Grattis på födelsedagen Mirre!

100media_imag020 (MMS)

Grattis på födelsedagen Mirre!


Tiden går fort

Oj, det är lite mycket nu... Tiden för bloggen räcker inte till, eller snarare så prioriteras andra saker. Sara pluggar en kurs på halvfart, Saras vattengympapas behöver bytas ut med allt arbete med att välja och analysera nya låtar, klädkammarprojektet har tagit en del tid och är i stort klart färdigt. Utöver detta så rullar ju livet på med allt annat som också tar tid. Men nu sitter jag i soffan och lyssnar med ett halvt öra på Maja som leker melodifestival, så då passar jag på att skriva ett par rader.

Vintern har åter tagit ett tag om Göteborg och de senate dagarna har temperaturen legat på -10 på morgonen, så våren verkar hålla sig borta ett tag till. Johan klarade sig från kräksjukan och den senate tiden har alla faktiskt hållit sig friska.

Förra helgen ägnades åt klädkammaren, där alla väggar och hyllor målades vita. Utöver det han vi med ett besök på F&S familjegympa, lika uppskattat som alltid, samt en sväng till 4H gården i Tuve. Besöket gick hur bra som helst och barnen matade hästar med hö, tittade på kaniner och höns samt klättrade i ett omkullfallet träd. Härlig uteeftermiddag!På måndagen blev Sara och Mirre inbjudna till grannarna Bengt och Marita för lite kaffe samt lek med deras barnbarn Rasmus som var där. Inte för att Mirre och Rasmus lekte så mycket, men det var trevligt ändå. Mirre hängde där även på tisdagsförmiddagen när Sara hade utvecklingssamtal på Majas dagis. Mirre vinkade glatt hejdå när Sara lämnade henne och spatserade in innan Sara ens hunnit gå.  Majas fröken hade bara bra saker att säga om Maja, vilket så klart var roligt att höra.

Onsdagen bjöd på intensivinlärningsträff på habiliteringen för Molly. Mirre följde med, och för första gången fungerade det inte så bra. Mirre var kinkig och vill mest bara sitta i Saras knä. Molly klarade sig bra ändå, och vi fick än en gång lite nya övningar: bygga klossar eller lego efter mönster, något som Molly tyckte var väldigt svårt, samt att på uppmaning ge den vuxna två saker på samma gång.

På torsdagen fick Sara för första gången på länge jobba en heldag, och Johan var hemma med tjejerna. De besökte bland annat Jonas med barn.

Susie, Måns, ellen och Frida kom hit på fredagen för lite mat och lek. Vi möttes på torget och passade på att vara ute en stund i det fina vädret. Maja och Måns lekte bra och Sara och Susie hann prata i alla fall lite grand.

Rebecka (Christer och Lisas äldsta dotter) har fyllt 4 år och bjöd på kalas hemma hos sig i Gräfsnäs (utanför Alingsås) på lördagen. Då de renoverar sitt kök så bor de under tiden i ett hyrt hus. Det tog dryga timmen att köra dit, och barnen tyckte nog att det var i längsta laget. Men väl där var alla på topp. Först bjöds det på korv med bröd, något som Molly i stort sett ratade. På det blev det lekar, tårta, bullar, chokladbollar och avslutande godisjakt. Molly åt så det sprutade ur öronen och Maja var i sitt esse. Kalas är roliga grejer! Väl hemma igen klagade Molly på magont och innan läggning kom allt det goda upp igen... Ingen höjdare att frossa på sötsaker utan mer än ett halvt korvbröd i magen.På söndagen avslutade Johan klädkammaren med att lägga färdigt det nya golvet, medan Sara, Maja och Mirre var ute på lekplatsen. Molly valde att stanna inne med pappa. 

Veckan började med tandläkarbesök för Sara, dit Mirre fick följa med. Hon satt förundrat i Saras knä medan tandhygienisten tittade i Saras mun. 

I dag fyller Miranda 2 år, vilket firades på morgonen med skönsång och paketöppning. Mirre har sagt att hon ville ha en mjau i paketet, så det fick hon. Och katten har fått följa med överallt hittills... Efter lämning av Molly på dagis gick vi till kyrkans öppna förskola. Där var det vardagsgudstjänst och Maja fick hänga upp ett hjärta hon gjort på dagis i ett träd. Mysigt som alltid! I eftermiddag vankas tårta och mys med familjen!

Barnen utvecklas alla tre på sina olika sätt. Mirre är mycket förståndig och förstår i stort sett allt, även om hon för närvarande är inne i en nej-period. Talet vill sig inte riktigt ännu, men några ord som bil, sko, mjau, voff, hee (häst) kan hon. Molly är ganska harmonisk just nu och uppskattar att vara på sitt dagis. Vi försöker träna med hennes övningar så ofta vi kan, något som hon verkar tycka är roligt. Maja är stora tjejen och vet och kan det mesta. Ordning opch reda är hennes ledord...                

Både Maja och Molly gillar att klättra i träd.

Vi leker skola vid torget. Se hur fint kla...

100media_imag019 (MMS)

Vi leker skola vid torget. Se hur fint klassen sitter.


Kräktider...

Ja, här har inte häönt mycket de senaste dagarna. Som tidigare noterat blev Maja magsjuk natten mellan lördag och söndag. Två dygn senare var det Mirres tur, och ytterligare två dyg senare var det både Sara och Mollys tur. Hittills är det med andra ord bara Johan som klarat sig. Stämmer logiken borde han drabbas i kväll, men vi håller alla fingrar och tår för att så inte blir fallet!

I onsdags var både Molly och Maja på dagis och Sara och Mirre var hemma och tog det lugnt. Mirres magsjuka fortsatte "den andra vägen" och hon har varit hängig hela veckan. Efter hämtningarna åt vi mellis på en bänk på torget och lekte sedan både Kurra gömma och skola där i krokarna innan vi begav oss hemåt. På kvällen var Johan på en föreläsning inne i stan (en Sträng som klättrat i en massa berg och talade om att nå sina mål), så Sara hade barnen själv.

Torsdagen blev inte alls som planerad. från början skulle Bertil och Barbro komma för att passa Mirre när Johan åkte till BNK (Barn Neuropsykiatrin) för att ta blodprov (som en del i utredningen kring vad henned problematik kan bero på). I och med Mirres magsjuka ändrades detta och Sara skulle få komma från jobbet för att ta molly. Men så blev det ju inte heller då både Sara och Molly var rätt så utslagna på torsdagen. Maja var på dagis under dagen och Johan bodde större delen av dagen inne i klädkammaren med vitfärg. Det börjar arta sig!

I dag har Molly varit rejält slak och sov 2 timmar direkt efter morgonvällingen. Sara känner sig mycket piggare. Johan kom från jobbet för att ta Maja till BVC och 5,5 års kontroll. Hon fick spruta och vägdes och mättes. Tydligen låg hon under sin kurva i vikt, vilket känns konstigt! Maja upplevs inte som en sparris och äter gör hon ju med god aptit. Kanske är det magsjukan från helgen som satt spår? Hur som helst ska hon få komma igen i april och väga sig igen. Sprutan gick galant och Maja visade stolt upp både plåster och klistermärke när hon kom hem. Som belöning och fredagsmys bakade vi en kladdkaka till mellis som faktiskt alla tre barnen åt av med uppskattning. Så förhoppningsvis är magsjukan på väg bort nu.

I kväll är det Saras tur att komma hemifrån, för att gå på bio och äta en bit med Anna (emelias och Stellas mamma).Maja och Molly åker iskana... Nästan all snö hade smält bort i onsdags, men i torsdags började det snöa/regna igen. det samma idag, så nu har vi återigen snö och is på marken...


              

Mirre och Mjau promenerar på torget

Våren är här?!

Solen skiner från en klarblå himmel och i solen är det dyga 5 grader varmt. Nu känns det som att våren nästan är här. Men tittar vi i almenackan känns det inte riktigt rätt. Det är ju bara början av februari... Men jag klagar inte, för mig får det mer än gärna bli vår nu. Längtar efter att inte behöva klä på tre bångstyriga overaller på tre lika motsträviga barn. Tänk när det räcker med en jacka och skor... Men som sagt, det är faktiskt bara början av februari, så det lär dröja ett tag till.

Vad har vi då gjort sedan sist...? Förra onsdagen var det åter dags för nytt intensivinlärningsmöte på habiliteringen. Vi träffas där (Sara och Molly, fröken Marie från förskolan samt två från habiliteringen) varannan vecka för att följa upp och ge nya övningar. Denna veckan var vi alla samlade och Molly verkade tycka att det var en aning rörigt... Men det gick bra ändå. Övningen att peka på olika kroppsdelar ströks, då Molly nu klarade detta på ett åldersadekvat sätt. Utöver de övningar vi redan har lades det till att lära sig namn på folk i sin omgivning (något hon klarar mycket bra på hemmaplan, men har svårare för på dagis med alla olika barn hon har omkring sig), öva på matord samt att öva på olika verb, både att peka på samt att imitera.Molly hittade en häst i ett av väntrummen på habiliteringen. Mys!

På torsdagen var Johan hemma medan Sara jobbade ett par timmar, för att komma hem lagom till lunch. Vid 12 gick bussen mot Centralstationen där tåget sedan skulle ta Sara och en förkyld Molly mot huvudstaden och mormor och morfar. Här hemma kom Jonas och Sonja på besök och åt lunch.

Resan till Stockholm började bra med bussresa som Molly uppskattar. Sedan gick det väl mindre bra resterande bit, med låst tåg när vi kom till stationen, en vindrickande, ögonvimlande tåggranne, en Molly med klättersugna ben samt tunnebanan i rusningstrrafik... Ja, som ni förstår upplagt för en hel del trassel och jobbiga situationer för Molly, till på köpet förkyld och därmed än mer lättretad. När mormor hämtade upp vid tunnelbanestationen för att transportera oss i bil sista biten, somnade en lättad Molly så fort hon hamnade i bilstolen, och Sara kände sig som en urvriden disktrasa. Men av det hela har nu dragits lärdomar: Inte gå till tåget förrän vi med säkerhet vet att det är påstigningsbart, ha med mycket ätbara mutor på tåget samt att inte åka tunnelbana i rusningstrafik. Dessa lärdomar gjorde att hemresan sedan gick bra mycket bättre, med bilskjuts till tåget, en stor påse majskrokar och hämtning med bil vid avstigning.

Molly kände igen sig och boade snabbt in sig hemma hos mormor och morfar. Då vinden där vi sover var omgjord med ny trappa (tidigare har man behövt gå via badrum och pannrum för att komma upp på vinden. Nu är trappan belägen i kontoret bredvid hallen. Smidigt!) och omöblerat, var i alla fall Sara lite fundersam över vad Molly skulle säga. Men hon köpte konceptet med hull och hår och somnade efter två omstoppningar gott vid 19.30. Wow!

Mormor jobbade halvdag på fredagen, så Sara och Molly gick en härligt lång promenad längs med vattnet samt besökte en lekplats på förmiddagen. På eftermiddagen tog vi oss till Åkerberga Centrum för lite fika (kaffe och semla... Mums!) och titt i leksaksaffär. Molly hittade en sådan här och blev sittande på golvet bredvid katten en bra stund. På kvällen kom Micke, Elli och lillkusin Alexander på middag och umgänge. Trevligt!

                                       

Alexander ville inte alls samarbeta när Sara skulle ta kort på honom, utan knep ihop ögonen och grimaserade istället...
Efter mååånga försök lyckades ett kort bli bra.

Lördagen bjöd på promenad på förmiddagen i det fantastiska vädret. Molly ville mest bara sitta i vagnen. På eftermiddagen besökte mormor Lena gammelmormor på sjukhuset. Sara hade mer än gärna velat följa med, men en förkyld Molly bland sjuka gamlingar kändes inte så passande. Så Sara och Molly nöjde sig med att beskåda de fina fiskarna i sjukhusets huvudentré.Molly tittar på det frusna havet. Spännande!

På söndagen var det dags att åka hemmåt igen och vid tågstationen i Göteborg mötte resten av familjen upp. Mys! På hemmaplan hade det varit lugnt, med lite simskola på lördagen följt av en hel del hemmafix. Maja spydde seda natten mellan lördag och söndag vilket gjorde söndagen ännu lugnare.

I måndags fick hela högen av barn stanna hemma och vi hade en lugn morgon, följt av en tur till lekplatsen. Regnet och solen har nu fått en hel del is att försvinna och lekplasens sand är återigen synlig. Molly satt i sandlådan en bra stund och grävde, medan Maja lekte resturang. Mirre hittade en katt som hon vallade runt mellan husen. Vi var ute i säkert 90 minuter och alla var för en gångs skull nöjda större delen av tiden. På eftermiddagen fixade vi lite inne och bara umgicks. Mysigt. På natten sedan var det Mirres tur att må dåligt.Lekplatshäng!
Innemys!

Så tisdagens tänkta öppna förskola blev inställd och istället gick vi hem direkt eftter lämning av Molly på dagis. Vädret var dock fantastiskt så på eftermiddagen tog vi med mellis ut och hängde en stund på en lekplats efter att vi hämtat Molly på dagis. På kvällen var Sara på Majas blivande skola på öppet hus. Lokalerna var fina och fröknarna verkade trevliga. Dock blir det en väldigt stor grupp med omkring 45 barn. En klass på 45 stycken känns mycket. Givetvis arbetar de i grupper och totalt är det 4 lärare. Men ändå...

Medan Sara var borta inledde Johan projekt göra om klädkammare. Så klädkammaren är nu tömd på innehåll och fas ett påbörjad: allt skall målas vitt. Så igår umgicks Sara och Johan i klädkammaren med varsin pensel i handen. Egentligen mer givande än i TV soffan där vi brukar hamna...

Molly och Sara är nu på väg hem med tåget ...

100media_imag019 (MMS)

Molly och Sara är nu på väg hem med tåget efter en långhelg hos mormor och morfar. Det är gott med Russin.


Tittar på fiskar medan mormor hälsar på ga...

100media_imag019 (MMS)

Tittar på fiskar medan mormor hälsar på gammelmormor på sjukhuset


Kyrkans öppna förskola. Maja och Mirre mål...

100media_imag018 (MMS)

Kyrkans öppna förskola. Maja och Mirre målar tavelramar.


Eftermiddagsaktivitet i regnet. Mums!

100media_imag018 (MMS)

Eftermiddagsaktivitet i regnet. Mums!


Tiden räcker inte till...

... i alla fall inte för några längre blogginlägg. Lilltjejen sover kortare på dagen och är någon av de andra hemma är det inte så värst mycket lugn och ro för att sitta här. Men jag gör ett försök. Mirre ska sova 15 minuter till och Maja leker med ett egenhändigt ihoppysslat ödlehus (med soffa, säng och TV... Klart att ödlan måste ha möbler!)

Inlägget idag får baseras på bilder för att det ska bli lite mindre skrivande...Sara var i Hemsedal under 4 dagar förra veckan. Vädret var helt okej med mellan -5 och -15, sol två dagar, halv storm första dagen... Skidåkningen var toppenfin med bra snö. Resesällskapet var mycket trevligt! PÅ bilden poserar Stefan (Johans kompis som bjöd med Sara på resan), Paulina och Ida.

På hemmaplan roade sig resten av familjen med det vardagliga, men utöver det blev det biblioteksbesök, besök av farmor och farfar samt besök på Aeroseum med Jonas, Sonja och Albin...Mirre och Sonja beundrar flygplanet.
Molly klättrar... Ena stunden var hon på marken och nästra stund hängande ute på någon vinge...

Sara kom hem natten till fredagen. På fredagen var det en långsam dag här hemma med en tur till torget och lite innemys och lek. Att göra mamma till en stor kuddhög och hoppa och klättra är roligt!

Lördagen bjöd på simskola för Maja, dit Sara och Mirre följde med. Tiden har nu ändrats till 9.20 istället för tidigare okristliga tiden 8.00. Molly och Johan åkte även de och simmade. På eftermiddagen åkte Sara och Maja skridskor på asfaltsplanen i området. Dock var det flera grader plus, så kvaliteten på isen var lite si sådär...

Familjelek på Friskis och Svettis var förmiddagsaktiviteten på söndagen. Hela familjen var iväg denna gång och alla verkar tycka att det är roligt. Molly och Mirre kanske inte riktigt gör som fröken, men vad gör det. Huvudsaken är att man har roligt. På eftermiddagen tog vi med oss pannkakor ut och njöt ordentligt av det fina vädret.Efter fikat lekte vi i skogen, klättrade i träd och umgicks hela familjen.
En koja kan man både leka i, men också leka ovanpå!

Veckan började som vanligt med dagis för de två stora. Mirre och Sara passade på att ordna lite ärenden på förmiddagen; hämta en lagad stol samt storhandla inför veckan. På eftermiddagen gick vi till biblioteket och gjorde bokbyte. Den stora danssalen som finns jämte biblioteket (som vanligtvis är låst) var öppen både när vi kom samt när vi skulle gå. Så det blev till att springa, hoppa och busa i två omgångar, Så det var rejält trötta barn som skulle lägga sig på kvällen.

I dag öser regnat ner... Riktigt Göteborgst väder kan man säga. Kanske kan all is sol senaste månaden legat på marken försvinna. Då det varit så mycket snö på sistonne så har vi ju glömt hur uschligt detta regnet är.  Nu på förmiddagen har vi varit på kyrkans öppna förskola och målat ramar och ätit lunch. Aldeles snart är det dags att hämta Molly... Så på med kläderna igen och ut i regnet. Åh hej och hå!

RSS 2.0