Veckorna rullar på...

...och veckan som gått har varit hektisk.

Veckan inleddes med besök på ortopedtekniska för Molly som fick inlägg i sina nya gymnastikskor samt utbytta inlägg i höst/vårskorna. Som vanligt fick utprovningen ske vid akvariet i väntrummet då det är ända stället hon står stilla tillräckligt länge. Tur att vi har en så tålmodig och förstående ortopedtekniker! Annars tyckte hon att Mollys fötter vuxit till sig fint, även om stabila skor och uppstabiliserande inlägg fortfarande behövs. På hemmaplan passade Tova Miranda, och grannen Bengt fick ta Maja till dagis. På eftermiddagen fikade vi på torget och tog oss hemmåt i långsam takt.

På tisdagen var det premiär för kyrkans öppna förskola för Maja och Mirre. Trevligt och som vanligt lagom mycket med folk. det var en ny fröken som höll i det hela, som var mycket vänlig och engagerad. Mysigt som vanligt. Efter hämtning av Molly fikade vi faktiskt utomhus på en lekplats och lekte ute en stund i det sakta försvinnande solljuset. Härligt med lite frisk luft för omväxling skull.Det var på onsdagen dags att sätta igång med intensivinlärningen efter julledigheten och för första gången gick besöket på habiliteringen helt problemfritt. Molly accepterade att sitta själv på stolen och arbeta, med mamma bredvid. Hon protesterade bara lite lagom mot de nya övningarna och var glad och nöjd större delen av besöket. Kul! Nu ska vi fokusera på uppmaningen "Gå till..." och namnge en närvarande person. Vidare ska vi öva på sociala frågor så som "Vad heter du?", "Hur gammal är du?", "Var bor du?" etc. Sista övningen är en ritövning då hon så småningom ska lära sig att fatta pennan på rätt sätt. Givetvis fortsätter alla de gamla övningarna prallellt med dessa nya. Så vi har att göra...

På onsdfagskvällen var det premiär för Majas kör och miniorer i kyrkan. Tyvärr har körledaren blivit sjukskriven ett par veckor, så det är bara minioprerna fram till sportlovet. Maja var eld och lågor och kom så småningom hem med en jättefin tavla gjord av silkespapper klistrat på en träskiva.

På torsdagen var Sara på jobbet och Johan hemma med tjejerna. Efter lämning av Maja kom Jonas och Sonja på lunch. Johan fick med sig Majas dagiskompis Helen hem från dagis, och tjejerna lekte ända fram till middag helt problemfritt.

Maja och Mirre har börjat leka en hel massa. Maja pratar och frågar Mirre och Mirre är med så gott hon kan. Jättekoj att se!

Fredagen blev en riktig slödag efter den ganska intensiva veckan. Ingen av tjejerna var sugna på att gå ut på förmiddagen, så det blev till att mysa inne istället. Först efter mellis blev det en tur till lekplatsen i skymmningen. Vi hittade en massa ispölar att krascha, vilket uppskattades mycket. Skaren på snön gjorde också för första gången att alla tre tjejerna kunde gå själva gabska så obehindrat på lekplatsen, vilket självklart gjorde det roligare. Tidigare har inte Mirre kunnat ta sig fram där, vilket genererat en hel del ilska.

När man är inne blir det en hel del mys, bus och lek...

Alla tre på samma bild... Wow!

I dag hade Maja sin första simskola för terminen. Och denna gång fick Miranda följa me doch titta på, vilket Maja tycklte var mycket roligt. Även Mirre tyckte nog att utflykten var spännande. Hon fick duscha med Maja efteråt och följa med in i bastun en liten stund. Mys! Sara och Molly tog sig till Friskis och svettis för ett Familjegympapass. Vi provade ju på det förra veckan och Molly har pratat en hel massa om det efteråt. Så nu tänkte vi försöka komma iväg på det så ofta som möjligt. Även denna gång gick det bra. Det var öppet hus på Friskis, så med andra ord fruktansvärt mycket folk, men det verkade inte bekomma Molly så mycket, utan hon deltog som vanligt lite grann och gjorde därimellan sina egna gympaövningar (mycket klättra på mamma...). Roligt!

Vad tycker ni om det nya vintriga utseendet på bloggen? Är inte helöt nöjd med bakgrunden, den känns lite plottrig... Men jag jobbar på det.!

I morgon drar Sara till fjällen för 4 dagar skidåkning. Johan och tjejerna stannar på hemmaplan för att hålla ställningarna. Med andra ord kommer nästa uppdatering först till nästa helg.

             

Mirre är ute och går med sin älskade dockvagn samt hjälper mamma att laga mat. Hjälpsam som få!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0