Glad påsk!

3d4f6e59997c486df8f5b166cb37c959.png

Glad påsk!


Ledig dag med lekplatslek

0-19ccda114b542987a119af395281251e.png

Ledig dag med lekplatslek


Regn och slask, men fortfarande li

401b2f6f1ea58d69c8cfc82de6d5d9f6.png

Regn och slask, men fortfarande lite snö och is kvar


Hon går...

...ja nu går hon faktiskt! Mirre altså. Och helst med något i händerna. I morse kom hon gående från toaletten i hallen hela vägen ut i köket med den gula sittringen som Maja använde när hon var mindre. En mycket stolt Mirre lämnade över sittringen till mamma. Har försökt att fånga det hela på film, men det har inte gått nått vidare. På kort går det lite bättre...Däremot förevigade Johan detta i helgenMirre har fått lingonsylt till sin strömming... Och den är ju aldeles för god för att låta de sista dropparna gå till spillo.

I helgen har Sara varit iväg på barn- och manfri lyxhelg på Mössebergs Kurort i Falköping tillsammans med sin gamla kursare Anna som ju bor i Jönköping. Johan och barnen mös på hemmaplan med bland annat ett besök hemma hos Fredrik, Måns och Ellen. De lekte ute i hällregnet en bra stund på förmiddagen, åt lunch samt pysslade och lekte inne. En heldag i Guldheden med andra ord. Sara kom tillbaka vid lunchtid på söndagen, då det hanns med ett lekplatsbesök i duggregn. Molly har blivit en hejare på att klättra på klätterställningar och svingar sig med lite hjälp snabbt upp på högsta höjd och hänger där sedan och njuter av utsikten. På seneftermiddagen kom Stefan och Lotta på spontant besök och hade med sig härliga muffins. Så gott och trevligt tyckte vi alla, dock var aptiten på middag någon timme senare lite sådär... Molly tog sig an Stefan omgående och ledde honom upp till övervåningen och alla böcker och leksaker där, medan Maja ritade teckningar till Lotta.

Mirre har varit lite snorig senaste dagarna, så aktiviteterna i slutet på veckan har varit lugna. I torsdags hade vi helt fantastiskt väder och vi firade våffeldagen med att inviga den nu helt snöfria altanen. Dock utan utemöbler så vi fick sitta på marken och äta våra våfflor. Men det gick lika bra det! Efter fikat kom Anna med Stella och Emelia och vi gick gemensamt till lekplatsen här intill. Där var sandlådan som ett hav med små sandöar i, vilket alla barnen uppskattade mycket. På lekplatsen var också Majas dagiskompis Julia som bor i området och henned kompis, så alla barnen lekte bra tillsammans.Molly i kuddhörnan med en bok. Helst vill hon läsa själv, men ibland kan mamma eller pappa få läsa boken för henne.Maja tittar på datorn på Bolibompas hemsida. Där har "Bolibompahöjdarna" (som hon kallar programledarna) massor av klipp ocgh annat skoj att titta på. Molly hänger med på ett hörn...Maja leker i Mollys bokhylla. Den används mer som klätterställning än som hylla, framför allt av Molly.


VÅR

4a34a69fa193ab47fd408d7938a21b8d.png

VÅR


Lek på altanen

0-2cc12ef2efedbec125b9186915f08565.png

Lek på altanen


Fika i vårsolen

0-520f0fa3d6cbf2a5a6aa96a55c2d49c4.png

Fika i vårsolen


Omvälvande, men ändå inte!

Dags för en liten uppdatering! Jag har dragit mig lite för att skriva på sistonne... I förra veckan fick vi beskedet att Molly har diagnosen autism (finns hur mycket som helst att läsa om detta för den som är intresserad. Några förslag är detta eller detta), något som inledningsvis tog i alla fall mig ganska hårt. Inte för att det kom oväntat med en diagnos, utan mer att just autism är omgärdat av så mycket förutfattade uppfattningar. Inte minst hos mig själv! Det som dock slagit mig under veckan som gått är att Mollym ju fortfarande är samma härliga, positiva tjej som alltid och i mångt och mycket inte alls stämmer in på den bild många har av autism. Vi upplever inte alls de problem i familjen som beskrivs i många böcker och på nätet. Det kommer nog ta ett tag att smälta det hela och ni kommer givetvis få vara med på den spännande resa som väntar oss framöver. Men just nu känner jag att jag behöver landa i detta själv ett tag innan jag bjuder in er att ta del av mina tankar.

Annars springer livet på i sin gilla gång. Våren är verkligen här nu! Nästan all snön är borta från marken och vi har sett både snödroppar och krokusar. Härligt! När solen ligger på på altanen kan vi leka där (eller barnen leker och de vuxna sitter med en kaffekopp och solar näsan... :-) ) utan massa overaller och annat. Så skönt!

Sara var på utvecklingssamtal för Maja på dagis och Maja beskrivs som en pigg, nyfiken och glad tjej med bara goda saker att lyfta fram. Roligt!

Miranda har börjat gå, får man väl säga. Hon reser sig upp och stapåplar 10-20 steg titt som tätt. Men mycket längre än så kommer hon inte... Ännu!Våren är som sagt här och häromveckan var vi i klätterträdet i området och lekte. Maja är en fantastisk storasyster och är väldigt omtänksam och hjälpsam om sina småsystrar.
Vi har börjat bli flitiga på att gå till öppna förskolan. Här har Mirre krypit ner i garaget för leksaksbilarna... Det är en trevlig förmiddagsaktivitet och lite bra för Molly att vara tillsammans med andra barn samt att delta i en sångsamling. Något hon uppskattar mycket och kan sitta still över förväntan! Det går bra så länge vi sjunger sånger hon känner igen...Mirre äter i stort sett bara själv nu. I bland vill hon ha hjälp att få mat på skeden. Här har hon ätit yogurt. Mums!Molly är pappas tjej. Fast mamma går ganska bra numer också. Mer gosig tjej får man leta efter!
Maja älskar att pyssla och fixa. Här har hon precis klippt och klistrat. Häromdagen gjorde vi gipsfigurer som hon stolt målade när de väl torkat. Men det var tålamodsprövande att behöva vänta så länge...


Tiden rusar

Usch, nu har jag slarvat rejält på sistonne! Dags att ta sig i örat och skriva ett par rader.

Vad har då hänt sedan sist? En hel del kan jag gissa... Några bilder har jag fått in via mobilen i alla fall, så jag lägger lite beskrivande text till dessa. Så kolla gärna lite längre ner för att läsa detta.

Vecka 9 hade mormor lena sportlov och kom med tåget till oss på västkusten för att umgås! Vädret hade tack och lov lugnat sis och tågen gick som de skulle. Alla barnen uppskattade att ha mormor här, till och med Molly lät mormor hjälpa till med ditt och datt.

På grund av en redig förkylning som drabbat hela familjen (en av anledningarna till att inlägg uteblivit på sistonne...) har Mollys utredning blivit en aning förskjuten. Under förra veckan var Sara på en 3 timmars "DISCO" intervju där alla möjliga och omöjliga frågor om Molly från spädbarnsålder upp till nu skulle besvaras. Svårt och rejält tanke-snurrstartande. Molly var också tillsammans med Sara på en lekobservation där en specialpedagog och en logoped iaktog och var aktivt delaktiga i Mollys lek. På schemat framöver står hembesök på fredag och sedan ska vi få resultatet på måndag nästa vecka. Spännande! Skönt att ha det avklarat för det har varit lite körigt att få ihop barnvakteri och annat. Molly börjar dock bli en van läkarbesökare. På en månad ganska exakt har hon hunnit med: syntest hos ögonläkare, hörseltest hos öron-näsa-hals, kontroll av fötterna hos ortopeden, taltest hos logoped, test hos psykolog samt lekobservation. Pust!

I helgen var Maja och Johan på Heden och åkte skridskor tillsammans med Måns och Fredrik. De spelade bandy, friåkte och fikade. Maja var mycket spännd över att få åka precis som hon ville, och inte bara fram och tillbaka mellan sargerna som hon gör på skridskoskolan. Innan fikat deklarerade Maja att hon var nöjd och ville åka hem, men när korven var uppäten så utbrister hon : Pappa, kom så åker vi lite till! Maja har verkligen gjort framsteg med skridskorna. Nu går det inte alls lika långsamt längre och hon trillar nästan inte alls. Jätte skoj!

På söndagen gjorde vi en mysig tur ute i det fina vädret och klättarade i träd. Till och med Molly var delaktig efter många om och men och var till slut svår att locka med ner från trädet. Mirre roade sig på marken med att krypa upp och ner från snödrivor. Mysigt!

Mirre har nu börjat ta sina första steg. 12 steg tror jag hon är uppe i nu. Aldra bäst traskar hon på när hon har något i händerna. Det är som att hon glömmer att hon inte håller i sig i något fast. Maja är inne i en mycket mysig period och är fantastiskt omtänksam om sina systrar.
Molly fick sex stycken barbapappa figurer av mormor när hon kom på besök. Dessa är Molly mycket noga med att de är hennes och hon bär kärleksfullt runt på dem i korgen, radar upp dem och räknar dem. I bakgrunden ser ni också Molly favoritleksak; en snurrande speldosa med instruyment som spelar sina respektive ljud.Delar av familjen i klätterträdet......och Mirre på marken (smått störd av solen som mamma vill att hon ska vara i för fotograferingen)

RSS 2.0