Rättelse!!!

Måste bara förtydliga och förklara mitt senaste inlägg! Jag har gjort en rättelse och tagit bort ironiserande komentarer som skulle vara humoristiska, men som jag insett i efterhand kunde uppfattas som sårande.

Inskolning och köksrenovering

Oj, nu har det slarvats med uppdateringarna igen.. Fy på oss. Kanske ska börja göra som alla andra som bloggar, att uppdatera dagligen istället... Ska i alla fall ha ambitionen att bli lite flitigare...

Den gångna veckan har ägnats, som rubriken åsyftar, åt två saker. Dels kom Saras lillebror Micke med sambo Elli ner till oss på söndagkvällen med bilen full med verktyg och bra att ha saker för att kakla. Vi skulle få hjälp att byta det gamla 70 tals kaklet i köket mot något fräschare. Det var inte det lättaste att arbeta med tre barn springandes runt benen och de sista fogarna sattes precis innan Micke och Elli körde hemmåt mot Stockholm igen. Men resultatet blev så fint! Se innan och efter kort nedan.

Vi hann också med ett besök på Liseberg. Tyvärr lyckades vi pricka in en dag då ungefär halva Göteborg beslutat sig för just samma sak. Kön ringlade sig nästan hela vägen bort till Korsvägen, bara för att komma in genom entrén. Maja och Elli smet före genom att använda Saras Lisebergskort, medan vi andra var tvungna att köa. Ganska omgående insåg vi att detta var inget för Molly! Så Johan tog med sig Molly till Universeum som ligger aldeles bredvid och i det gassande solskenet var de aldeles ensamma där inne. Detta passade Molly mycket bättre som kunde springa och härja bäst hon ville. Så Sara, Micke och Miranda köade och efter 50 minuter yckades de tränga sig fram och in genom entrén. Där möter de en mycket rastlös Maja, då barnattraktionerna öppnade först 1 timme senare än entrén... Tack för den Liseberg! Till sist så var det i alla fall dags att få åka för Maja som njöt i stora drag, även om köerna till attraktionerna kanske var i längsta laget.

Maja har denna vecka börjat på sitt nya dagis, Tufvan, som ligger i Glöstorpskyrkans lokaler. Efter en ganska tveksam start, med kommentarer som att hon vill tillbaka till sitt gamsla dagis Musica, till att hon vill gå på ett annat dagis i området så var gårdagens 3 timmar där mycket lyckade. Förhoppningsvis ska hon om några veckor ha kommit in i de nya rutinerna, och så även Sara som måste komma iväg till dagis för lämning till klockan 9 med alla tre barnen...

Förra helgen var det kulturkalas i Göteborg, vilket Maja besökte två gånger, en gång med mamma och en gång med pappa. Första besöket var mer en slump då Sara och Maja tog sig en tur in till stan för att se lite folk och kunde konstatrera att det visst var kalas på stan. Andra besöket var planerat och då fick Maja med sig sina sparpengar från spargrisen och fick själv välja vad hon ville göra med dem. Svårt beslut, men till sist föll valet på sockervadd. Mums! Hon hoppade hoppborg, fick ansiktsmålning och åkte karusell. Toppenkul!

Mollys tal har gjort stora framsteg senaste veckorna. Ännu har inga tvåordsmeningar kommit, men hon har börjat att ljuda flera ord i rad när hon sjunger. Många fler saker har också börjat benämnas. Förhoppningsvis kommer tvåordsmeningara inom en inte allt för lång tid.



Så här såg köket ut innan omkaklingen...



...och efter. Som ett nytt kök, eller vad säger ni?!



Maja med sin för egna pengar köpta sockervadd



Maja får ansiktsmålning. Hon valde själv motivet bland andra så som tiger, fjäril, prinsessa, spindelmannen etc.



Molly i lekartagen...

'

Mirre ligger inte längre still där man lägger ner henne... Hon lyckas på sitt eget sätt ta sig över halva vardagsrummet om man inte hindrar henne. Hon står fortfarande på alla fyra och gungar titt som tätt, men har ännu inte tagit sina första krypsteg.

Semester på hemmaplan

Nu har det snart gått en vecka sedan vi kom hem från bondgården. Oj, vad tiden rusar iväg. Än återstår två veckor av gemensam semester och nu verkar ju sommaren kommit tillbaka och vi börjar klaga på värmen istället för på regnet. Aldrig är man riktigt nöjd...

I veckan har vi besökt Hanna (en föredetta arbetskamrat till Johan) och Henrik och deras lille Ebbe som föddes i juni... Maja och Molly tyckte väl inte att Ebbe var så där jätte spännande, men däremot fanns det en mycket intressant lekplats på deras innergård. Vi fikade, pratade barn och lekte på gården.

Johans mormor gick bort i Juli i den aktningsvärda åldern 97 år. Begravning hölls i måndags i Alingsås och Susie erbjöd sig att passa alla tre barnen... Maja fick sig en härlig lekstund och Molly och Miranda grejade glatt vid sidan om.

Det var dags för Maja att genomgå 4 årskontroll på BVC och Mirre att få spruta. Så det blev ett dubbelbesök i tisdags. Maja klarade testen med bravur och Mirre blev bara lite ledsen av sprutorna, en i varje lår... Efter lite lunch for vi till bushuset för att träffa Håkan och Mikaela och deras barn Tobias (jämngammal med Molly) och Julia (något äldre än Maja). Efter mycket lek och stoj åkte vi hem till deras nybyggda hus i Lilleby för att äta lite middag. Julia och Maja lyckades ganska omgående att låsa in sig på Julias rum och kunde sedan inte öppna dörren igen.. Som tur var fanns det ett stort fönster in från balkongen, så Sara och Johan kunde lugna en halvt hysterisk Maja. Efter mycket trix och fix gick dörren upp och samtliga nycklar i huset konfiskerades... Vi fick en delikat middag och en dag med trevligt umgänge!

I onsdags begav sig Johan och Maja ut i skogen med tält och fiskegrejer och mötte upp med Fredrik och Måns. I skogen fiskades det (Maja fick en fisk aldeles själv, till hennes stora lycka), lektes med pinnar, eldades och sattes upp tält. Två trötta barn somnade sent om sider och papporna satt uppe aldeles för länge och njöt av en aldeles stilla sjö och en vacker sommarnatt. Det var en trött men mycket nöjd Maja som kom hem dagen efter. Sara, Molly och Miranda åkte in till stan och slöt upp med Susie och Ellen. Ett besök vid Näckrosdammen där Molly fick plaska i plaskfontänen och leka på lekplatsen var mycket uppskattat. Sedan blev vi bjudna på middag hemma hos Susie. Gott och trevligt!

Nu har vi två dagar i rad provat på badet vid Lilleby camping. Vi har badat, klättrat bland klipporna, ätit medhavd lunch, lekt på stranden, ätit glass och njutit av värmen. Här hemma har temperaturen på altanen uppstigit till dryga 33 grader... pust!
I går fick vi spännande besök av Anders, en kollega till Johan som håller på med Geocaching. Han introducerade oss i detta fenomen och lärde framför allt Sara, som är mycket sugen på att börja med detta, lite mer om hur det går till. Det är en form av skattjakt med hjälp av GPS. Maja tyckte att det hela var mycket spännande och funderade mycket över denna apparat som kunde leta efter skatter. Hon blev nästan lite besviken över att den var så liten när den väl plockades fram. Två "skatter" eller snarare cacher hittade vi under vår premiärtur. Och Maja hade nog glatt letat ett bra tag till om inte ett skoskav satt käppar i hjulen för henne. Nu behöver Sara bara skaffa sig en GPS så ska det letas skatter! Kvällen avslutades med grillning och sedemera lite lugn samvaro på altanen efter att barnen somnat.



Susie och Maja i lekartagen! Inte ofta Maja får ha Susioe för sig själv. Vilken lycka!



Maja under tält och fiskturen till Härskogen. Hon trivdes som fisken i vattnet.



Mirre äter glatt mat flera gånger per dag nu. Gröten på kvällen är nog favoriten!



Molly njuter av utomhusvistelse, innan värmen kom

Lantliv

Nu är vi åter hemma i civilisationen efter en vecka på bondgård. Veckan som varit har gått i gummistövlarnas tecken, för det har regnat nästan dagligen och temperaturen har inte tillåtit någon soldyrkan direkt. Men det har inte hindrat oss från att njuta av en härlig vecka på landet.

På lördagen bar det av mot Tidaholm efter lunch. Efter drygt 2 timmars körning rullade vi in på gården, Aplagården, ett stuteri söder om Tidaholm. Stora hagar med massor av hästar samt tre glada hundar mötte oss. En vecka skulle vi tillbringa här, två dagar själva och resten av veckan med Saras föräldrar. Vi gjorde oss hemmastadda i stugan och bäddade i ordning inför natten. Tanken var att Molly och Maja skulle sova på madrasser på golvet och Miranda i resesäng. Men när resesängen kom upp var Molly ytterst tydlig med att där skulle hon sova.

Tror att jag berättar vidare med hjälp av bilder....



Första morgonen när vi skulle avnjuta en kopp kaffe i vardagsrummet kom denna kompis krypande över öppna spisen efrter att Molly varit där bakom och stökat ikring. Vi stängde raskt in den för att skaffa oss en handlingsstrategi. Men när Johan med handskar på händerna begav sig in igen var fladdermusen borta... Efter lunch när Molly skulle vila kom han dock plötsligt fram igen, krypandes på golvet... På övervåningen. Fråga mig inte hur han hamnade där!? Två dagar senare duschade Saras mamma lena en fladdermus som låg i vasken och spratlade... Vi hade med andra ord fler husdjur än häst och hund...



Mirre hade mycket svårt att komma till ro och sova på dagarna... det fanns ju så mycket att titta på! Och det hände flera gånger att någon av hundarna kom och gav henne en slick på näsan. Vem kan sova då?!





Gården var ett stuteri med Amerikanska Morganhästar, altså där man avlade hästar. De hade omkring 4 hingstar, tre små föl och ett antal ston. Gården hade också fyra hundar. Ovan ser vi Maja med Schäfern Ecco och bordercollien Kenzo. Det var ständibgt full fart på dessa två...



Vädret var som sagt inte det bästa och något bad i den närbelägda sjön blev det aldrig tal om.Men det löste barnen bra ändå... Molly badade i ett antal vattenpölar under veckan och Maja var inte sen att hänga på. Även om hon kanske inte gick riktigt lika långt i badandet...



Utöver att leka i vattenpölarna var Molly eld och lågor över att leka med hundarna. Ecco och Kenzo lyckades bita sönder våra medhavda plastbollar redan första dagen. så mormor och morfar hade med tennisbollar till Molly. Ut och Ecco var de första orden Molly yttrade på morgonen och sedan kunde hon hålla igång med bollkastning tills till och med de bollälskande hundarna trötnade...



Vi besökte en liten djurpark inne i Tidaholm där man mot den lilla summan av 5:- fick köpa en påse bröd och sedan var det fritt fram att mata djuren. Både Maja och Molly var eld och lågor. Kaniner, illrar, getter, grisar, höns, ankor... Ja, det var många djur som blev mätta den dagen. Och vad gjorde det att regnet föll ganska tungt under besöket. Inte nått!



Vi plockade en hel del svamp och hittade mängder med kantareller. Maja hjälpte glatt till att rensa svampen och efter att den var stekt kunde vi peta bort en och annan stekt larv... Det blev även en del blåbär som räckte till en blåbärspaj. Mums! Alla barnen var med i skogen, även om Mirre mest åkte på mammas eller pappas mage i sin fina Mai Tai sele. Här ser ni henne sträcka på ryggen lite innan sökandet efter svamp gick vidare.

På det stora hela en mycket lyckad vecka med en hel del regn, men mycket trevlig samvaro och frisk luft!

RSS 2.0