Vårkänslor. Lek i sanden i vårjacka.

100media_imag022 (MMS)

Vårkänslor. Lek i sanden i vårjacka.


Vårtecken på Majas dagisgård...

100media_imag021 (MMS)

Vårtecken på Majas dagisgård...


Sjukstuga

Dags för ett par rader igen, eller vad säger ni. Veckorna verkligen bara rusar fram och tiden går. Just nu känns det inte som det finns så mycket tid över för något, framför allt egen tid är det stor bristvara av. Här är det sjukstuga med de två minsta frökylda och lösa i magen. Med andra ord byts det ett antal blöjor för närvarande. Maja är lite hängig och trött, men annars frisk. trots detta ville hon göra de andra sällskap hemma i måndags, och odag ringde de från dagis efter bara 20 minuter och Maja var ledsen och ville hem. Så det har varit hela ligen av barn hemma med mamma i tre dagar nu, och mamma börjar känna sig en aning matt... Tur det är torsdag i morgon och mamman får ta sig till jobbet och göra annat än att vara mamma en stund.

Vad har då hänt sedan sist? En hel del kan jag gissa. På torsdagen efter Mirres födelsedag vaknade Maja med hög feber. Molly hade tid hos BNK (barnneuropsykiatriksa kliniken) för att ta blodprover som en del av den genetiska undersökning av henne som pågår. Farmor och farfar kom hit för att hjälpa till. Farfar stannade kvar här hemma med Mirre och sjuka Maja som mest sov, och farmor följde med Johan och Molly som stöd. Molly tyckte inte om behandlingen av att bli stucken i armvecken och protesterade högljutt. Och inte hjälpte det att sköterskan efter flera försök kunde konstatera att det inte gick att hitta någon stickbar ådra i Mollys armveck... All ilska och frustration förgäves med andra ord, och de fick åka hem utan resultat. Under påklädningen kommer plötsligt ett antal poliser inrusande och söger att huset måste evakueras på grund av bombhot... Så det var snabba puckar och väl ute kryllade det av poliser. Tydligen hade någon slängt in en handgranat i en restaurang på bottenplan i huset. Handgranaten hade inte detonerat, som tur var!

Maja var krasslig även under fredagen och kräktes till och med några gånger. Så det var en långsam och lugn dag både på fredagen och lördagen. På söndagen var alla på benen igen, så då tog vi en tur till Universeum på förmiddagen.

              

 Maja och Mirre diggar musik och tittar på fina ljusfärger.

På måndagen var alla på dagis som vanligt och på eftermiddagen kom mormor Lena med bussen för att hänga med oss en hel vecka. I Stockholm var det sportlov och mormor kunde vara ledig från skolan där hon jobbar. Kul tycker vi!

På tisdagen gick vi till öppna förskolan efter att vi lämnat Molly på dagis. Mormor och Maja lekte en hel massa och Sara hann för en gångs skull prata lite med de andra föräldrarna. På eftermiddagen tog vi med oss mellis ut och passade på att vara ute lite i den mulna, men i alla fall oblåsiga vädret.
¨
Onsadgen bjöd på habiliteringsbesök för Sara och Molly. Mormor stannade hemma med Mirre medan Maja var på dagis. Övningen vi fick sist med att bygga klossar i mönster har varit svår så vi förenklade denna övning och tar den nu i steg istället, en kloss i taget. Vidare fick vi som vanligt nya övningar: Kims lek (göm ett antal föremål under en duk och Molly ska säga vilket föremål som är borta när man tar bort duken), turtagning i enkla spel samt öva på treordsmeningar när man tittar på bilder. På eftermiddagen tog mormor Maja till kören och minorerna, något Maja tycker är mycket spännande och skoj.

Torsdagen var som vanligt Saras jobbdag. Resten av gänget, inklusive mormor hämtade Maja lite tidigare från dagis och åkte till Aeroseum. Lika uppskattat som sist, och även mormor uppskattade besöket.
På fredagen åkte mormor hemmåt efter lunch och vi andra tog bilen in till stan för att först träffa Susie med barn på Johannebergslekplatsen. Dock var Susie relativt sen och utan Ellen, som hade fått stanna hemma och sura med pappa, samt att Molly i ett tidigt skede blev blöt och kall och inte alls hade någon lust att vara ute. Vi hade klipptid hos Gunnel 15.30, så det var bara att försöka distrahera Molly in i det sista. Det var i alla fall en nöjd Molly som till sist fick komma in och värma sig i frisersalongen. Klippningen gick galant och alla tre tjejerna satt stilla och efter genomförd klippning blev det gott fika. Mums!

Maja missade simningen förra veckan i och med febern, men denna lördag var hälsan god och Sara och Maja åkte iväg. Dock avbröt Maja simningen efter bara 15 minuter då hon hade ett litet sår på fingret som såg läskigt ut och sved lite i vattnet. Så det blev en kort morgonutflykt. Vi åt lunch hemma och bäddade sedan ner mirre i vagnen och promenerade iväg till 4H gården med gott mellis. Solen sken och Mirre sov som en stock. Vi klappade kaniner, red ponnyridning, klappade får och njöt av solen. Ja, för i helgen och i början av veckan har våren verkligen varit här för en stund. Vi har kunnat leka på altanen med bara kofta och mössa mitt på dagen. Härligt! (Men nu vräker snön ner igen, så glädjen var kortbarig...)
Majas kör och dagis hade gemensamt uppträde i kyrkan på söndagen. Så vi tog oss hela familjen dit för att lyssna, leka, fika och umgås. Efter mässan var det pyssel för barnen och samtal om barnatro för de vuxna som ville.Maja sjunger i kyrkanMolly och Mirre pysslar på Majas förskola med pappa medan mamma pratar barnatro

Denna vecka har som sgat gått i sjukdomens tecken. Inget dagis för någon än så länge. Och nu känner jag den påträngande doften av ytterligare en blöja att byta, så det var allt för nu med andra ord.

Fetisdagen firade vi så här. Mums!

100media_imag021 (MMS)

Fetisdagen firade vi så här. Mums!


Lek på altanen, det är ett riktigt vårtecken.

100media_imag021 (MMS)

Lek på altanen, det är ett riktigt vårtecken.


RSS 2.0