Nya tag

Dags för ett par rader, men framför allt lite bilder!

Vad har hänt sedan sist, som är mer värt att nämna än det vardagliga lunket? Vi har ägnat oss en del åt vår lilla trädgård. Bland annat har staketet för altanen tagits bort. Oj, så stor tomten kändes med ens. Dessutom fick vinbärsbusken flytta från ena ghörnet av gräsmattan till det andra för at lämna plats till en något större altan. Vi ska byta fasad och i samma veva bygga nytt däck. Det ska få bli en aning större i ena ändan, så att bordet får pplats där kvällssolen finns. Lite blommor i krukor pryder nu också altanmen. I hålet mellan häck och rabatt där det förut bara stått en gallergrind, har vi planterat en gullklematis.  Så tjusigt har det blivit!Mirre hjälper pappa att gräva upp överbliven jord.

Majas dagis har haft en frukostbjudning dit Johan och alla tre barnen gick. Det bjöds på ägg, smörgås, yogurt och massa annat gott. Molly och Mirre tyckte det var extra roligt att få vara på Majas dagis så länge.

Vi har köpt oss en cykelvagn, så nu kan hela familjen ut och cykla även lite längre sträckor tillsammans, samt att det går att åka på cykeltur ensam med alla tre barnen. Alla tre tjejerna uppskattar att åka cykel och nu under påsken har vi varit ute på en hel del turer. Bland annat cyklade vi på påskaftonen upp till 4H gården.

              
Vädret var fantastiskt och vi hade med oss korv och bröd samt gott fika. En mycket lyckad utflykt.

Under påsken hade vi ett litet påskbord med Stefan och Lotta, Tova, Christer och Lisa me dbarn samt Johans arbetskompis Anders. Mycket trevligt och mycket gott att äta. Vädret var så milt att vi satt ute ända till 21 tiden.

På annandagspåsk hade Albin (Jonas och Viktorias pojke) 5 års kalas och dit tog vi oss med hjälp av cyklar och cykelvagn. Det bjöds på köttbullar och korv med mos, samt paj och sallad för de som kände för mer vuxenmat. 5 kamp, skatt jakt och fiskedamm gjorde eftermiddagen komplett. det var tre trötta, men mycket nöjda tjejer som cyklades hem på seneftermiddagen.

Maja har haft två framträdanden med sin kör i kyrkan. Hela dagiset är också med och sjunger och efteråt är det fika. Maja uppskattar mycket att vara med på dessa aktiviteter. Mirre och Molly tycker att det blir långrandeigt att sitta och lyssna, så det är tur att det finns ett lekrum i anslutning till kyrkan.

Vi har varit och badat i simhallen i två omgångar. En omgång med Mollyt och Mirre medan Maja var hos Måns och lekte, och en omgång med bara Maja. Badhuset är mycket uppskattat av alla barnen. Maja har haft en period då hon inte har velat åka till sin simskola. besöket i simhallen med mamma gav henne lite mer självförtroende, som i all afall lite lättade upp motståndet mot simkolan. Prestationskraven har höjts rejält från förra terminen och Maja är bland de yngre i sin grupp. Så det är klart att hon inte klarar att simma lika bra som många av de andra.

              


              

Blandade bilder från utflykter och uteturer.Påskutflykt till 4H gården.

100media_imag025 (MMS)

Påskutflykt till 4H gården.


Livstecken

Vi lever, jag lovar... Men man kan ju börja undra annat med tanke på hur dåligt det blivit med uppdateringar här på sistonne. Och inte blir det mycket till det i dag heller.... Mer än ett livstecken. Vi har haft en mars månad som kantats av förkylningar och magsjukor. Mirre går just nu på penecelin mot öroninflammation och Maja har blivit beordrad laktosfri kost mot magont... Ja, som ni förstår har bloggen lite blivit lidande. Kameran har inte heller blivit särskilt flitigt använd, så några bilder kan jag inte bjuda på.

Våren har dock kommit och vi njuter för fullt av vår altan de dagar solen skiner. Häromdagen visade termometern hela 22 grader och Sara och Tova som var på besök njöt av kaffe i endast t-shirt. Hejdå vinterjacka!

Maja har tröttnat på dagis och vill börja skolan NU! Vad är det för poäng att gå¨till dagis när allt som händer där är gammal skåpmat och dessutom är mamma hemma. Ingen poäng alls! Så det är ett evigt gnatande och tjatande varje dagismorgon. Men nu är det faktiskt inte långt kvar så slipper hon dagis. Den laktosfria kosten har gjort susen och magknipet är borta. Ska på läkarbesök i slutet på april så får vi se hur vi går vidare.

Molly trivs på sitt dagis, utvecklas massor och pratar mest hela tiden. Varje förkylning gör att hon tar ett steg tillbaka men väl frisk igen tar hon tre steg fram i sin utveckling. Roligt!

Mirre pratar fortfarande inte, i alla fall inte begripligt. Dock kom hon här om morgonen och sa "Mee oft" (mer ost), vilket ju är ett stort framsteg. det lossnar nog för henne tids nog. Vi väntar med spänning på om vi ska få någon dagisplts till hösten... Vi har ännu ingen B-plan om vi inte skulle få, så vi hoppas för fullt! att inte få in Mirre på samma förskola som Molly känns inte riktigt som ett alternativ. Att lämna och hämta barn på 3 olika ställen är inte hållbart, för någon.

Sara jobbar på 1 dag i veckan, men nu som volontärsamordnare. Bräcke Diakoni har ett antal frivilligarbetare i organisationen. Dessa ska rekryteras, placeras och hållas vid gott mod, och det är Saras uppgift. Roligt, socialt och lagom utmanande. Efter sommaren går hon upp på 50% på den tjänsten. Johan har också fått nytt jobb inom Volvo och börjar där 1 juni. Vad tjänsten innebär får jag återkomma om...

Nu är det dags att väcka lilltjejen och dra igång verksamheten. Ska se om det kan komma en mer detaljerad uppdatering och lite bilder ikväll eller i morgon.

Tills senare, njut av våren och framför allt ljuset!


RSS 2.0