen


Sommar!

Veckorna rusar på och nu får man nästan säga att sommaren är här. I alla fall har den varit det de senaste dagarna. 25 grader varmt i skuggan har vi haft tre dagar i rad och åskan mulrar till och från i fjärran. Vi försöker att njuta av varje stund. Försommaren är ju så underbar med sin skira grönska, doftande blommor och den härliga inför känslan. Sommarledigheten som väntar runt hörnet.

Vi hade lite smaka på det hela ledighet i förra veckan och styrde kosan upp till huvudstaden och mormor och morfar. Sara och barnen tog tåget upp på tisdagen och Johan följde efter på fredagen. Under veckan blev det mycket utomhuslek på lite olika lekplatser då vädret under veckan var riktigt bra. En tur till Åkersberga Centrum hanns med för inhandling av lite utekläder till barnen samt vitaminer till Molly (givetvis var det något som glömdes i packningen...). På fredagen åkte Sara och barnen hem till Saras kompis (från gymnasietiden) Susse och hennes två killar Jonatan och lille Leo. Barnen lekte så det stod härligan till i trädgården. Besöket verkade med andra ord uppskattas av alla parter. Väldigt trevligt att se gamla bekanta igen, något som prioriterats bort under de senaste åren. Förändring på den punkten kommer att ske!

På lördagen kom morbror Micke, Elli samt gammelmormor Ellen på lunch. Trevligt att se alla samlade på en gång! Maja uppskattade mycket Ellis sällskap, även om Elli inte orkade leka lika intensivt som vanmligt i och med en stooor mage (bebis som skulle kommit i tisdags...). Lite sällskapsspel orkade hon dock med till Majas glädje. På eftermiddagen åkte hela familjen (S, J och de tre M:n) till Lekiz och busade av oss. Då vädret var strålande var vi nästan ensamma i lokalen. Härligt att se barnen kunna springa omkring så ohämmat.

På söndagen styrde vi kosan hemmåt. Johan, Molly och Mirre for i Johans volvobil och Sara och Maja tog mormors gamla Opel som nu har fått ett nytt hem här i Göteborg. Hemfärden gick över förväntan och med två lite längre stopp för lek och intag av föda så var vi hemma i Göteborg igen. Skönt! Borta bra, men hemma bäst som det ju heter.

På måndagen var det dags för spännande aktiviteter igen. Lena (som bor i Italien till vardags) är hemma på besök i Sverige med lille Nils och lisa och Christer bjöd därav till Lenafest. Trevligt att träffa många vänner samlande samtidigt och speciellt de mer långväga. Lille Nils satt storögt i mamma Lenas knä och iaktog med förundran de övriga barnen som for runt. Lisa bjöd på härlig Italiens buffé som de mer pigga i familjen Nordenfelt/Svensson avnjöt, medan tröttisen Mirre snusade gott i en lånad spjälsäng.

Veckan har flugit fram med olika aktiviteter varenda kväll. I tisdags var Johan på Majas dagis och fixade på gården. Tanken var att så många föräldrar som möjligt skulle sluta upp. Johan var själv med dagispersonalen... men fint blev det med ny ordning i leksaksskjulet och lite ansning av buskar och annat. I går var det dags igen, då lekplatserna här i området är under upprustning. Den ena är klar, men den andre återstår det mycket jobb med. Johan var ute och grävde och jobbade till sent.

Med barnen är allt bra. Maja är inne i en mycket harmonsik fas och är fantastiskt omhändertagande och hjälpsam mot sina syskon. Hon och Moly har börjat interagera mer och mer och leker dagligen sina bus eller taffatlekar. Molly talar obehindrat tre till fyra ordsmeningar nu och pratar mest hela tiden. Så roligt! Miranda har blivit en liten person som förstår det mesta och kan tydligt svara ja eller nej på frågor genom gester.Mirre älskar att vara ute, liksom Molly... När vi kommer hem stannar hon gärna ute en extra stund och leker i sandlådan eller ritar med gatukritorna. Här sitter hon och tar en paus i lekandet...
Molly har så smått börjat försöka sig på trehjulingen. Med putthjälp går det galant. Dock återstår det att förstå att det är hon som måste styra....
Mirre har gått runt med sin röda näsa ett bra tag, men under veckan i stockholm lossnade till sist sårskorpan...
Molly utövandes en av sina favoritsysselsättningar. Sitta i en vatenpöl med en spann. Toppen!
Maja spelar spel med Elli
Maja i full fart nerför en rutschkana på lekiz i Åkersberga.

På promenad hemma hos mormor och morfar.

dsc00113 (MMS)

På promenad hemma hos mormor och morfar.


Maja är utklädd till drake när hon hämtas ...

dsc00110 (MMS)

Maja är utklädd till drake när hon hämtas på dagis.


Molly tittar på Drömmarnas Trädgård på datorn

dsc00109 (MMS)

Molly tittar på Drömmarnas Trädgård på datorn


Mirre har stått på näsan och blivit svart ...

dsc00100 (MMS)

Mirre har stått på näsan och blivit svart om nosen. Men lika glad som vanligt ändå.


Maja har bakat sagokakor

dsc00098 (MMS)

Maja har bakat sagokakor


Hemsytt m.m.

Susie (Måns och Ellens mamma) har en fin blogg där hon och hennes kompanjon visar alla coola och praktiska saker de syr. Jag kan rekommendera ett besök! Just nu har de också en tävling då man kan vinna en dockbärsele.Gå in och kika här.

Våren är verkligen här nu! I helgen var det fantastiskt väder och vi gjorde en heldagsutflykt till Slottskogen. Vi hade med oss lunch och Mirre sov sedan i vagnen medan vi andra lakte på lekplatsen Plikta. Mysigt!

I går var Sara, Molly och Mirre och hälsade på på Mollys blivande dagis efter att vi lämnat Maja på hennes. Dagiset har en stor och härlig gård som inbjuder till mycket lek och spring. Molly verkade tycka att gården var trevlig, men störde sig en aning på alla fröknar som skulle hälsa på henne hela tiden.

I dag har vi varit på öppna förskolan och lekt. Denna gången var det bara vi och fröken Dorota, så det var gott om plats och inga konflikter (mer än det vanliga syskontjafset...) att avstyra. Men det var mysigt ändå! Konstigt att inte fler vågar sig till kyrkans öppna förskola, då det är knöfullt på den komunala.


Blommande träd. Åh, nu är våren verkligen ...

dsc00097 (MMS)

Blommande träd. Åh, nu är våren verkligen här.


Vår

dsc00095 (MMS)

Vår


Dags igen

Sitter i soffan framför Monsters Inc med Maja och ska försöka få till ett par rader i bloggen. Det har blivit ett och annat kort på sistonne via mobilen, men det var bra länge sedan jag skrev något mer ingående. Så nu ska jag uppdatera er på livet i Tuve. Johan och Molly grejar i källaren och Mirre sover. Dagens lugnaste stund är ganska precis inledd och vi njuter alla på våra olika sätt. Sara med en kopp kaffe och datorn, Maja med mamma bredvid framför TV´n, Mirre i sin sköna säng, Johan fixande med projekt i verksta´n och Molly i närheten av pappa.

Johan håller på med att fixa iordning fix för att vi ska kunna inviga husvagnen så småningom. Ja, vi har ju blivit med husvagn som hämtades hem till Göteborg för två veckor sedan. Förra helgen var vi alla fem och inspekterade den. Barnen verkade tycka att det var roligt och klättrade högt och lågt. Det behöver införskaffas en hel del för att få den i brukbart skick: hel köksutrustning, städateraljer, m.m. samt fixas och byggas en del så som trillskydd till mellanslafen i trevåningssängen, bättre fästen på stegen så att den inte kan välta. Invigningen tror jag blir till midsommar. Spännande!

I går var det valborgsmässoafton och Maja fick vara ledig från dagis. Förmiddagen tillbringade vi på öppna förskolan med frukostfika, lek och sångstund. En lyckad aktivitet med tre ganska nöjda tjejer. Mirre har ganska precis insett att hon är minst i familjen och verkar inte trivas särskilt bra med detta. Hon vill helst göra precis samma saker som sina storasystrar och ilskeutrott utbryter titt som tätt när hon inser att detta inte är möjligt. Så när Maja och Molly målade vattenfärg på öppna föskolan så var det svårt att distrahera Mirre med bebisleksakerna...

På eftermiddagen kom Susie, Fredrik, Måns och Ellen hit för att fira valborg. Vi åt en gemensam förrätt/middag (stuvade makaroner och köttbullar till barnen och jordärtskockssoppa till de vuxna) innan papporna och de stora barnen tog cyklarna iväg till valborgsfirandet vid 4H gården. Tyvärr öppnade sig himelen lagom tills de cyklade iväg, så det var fyra dränkta stackare som kom hem igen någon timme senare. Men barnen var nöjda och glada. Mammorna och de mindre barnen stannade hemma och mös istället. När lugnet lagt sig grillade vi och avslutade kvällen med en ostbricka. Mums!

I veckan fick vi besked om att Molly har fått en plats på ett resursdagis här i Tuve. En av de komunala förskolorna har två avdelningar där det finns plats för tre till fyra barn med speciella behov. Gruppen består av femton barn och fyra fröknar. Personalen har vidareutbildning i att jobba med olika diagnoser samt ett redan upparbetat samarbete med habiliteringen. Molly skulle egentligen börja på Majas dagis, men där hade vi fått arbeta ganska hårt för att få allt detta att fungera, som redan finns upparbetat och klart på resursdagiset. Det bloir lite logistiskt krångligt att lämna barn på två olika dagis, men det ska nog gå. Habiliteringen har vi inte hunnit träffa ännu, tyvärr. Remissen från utredningsteamet gick inte iväg inledningsvis, därav förseningen. Vi hoppas ha kommit igång med habiliteringen (specialkompetens med arbetsterapeuter, logopeder, sjukgymnaster, psykologer etc för att stötta barn med någon form av funktionsnedsättning) innan sommaren. Utöver det kommer det att bli skjukgymnastisk undersökning av överrörlighet, utredning av munhålefunktion, undersökning av genetiker för att undersöka anledningen till diagnosen... Molly har fullt upp!

Molly fick en mängd bra utomhusleksaker i födelsedagspresent, bland annat kritor för asfalten. Mycket roligt tycker alla tre barnen. Mirre stoppar dock helst kritorna i munnen...


 

Mera utomhuslek... Det finns gott om olika lekplatser att besöka på hemväg från lämning av Maja på dagis. Det tar allt ifrån 30 till upp till 90 min att ta sig hem.
Ännu mera utomhuslek, denna gång på lekplatsen i vårt område. En ganska nergången lekplats som faktiskt ska få en ansiktslyftning nästa helg. Den fallfärdiga ruschkanan är bortplockad och en ny ska upp. Djurgungorna (den som Mirre sitter på här) ska bytas ut, en liten gräsmatta anläggas m.m. Trevligt!


RSS 2.0