Äntligen...

Att det ska vara så svårt att få tiden att räcka till för att sätta sig här en kort stund då och då för att skriva ett par rader... Här om dagen hade Sara fått till några stycken, då kom Maja och ville spela dator... Och vad händer, allt jag skrivit försvinner spårlöst. Men nu ska jag se om jag inte får lite tid... Mirre sover, Molly tittar på Musses klubbhus på TV och Maja är på dagis.

Här har vi varit inne i en sjukdomsperiod. Maja klarar sig som vanligt undan med lite snor i näsan, medan Molly och Mirre blir betydlig sämre. Det hela började i helgen med lite maginfluensa (eller något liknande... Många blöjbyten blev det i alla fall per dag), som sedan för Mirre övergick i sprutförkylning. Molly fick feber och låg däckad hela tisdagen. Johan och Sara har klarat sig hitills och håller tummarna för att så ska förbi. Besprutade för svininfluensan är nu alla barnen inklusive Johan, så den kan det nog inte vara. Sara har för avsikt att ta sprutan vid första bästa tillfälle, men skyltarna utanför vårdcentralen ändrar karaktär dag för dag. Under 5 år, endast riskgrupper, under 18 år, osv... Och just nu finns det inget vaccin alls, så det är bara att vänta ett tag till.

I och med att Molly hade feber i tisdags ryckte farfar Bertil in och hjälpte till att hämta Maja på dagis och ta henne till dansen. Maja tyckte det var mycket spännande att få visa farfar hur saker och ting går till vid dansandet. Och farfar satt med inne i danssalen, trots att han inte fick för fröken... Sicken tokig farfar!

I går fick Sara och Johan barnledigt på kvällen då Tova var hemma och passade barnen. Det blev trevligt umgänge med Stefan och Lotta samt en riktigt bra koncert med Bo Kaspers Orkester på Trädgår´n. Härligt!

I måndags var det besök hos Gunnel för frisering av barnen. Maja satte sig utan att ens bli ombedd i frisörsstolen. Värre var det med Molly som redan hemma sa INTE då Sara förklarade vad det var som skulle hända. Hon fortsatte att säga INTE och värjde sig  för saxen. Tills vi satte henne i Gunnels kök framför barnkanalen på TV'n samt med en burk pepparkakor i knät. Då gick det att klippa även Molly. Till sist fick också Mirre några strån friserade innan vi avslutade med lite fika och än mer pepparkakor. Efter besöket hos Gunnel åkte vi hem till Susie och barnen i Guldheden för att äta mellis och umgås en stund. Dock var varken Maja eller Molly så sugna på mellis (trots att det var plättar som serverades). Jag gissar att magarna var allt för fulla med pepparkakor...

I helgen har Sara haft en lyxhelg utan man och barn... På fredagskvällen mötte hon Anna (Saras gamla kursare) som kom med tåg från Jönköping. Färden gick vidare mot Riverton Hotell vid Järntorget där väskor och annat lämnades innan närmsta sushihak uppsök. Kvällen avslutades på hotellets skybar med lite vin. Lördagen ägnades åt fönstershopping, fika och lite riktig shopping och Sara var inte hemma igen förrän frampå sena eftermiddagen. På hemmaplan hade Johan och barnen en mysdag med mycket lek och en del utevistelse. Maja konstaterade klokt när Sara kom hem igen: "Pappa behöver inte göra en massa vuxensaker som du måste mamma...."

I fredags hade Johan en av sina lediga fredagar, så Molly och Johan åkte till badhuset medan Sara och Maja var kvar hemma och bakade kanelbullar. Maja var inte riktigt nöjd med fördelningen, men köpte faktum och tyckte till sist att det var riktigt roligt att baka, även om det tog fasligt lång tid. Bäst var det när bullarna väl var färdiga. På eftermiddagen gjordes det en gemensam tur till torget då Sara skulle till tandläkaren. Maja följde med och satt på en stol och iakttog med spänning tandläkarens arbete. 

Mirre har precis börjat sova en gång om dagen bara, vilket gör det möjligt att (när vädret tillåter, vilket inte är så ofta nuförtiden) vara ute en stund på förmiddagen. Idga sken till och med solen, så efter att Maja lämnats på dagis blev resten av tjejligan ute ända fram till 10.45. Molly som ju varit febrig och därmed inne i flera dagar njöt för fullt och sa flera gången "Molly... ute.... skönt!"

Mirre har fått för sig att hon inte ska bli matad utan kan äta själv. Så numera ser det ut som ett slagfält kring matbordet efter varje måltid, men Mirre är överlycklig där hon sitter och äter på sitt aldeles egna sätt. Mat i håret, öronen, mellan tårna och till och med innanför blöjan...  

Mollys nya stora passion här i livet är Play Doe (leklera) som hon kan sitta med i det oöndliga. Det är så mysigt att se Maja och Molly sitta tillsammans och leka med en gemensam aktivitet.Mirre in action vid matbordet
Maja i busartagen
Ännu mera bus i soffan...Bak och annat

Oj, nu har dagarna rullat på igen ser jag. Vad har då hänt sedan sist? Maja reagerade inte nämnvärt av sin vaccinering dagen efter, men på torsdagen var hon trött och lite febrig, så hon fick stanna hemma från dagis. Vi hade en mysdag med brödbak och lite utevistelse istället. Både Molly och Maja uppskattade att hjälpa mamma med brödet. Molly var speciellt förtjust i att knåda degen, vilket hon gjorde genom att gunga kroppen fram och tillbaka. En och annan puss fick degen också.

På fredagen var det snöblandat regn, men det hindrade inte Sara och barnen att i sällskap av Saras kusin Tova åka på utflykt till lekpplatsen Plikta i Slottskogen. Där lekte vi en dryg timme innan vi styrde kosan mot Naturhistoriska museét, där vi först fikade och sedan gick en sväng i utställningshallarna. molly var mycket excalterad över alla djuren, medan Maja undrade var lekrummet var...

Sara och Maja besökte Friskis & Svettis familjelek för första gången på lördagsmorgonen. Maja var mycket förväntansfull och spänd inför det hela. Väl framme och väntandes utanför glasdörrarna in till salen blev hon dock plötsligt rädd och ville inte alls gå in. Sara försökte på alla sätt och vis förstå vad som skrämde henne, men utan att lyckas. Så det blev till att titta på de andra som gympade genom glasdörren ca 20 minuter innan Maja vågade sig in för att sitta bredvid och titta på 20 minuter till. Till sist kunde Sara locka med sig Maja in i ringen och de sista 5 minuterna kom Maja igång ordentligt. På vägen hem i bilen satt Maja och pladdrade på om vad hon sett. "Och så slog de varandra" sa hon. "Vaddå???" Undrar Sara. "Ja, de som var där inne innan det började..." svarar Maja. Instruktören och hennes medhjälpare vid stereon hade antagligen boxats på skoj då Maja tittade in genom glasdörren och skrämt henne. "Jag trodde de skulle slå mig" sa hon sen i bilen. Så fel det kan bli, speciellt om man som mamma inte ställer de rätta frågorna. Hur som helst var det till sist en uppskattad aktivitet, och det var fullt av mindre barn och till och med ett krypbarn, så nästa gång åker vi nog hela familjen.

På lördagen hade Johan herrmiddag här, med 5 gästande herrar. Maja blev hämtad av farfar Bertil och sov över natten hemma hos farmor och farfar. Sara tog hand om de andra två, medan herrarna åkte gocart (en aktivitet som Johan gillade och vann), lagade mat och umgicks. När de små somnat åkte Sara och Tova in till stan för lite middag och en bio. Trevligt!

Söndagen började med jobb för Sara, trodde hon i alla fall. I almenakan stod det att det skulle vara vattengympa på Hagabadet på morgonen. Väl där, ombytt och redo så stod det dock en annan instruktör på bassängkanten och vid förfrågan i receptionen så var det inte Sara som skulle ha passet... Snopet! Så det blev ett pass i gymmet istället. På eftermiddagen åkte vi upp till Alingsås för att hämta Maja och passa på att umgås lite med Bertil och Barbro. Vi lekte ute en stund, samt åt en god söndagsstek.

Måndagen, den sista lediga dagen för Sara och barnen ägnades åt tvätt på förmiddagen. Tvättmaskinen betedde sig dock mycket konstigt och en tvätt Sara plockade ut hade blivit fläckig av något som liknade lera... Konstigt! Och bnär maskinen sattes på igen lät den mycket märkligt. När Johan sedemera kom hem och tog sig en titt så fungerade den inte alls. Den är nu felanmäld och hjälp ska komma... om 2 veckor. Hur vi ska klara oss utan maskin så länge blir en intressant frågeställning! Så ser ni oss i skitiga kläder så vet ni vad det beror på.

På eftermiddagen tog Sara och barnen för första gången på länge bussen och spårvagen hem till Susie och barnen i Guldheden. Molly satt som ett ljus och tyckte att det hela var mycket spännande. Väl där lekte vi och fikade en stund innan vi gick ut till lekplatsen och njöt av det milda, men gråa vädret. Johan kom med bilen från jobbet och hämtade upp barnen och Sara styrde kosan mot Hagabadet och lite jobb (som denna gången verkligen var jobb).För att visa lite hur det blivit i vardagsrummet. Den del som tidigare var soffa och TV har nu blivit stort bord där vi äter eller fikar så fort vi är någon mer än bara vi 5 i familjen. Vid datorn sitter Saras kusin Tova som ju bor hemma hos oss tills hennes nya lägenhet blir ledig i början av december.


 

Den gamla lekhörnan har blivit TV hörna med den nya soffan samt två svarta förvaringspallar, där alla leksaker nu hamnat. I soffan sitte Henke och Janne, två medlemmar ur Johans herrmiddagsgäng.
Kvar i vardagsrummet är också pysselbordet som är flitigt använt. Nu med matchande duk som det stora bordet. Här plejdar Maja och Molly för fullt.Här är bildbevis från vårt brödbak. Det blev mycket goda limpor!

Vacinering

Så, då var en av fem vaccinerad. Maja fick sin spruta igår och gjorde det med bravur. Hon marcherade in till sköterskan och drog upp ärmen innan sköterskan ens hunnit säga hej. Inte ett pip sa hon när sticket kom. Sicken tjej! Under tiden satt Molly på en stol jämte och Miranda satt på golvet. Båda iaktog stolt sin storasyster. Efteråt var det tänkt att vi skulle mysfika på bibliotekets café, men det var stängt... Vilken besvikelse! Så det blev bara en torftig banan till mellis. Vaccineringen hölls i Kulturpunktens lokler, där även Maja har sin tisdagsdans. Kring halv fyra började det att bli trångt av föräldrar med barn som skulle vaccineras. Sara och barnen har nu väntat dryga timmen på att Majas dans ska börja och Maja börjar tröttna (kan förstå det efter spruta och bara en banan till mellis...). Det ena leder till det andra och till sist är det tre trötta tjejer som skriker i högan sky. Alla föräldrar som kommer med sina barn för vacinering tittar oroligt på de skrikande barnen och vårdpersonalen försöker lugna och förklara att det inte är sprutan som är orsaken till oljudet. Till sist ger Sara upp och tar sina skrikande barn och beger sig hemmåt.

I måndags hade vi Susie med barn här på besök över lunchen. Vi invigde det nya bordet i vardagsrummet under lunchen. Vilken lyx att kunna sitta två vuxna och fem barn runt bordet och ändå ha gott om plats kvar. På eftermiddagen tog vi med oss mellis ut, men nu  börjar det bli i kallaste laget att äta mellis på lekplatsen. Molly och lilla Ellen klagade högljutt över kylan, medan Måns och Maja nog hade kunnat vara ute en bra stund till.

Sara har hämtat Maja klockan två på dagis och haft med mellis som har intagits på någon lekplsta. Men i och med måndagens erfarenhet kom Sara och Maja överens om att det blir hämtning klockan två på tisdagar då det är dans och vi kan fika på biblioteket. Onsdagar och torsdagar blir det hämtning klockan tre istället. Idag var premiären av detta upplägg och det fungerade utmärkt. Sara, Molly och Mirre åt mellis hemma i lugn och ro och begav sig ut vid halv tre tiden. Mirre somnade i vagnen på väg till dagis, och sov en stund på lekplatsen så att Sara kunde ta sig an de större barnen lite mer intensivt en stund. Vi kom hem igen vid halv femtiden. Mysig eftermiddag!Maja är en riktig gottegris! Här är hon på jakt efter något gott som efterrätt, och hon vet precis var hon ska leta.
Mirre sitter och leker på den mysiga mattan
Mirre och Molly interagerar mycket tillsammans, ibland under skratt, ibland under gråt...


Helg!

Åh, så härligt det är med helg! Idag har vi haft en riktigt mysig familjedag. Det har varit städdag med samfäldigheten (radhusområdet vi bor i är en samfäldighet med gemensamt ansvar för närområdet etc, men var och en äger sitt eget radhus). Så Maja och Johan begav sig ut redan vid 9 i morse för att kratta löv och göra annat nyttigt. Sara passade på att läsa tidningen i lugn och ro medans småtjejerna lekte. Vid 10 gick Sara och Molly också ut och traskade. Molly gick med bestämda steg mot en lekplats som ligger på andra sidan skogspartiet bakom radhusområdet. Där åktes det rutschkana och klättrades det ett tag innan Sara fick bära Molly på axlarna tillbaka igen, då Molly tyckte att promenaden gott kunde fortsätta ett tag till, fast ännu längre bort. Som tack för bra jobb bjöd samfäldigheten på pyttipanna och saft som serverades på en av fotbollsplanerna av en militärkulturhistorisk förening. Det var armetält och kamin och vackra armeutstyrslar. Charmigt! Efter lunch kom farmor Barbro och farfar Bertil på visit. Vi köper då och då 1/8 glad ko från en gård i Halmstad. Denna gången hjälpte farmor och farfar oss med att hämta köttet. Vi fikade med kaffe och chokladbollar till barnens lycka. Molly och Mirre var dock nog än mer lyckliga över att hunden Cissi var med på besöket. De tjöt i kapp av lycka och jagade Cissi runt i huset, så stackars Cissi fick inte en lugn stund. På eftermiddagen fixade Johan klart framsidan med stenläggningen och rabatten medan Sara och Maja gick bort till Majas dagiskompis Julia som bor i området. Sara drack kaffe med mamma Katrin, medan Julia och Maja lekte. Trevligt!

I går kom Johan hem strax efter lunch från jobbet och tog sig an en småförkyld Molly medan Sara och de andra två tjejerna åkte till Alingsås för att hälsa på Lisa och barnen. Där lekte vi både inne och ute samt fikade. Under uteturen ville Maja ner till sjön som ligger precis bakom huset, Väl där var hon mycket nyfiken på hur det skulle kännas att gå i vattnet med gummistövlar... Det var bara det att hon gick lite väl långt ut, så stövlarna fylldes rätt snart med vatten... På hemmaplan tog Johan och Molly en busstur in till stan och strosade förbehållslöst runt helt efter Mollys tankar. De hamnade i alla fall på Johans favoritcafé där det åts lyxmellis.Maja visar upp sin fina hatt hon gjort tillsammans med mamma, men hon har dekorerat den aldeles själv. Sedan vi ordnat upp i pysselgarderoben med olika lådor och pappershållare så att Maja själv kan hämta saker där har hon bliviot en ivrig pysslare.Molly i full fart i Johannebergsparken. Som ni ser uppskattar inte Mirre putt av Molly... Maja kan ibland få putta, men helst ska det vara mamma eller pappa.

Tröttigt!

Oj, nu börjar det kännas som höst på riktigt... Eller nästan vinter. Idag har det blåst isande vindar och temperaturen har inte visat mer än 3 grader. Brr... Inte lockar det att vistas utomhus inte. Idag var det dock dagisdag för Maja, så det var bara att pälsa på alla tre tjejerna samt mamman och bege sig ut i vinden. Mirre sover numera bara två gånger per dag och första passet omkring kl 10-11.30. Helst sover hon i sin säng, vilket gör att efter dagislämning vid 9 så hinns det inte med så himla mycket mer utevistelse innan det är dags att gå in. Men dagar som idag känns det inte ett dugg fel att komma in igen efter en knapp timme ute.

Det råder lite sjukdomstider nu igen. Maja klagade på halsont för några dagar sedan, Mirre får vi snyta ett antal gånger per dag och Molly har idag haft ett humör som heter duga, vilket alltid brukar tyda på att det är en förkylning på gång. Sara och Johan är än så länge friska.

Igår var ännu en av våra intensiva tisdagar, som blev än mer intensiv i och med att Sara skulle bort på kvällen. Förmiddagen var dock lugn, Mirre sov och Molly och Sara lagade tjockpannkaka som skulle vara klar till middagen sedan. Maja hämtades kl 14 på dagis, sedan blev det fika på cafét vid biblioteket, lite bokläsning på biblan och sedan var det dags för Majas dans. Förra gången på dansen blev det strul med volymen på stereon och musiken började extremt högt. Maja som är känslig för höga ljud blev skrämd. Maja var dock mycket modig denna vecka och vågade dansa trots att hon var rädd. Modiga lilltjej! Eter dansen bär det av hemmåt för middag. Just denna tisdag skulle Sara på Me & I party i Alingsås, så det blev till att slänga i sig middag och sedan bege sig igen. Massor av fina kläder och gott fika hemma hos Lisa! Maja och Molly fick varsin plysch klänning (Maja en svart med en blomma och Molly en turkos med ett hjärta) Maja ett par rosa plyschbyxor och Mirre ett par hängselbyxor med moln på.

Idag har vi bara slöat. Alla har varit tröttiga och tummen har varit i munnen på Mirre mest hela tiden. Efter hämtning på dagis bar det av hem omgående för fika och sedan bänkning i TV soffan framför Dora. Lagom aktivitet en tröttig dag som denna!
Mirre med tummen i munnen
Barnen myser i och omkring den nya soffan framför Dora

Nya tag

Oj, nu har tiden rullat iväg igen. Och jag bara drar mig för att skriva för att det blir så mycket att ta igen... Så nu gör jag som min goda vän och så även bloggare Anna och bara skriver lite kort. Så att det faktiskt blir av!

Här har det hänt saker på sistonne, förstår ni! Saras mormor är precis på gång att sälja sin stora villa uppe i Stockholm och Sara och Johan passade på att tjinga en del möbler. Så förra fredagen satte Johan klockan på 3.15 och satte sig i bilen klockan 4 på morgonen för att styra kosan mot huvudstaden. Hem kom han sedan sent på kvällen med ett släp fyllt av möbler. Ett stort matsalsbord med sex tillhörande stolar, ett stort linneskåp, en kristallkrona, två karmstolar samt en del tavlor. Vilken körinsats han gjorde, dryga 100 mil på en dag.

På måndagen kom barnens mormor Lena ner på besök, då det var höstlov på skolan hon arbetar på. Sara och Lena låg i under veckan tillsammans med barnen och nu hänger nya gardiner i ett av fönstrena i vardagsrummet, samt att det nya bordet har fått sig en fin duk och de tillhörande stolarna matchande "spillskydd". I och med de nya fina möblerna kändes plötsligt vår gamla soffa väldigt fel, så det blev efter många funderingsvändor hit och dit en "ny" soffa på blocket. Så nu återstår bara gardiner i ett fönster till, rengöring samt upphängning av kristallkrona samt upphängning av några tavlor så ska ni få se fotobevis. Så snyggt!

Annars går livet sin gilla gång. Miranda har hittat gåvagnen som hon lyckligt stapplar omkring med. Tur att bakhjulen går att låsa, så fort går det då inte. Molly pladdrar på och det har faktiskt kommit en och annan tvåordsmening senaste veckorna. Maja förvånar om och om igen med sitt skarpa intelekt och djupa funderingar och att ge sig in i en argumentation med henne är nästan dömt att förloras.

Tyvärr har kameran mest legat i sin låda nu igen, men det blir lite smakprov på hur det kommer att se ut i vardagsrummet när det är klart.Mormor Lena fixar med "spillskydden till stolarna. I bakgrunden syns den nyinköpta mattan. Sara och Johan stod och tittade på mattor på Mio för aldeles för mycket pengar. Sedan gick de till IKEA och insåg att de kunde byta matta en gång om året i typ 10 år för samma summa om de köpte mattan där istället... Svårt val!?
Det nya bordet och stolarna samt skåpet... Det kommer mer bilder när det är helt klart!


RSS 2.0