Fest på Tuve torg

0-5d0625b67ae540980a3d34e18b438231.png

Johan var denna dag ute på husvagnstur igen men denna gång med resultat! Vi har nu blivit med husvagn! En Adria 502 dt, precis en sådan som vi var ute efter. Vagnen köptes dock i skåne, så Sara och barnen fick en dag för sig själva. Det var torgfest på Tuve torg, vilken vi besökte på eftermiddagen. Tyvärr var det precis på upphällningen, så vi missade både ansiktsmålning och fiskdam. Dock var Nicke Nyfiken samt Mumintrollet där och dansade till discomusik. Molly kastade sig upp på scenen och stod och skakade loss med mumintrollet i säkert 15 minuter, ända tills det var dags för mumintrollet att gå hem. Maja ville också ha en kram, men försynt som hon är så lyckades hon aldrig fånga mumintrollets uppmärksamhet. Hela tiden lyckades hon hamna bakom ryggen på honom. Besvikelsen över att ha missat fiskdammen uppmärksammades av en äldre pojke som generöst nog gav oss hans påse till Majas lycka.Så här glad var Molly över mötet. Lycka!


Mirres tårta

0-4b15551e2fcece8f189ee5432bd34a88.png

Mirre fyllde ärofyllda ett år den 22/2. Allmän förkylning rådde, vilket gjorde att det planerade kalaset dagen innan födelsedagen fick ställas in. Dock kom Susie med barn hit på den stora dagen och vi bakade gemensamt denna veckra tårta. Mirre var själv måttligt förtjust. Men håll med om att den är fin!


Promenad i snöyran

0-78d898390d04c9731020734d0efd475d.png

Promenad i snöyran. Det har kommit närmare 1 m snö. Och snöar ännu.


Ännu mera snö

43d6470cd3068d32442aebacacade050.png

Det rådde klass 2 varning på grund av väntande stora mängder snö och blåst. Johan hade sedan lång tid planerat in en natt i vindskydd i skogen och lite snö får inte de deltagande herrarna att backa. En av killarna åkte ut i förväg till den bestämda platsen för att rekognisera området. Väl på plats fick han höra av de som bodde i krokarna att han nu var insnöad... Plogbilen skulle inte komma förrän tidigast i morgon bitte. Han tar då resolut sin packning på ryggen och pulsar 5 km ut till stora vägen där han blir upplockad och hela gänget kör istället till ett annat vindskydd. På morgonen var det här hemma i Tuve säkert 60 cm snö för garaget. I skogen hade de tydligen lä mellan träden och spade hade de med för att skotta fram bilen...

(Nu, en knapp månad senare är alla istappar borta och snön har börjat att vika undan för solen. Ute på altanen blir det lätt upp emot 10-15 grader varmt när solen ligger på. Härligt att sitta med en kopp kaffe mitt på dagen... Våren är snart här!)


Dags igen!

Nu har dagarna rullat iväg igen! Förstår inte vart de tar vägen. Men nu ska jag försöka få till lite summering här igen. Vi tar det väl i kronologisk ordning...

Det var dags för Me & I party häromdagen igen. Denna gången med vårkollektionen. Som vanligt jätte mycket fint! I slutändan efter mycket om och men och vridande så blev det lite klänningar till tjejerna inför vår och sommar. Kolla gärna in deras fina kollektion på hemsidan.

I fredags kom Susie hit med Måns efter lunch och Sara hämtade Maja på dagis lite tidigare för att de skulle få leka lite. Inledningsvis var Maja lite reserverad, men när hon suttit med en pysselbok ett tag så kom hon och Måns igång. Dock hade Molly svårt att låta Sara prata med Susie. Molly hade tusen anledningar att avbryta samtalet och ville ha uppmärksamhet6 mest hela tiden. På sätt och vis roligt då hon annars mest brukar greja med sitt.

På lördagen var det kalasdags igen, denna gång i Alingsås för att fira Rebecka som fyllde 3 år. Johan begav sig med lånad bil från Volvo mot Helsingborg för att spana in en husvagnsmodell (Adria 502 DT) vi är lite sugna på att köpa, så Sara och barnen åkte på kalas själva. Det var bullar, chokladbollar, tårta, disko, nagellacksmålning och avslutningsvis godisjakt som slutade med att Christer hoppade fram ur Rebeckas säng med massor av godispåsar. Härligt! Mirre passade på att klättra ohämmat i trappor, då det saknades grindar. Ännu härligare! Molly förälskade sig i discokulan i vardagsrummet och var en av de som dansade mest ihärdigt. Dock drog hon sig på eget bevåg undan till övervåningen då och då när det blev för stimmigt och stojigt.

Johan kom hem senare på kvällen, utan husvagn. Dock kunde vi konstatera att husvagnsmodellen kan vara något för oss. Nu ska vi bara hitta en som är fräsch till rätt pris. På kvällen kom Tova på middag tillsammans med sin bror Esbjörn och två kompisar till honom. Vi åt härlig svamprisotto och konverserade långt in på kvällen om för en gångs skull allt annat än bara barn. Mycket prat om kommunikation, självbild, närvaro och annat spännande.

Skridsko stod på schemat på söndagen som vanligt och denna vecka var det Saras tur att vara med. Maja gör stora framsteg, men det går fortfarande sååå långsamt. Hon blir frustrerad och arg äver att hon inte hinner göra färdigt övningarna innan det är dags för nästa. Men hon kämpade på och tillsammans lyckades Sara och Maja få till en skridskostund som faktiskt var rolig också i det frustrerade och arga. På eftermiddagen kom Viktoria hit med Albin och Sonja för lite pulkåkning. Albin hade med sina skidor som Maja fick låna och hon skidade glatt genom hela området. Vi åkte pulka, snowracer, stjärtlapp och kartong. Tänk vad skoj man kan ha i snön om man bara sätter den sidan till. Vi avslutade besöket med lite fika och lek här hemma. Mysigt!

Mollys utredning rullar vidare och i måndags skulle sara själv till BNK för att svara på frågor kring Mollys utvecklingsnivå. Johan kom hem från jobbet till strax efter lunch och när Sara kom hem igen hade vi en mysig lek och umgängeseftermiddag hela familjen. Utredningen ska vara klar i mitten på mars.

I tisdags fick vi besök av Lisa, Rebecka och Matilda. Vi åkte pulka och bakade semlor. Mums! Till och med Mirre uppskattade bullarna, men utan grädde och mandelmassan då.

Vi har ju någongång ibland undrat över om Molly verkligen hör ordentligt, så i onsdags var det hörseltest på schemat. Sara och Molly tog sig till Sahlgrenska, medan Maja var på dagis och grannen Marita passade Mirre här hemma. Väl framme fick Molly lägga pussel samtidigt som det då och då pep. Om hon visade att hon uppfattade ljudet poppade en kanin eller en banan upp och dansade. De ville även testa henne med hörlurar på för att kunna utröna om det var någon skillnad på höger eller vänster öra, men detta tillät inte Molly. Så nu får vi komma tillbaka igen om någon månad och under tiden öva på att ha hörlurar på här hemma. Mrita hade haft en mycket mysig stund med Mirre och allt hade fungerat utmärkt!

Tova hörde av sig och skulle till IKEA, så Sara bestämde sig för att passa på när hon ändå hade bilen hemma. Så Maja hämtades med bil på dagis och sedan begav sig alla tjejerna till IKEA för lite lek och fika. Tova var sen, så Sara fick sköta hela fikaruljansen själv. Och det gick hur bra som helst! Maja var mycket bestämd över att hon skulle in i lekrummet och leka själv, så efter fikat lämnades hon där. Men efter 5 minuter ringde de och sa att Maja vill bli hämtad. Hon saknade mamma så. Så vi fick mysa allihop tillsammans på IKEAS barnavdelning istället. Perfekt lekplats så här i vintertider! Hem kom vi med två nya örngott till Mollys "kudde" som hon älskar samt ett mjukisdjur var till barnen. Inte illa för att vara ett oplanerat IKEA besök, då brukar det bli betydlkigt mer i påsen, trots att man inget skulle ha.

Idag var schemat späckat med hembesök från BNK i och med Mollys utredning på förmiddagen och farmor och farfar hit på eftermiddagen för fika och sedan barnvakt, då Sara och Johan har ett möte på banken. Men se, saker blir inte alltid som man tänkt. Först ringde de från BNK och ställde in hembesöket och en stund senare meddelade farmor och farfar att de i och med väderrapporter som varnar för blåst i kväll inte ville ge sig ut på vintervägarna. Så det blev istället en helt tom dag, som vi istället fyllt med lite utevistelse med lämning av retursaker samt gungnning. I eftermiddag kan det tänkas bli en tur till biblioteket. Vi får se.Hembakade semlor... Mums!
Molly undersöker mattorna på IKEA
Alla tjejerna under uteturen idag.Mirre i vagnen på torget


Dags för summering

Har blivit en del mobibilder på sistonne, men det kanske är på sin plats med en liten förklarande text också...

I måndas förra veckan gick vi till öpnna förskolan i BVC:s lokaler efter att Maja hämtats på dagis för att fika och leka. Maja och fröken Nanette spelade spel och läste bok medan Sara kunde dricka lite kaffe och hjälpa Molly och Mirre i leken. Maja hittade en låda med utklädningskläder och klädde glatt ut sig till apa. Mamma Sara fick en fin grön hatt (se bild) och Molly en urtjusig gul slokhatt. Molly struttade runt och tyckte att hon var så snygg så! Hatten fick vi tvinga av henne när det väl var dags att gå hem. Jag försökte även få med henne på bild, men det blev endast suddiga resultat då Molly inte helst står still långa stunder.

Barnen har börjat se väldigt långhåriga ut på sistonne och Maja har flera gånger påpekat att hon måste gå till sin "frisyr" Gunnel och klippa luggen, för den är aldeles för lång. Så i tisdags var det klippning på schemat. Maja hade lite svårt att sitta still och fick myror i brallan efter bara en liten stund. Molly dock glänste till och satt still nästan hela tiden och studerade sig själv i spegeln. I och för sig samtidigt som hon grävde i sin russinask, men ändå! Även Mirre fick topparna friserade. Efteråt var det kaffe och kaka. Mysigt och gott som alltid! Efteråt tog vi oss hem till Susie för lite lunch och vila. Trevligt! Under hemfärden började snön att vräka ner. Så mycket snö som vi har nu kan jag inte minnas sist vi hade här på västkusten. Och framför allt inte att den får ligga så här länge! Till och med Maja har börjat tala drömskt om våren och sommaren...

Under veckan som varit har vi haft en Herman här hemma, som behöver skötas med kärlek och omsorg. Han är en sötsurdeg som har tråkigt felar gånger om dagen och behöver röras i och i mellanåt blir han hungrig och behöver mat. Under 10 dagar sköter man om degen för att till sist baka en kaka av en del och ge bort några delar till andra för att sköta om och sedan föra vidare. Maja har tagit Herman till sitt hjärta och skött om honom med bravur. I fredags var det till sist att laga till honom. Resultatet blev sådär får jag väl säga... Inte ens barnen var vidare förtjusta. Nästa gång tror jag på att göra honom till en morotskaka istället...

Helgen har tillbringats i sjukstuga. Både Mirre och Maja har haft magsjuka och Molly feber. Johan och Sara har dock klarat sig, vilket alltid är skönt. Maja skulle ha gått på sitt första riktiga barnkalas utan mamma eller pappa med i lördags. Bästa kompisen på dagis, Elsa skulle ha 5 års kalas. På natten till lördagen spyr Maja... Oj, vad hon var besviken, arg och ledsen över att inte få gå på kalaset. Hon tyckte ju att hon mådde bra, så det var inte det lättaste att förklara varför hon inte kunde gå. Vi kompenserade med att göra en egen fiskdam här hemma som lite plåster på såren.

I måndags var det dags för Mollys första besök på BNK (Barn Neuropsykiatriska Kliniken) för hennes utredning kring en eventuell diagnos inom autismspektrat. Maja lämnades på dagis redan vid 8 och Mirre kördes hem till Susie som lovat se efter henne under tiden. Molly såg så nöjd ut när hon upptäckte att hon var själv med både mamma och pappa. Det är inte ofta barnen får ha båda föräldrarana för sig själva nu för tiden! Hur som helst, väl på plats fick vi först träffa en läkare som ville höra hela Mollys historia och vår bild av henne. Sedan var det dags för lite undersökning med vikt, längd, stetoskop, reflexhammare och hela köret. Det gick sådär, men vikt och längd fick vi till sist i alla fall. Därefter var det dags för logopedbesök. Molly förväntades sitta på en stol mitt emot logopeden och samarbeta. Inte så troligt, tänkte jag. Men se, Molly förbluffade åter igen och satt i närmare 30 minuter på stolen och interagerade med logopeden. Hon fick plocka upp olika saker ur påsar och lådor och benämna, titta i en bok och berätta vad hon såg samt rita. När orken tröt (och det gjorde den, Molly blev SÅ trött av den här aktiviteten) fick vi berätta lite om Molly medan Molly fick äta och dricka lite fika för att logopeden skulle se hur hon åt och drack. Med oss hem fick vi två tjocka häften med ord som vi skall markera vilka hon förstås och vilka hon använder. SVÅRT!

I dag på morgonen var det dags igen för Molly, denna gången med ett ögonläkarbesök för at utröna om hon skelar eller ej. Molly fick titta på bilder som var mer eller mindre suddiga och säga vad det var, följa en giraff med blicken som rörde sig samt titta med ett öga förtäckt. Allt gick bra tills lampan i taket släktes för ett undersökningsmoment. Så ville inte Molly vara med längre. Läkaren kudne inte konstatera någon skelning och hon verkade se bra. Vi skall bli kallade igen för en vidare undersökning till hösten.

Mirre är helt klart på gång att börja gå. Hon ställer sig rakt upp utan att hålla i sig mängder av gånger per dag och med stöd går hon mer än gärna. Han tjattrar och låter mest hela tiden med DA DA DA ljud. Humör har hon och när ilskan slår till skriker hon så att hon lätt överröstar båda storasyskonen utan problem. Hon förstår massor av saker och kan ge ett jakande eller nekande svar på frågor som om hon vill ha mat, vatten eller vill sova. Coolt!

Maja trivs rikltigt bra på dagis nu och verkar tycka att varannandagsprinsipen är toppen. Hon är aldrig ifrån dagis mer än 2 dagar och behöver aldrig vara där mer än 1 dag i taget. Verkar passa henne utmärkt. Just nu läser vi böckerna om Bill och Bolla (fantastiska böcker jag varmt kan rekommendera till både stora och små läsare), böcker som Maja tycker mycket om. Känns passande nu när vi behöver förklara lite för henne om vad vi håller på att göra med Molly och varför vi åker till läkaren med henne titt som tätt.Världens sötaste Mirre ägnar sig åt en av sina favoritsysselsättningar, bada.
Alla tre sötnosarna i TV soffan
Maja-bus i badet...
Molly i badet med sin fina "badhatt". Vi har en spegen i duschkabinen, något som Molly tycker är toppen. Speciellt när håret har schampoo i och man kan göra Musse frisyrer eller få huvudet att se ut som stjärna...

Herman som kaka

312aa432209ed30bd40cfbf745d30a93.png

Herman som kaka


Herman som deg

1b6b281d7c99349d271f68b2e1cb6c5d.png

Herman som deg


Sjukstuga

0192c15afb35690a60c6bfba2fce2937.png

Sjukstuga


Snö, snö och ännu mera snö

458688b35553e3a19ce20fd929ff1d28.png

Snö, snö och ännu mera snö


Öppna förskolan

0-4d710b3fa4b88305165dc92dc468c512.png

Öppna förskolan


RSS 2.0