v. 49 2007

Äntligen är vi åter uppkopplade mot världen! Datorn råkade ut för ett smärre haveri och med sladdar som skulle skeppas från både när och fjärran blev vi strandsatta utan dator under nästan 3 veckor. Först inser vi hur beroende vi blivit av att ständigt ha tillgång till datorns aldrig sinande källa till information. Så småningom vänjer vi oss vid att det faktiskt går bra att inte ha reda på allt. Till sist inser vi att samhället idag nästan kräver datoranvändnade (vi fick låna grannens dator för att betala räkningar, några mail som kommit hade inte besvarats i tid och bokningar vi gjort raderades...). Och nu är vi åter tillbaka i datorvärlden och har snart glömt att det faktiskt gick an utan...

Veckan som varit har gått fort! Julen närmar sig med stormsteg och vi gick idag i lugnan ro på vår promenad och konstaterade efter lite funderande att det börjar faktiskt dra i hop sig. Till jul, ja. Inga julklappar köpta, inte en tanke på vilken mat som ska stå på julbordet, inga funderingar kring nått egentligen. Denna insikt satte eld i baken på oss och nu sitter en prydlig dag för dag lista på kylen med noteringar på allt som måste göras och förberedas,. Så nu känns det mycket bättre. Inget mer konkret är egentligen gjort, men vi har en PLAN!

Bakat pepparkakor har vi dock gjort. Maja kavlade och kavlade, tryckte fina formar i degen och rev sedan fint ihop allt till en klump igen. Men med gemensamma krafter fick vi till inte mindre än 3 plåtar fina pepparkakor innan vi alla tre (tjejorna här hemma, Johan var på jobbet) tröttnade. Molly var delaktig genom att sitta med och tugga på en julbock (nog så viktig uppgift). I dag har vi även bakat lussekatter inför den stundnade lucia. Molly satt i vasken medan mamma gjorde degen. Sedan blev hon dock trött lagom till utbakningen, så Maja och Sara fick baka bullarna själva.

Måns, Susie och lilla Ellen har vi träffat inte mindre än tre gånger i veckan. Två besök hemma hos dem med lunch, vila och lek, samt ett gemensamt besök på Universeum. Ellen sov sig igenom det hela, medan Måns och Maja under högljudda tjut rusade från hajar till fjärilar och vidare till Explora. Där rusade Måns fram och tillbaka på löparbanan med en boll i ena handen, medan Maja dansade i "dansrummet" där man ser sig sjäv på en jätte stor TV skärm... Universeum, den bästa lekplatsen!

Maja har varit ute och gått med sin röda dockvagn. Hon orkar gå långt nu! Det här med att sitta i vagn är bara för bäbisar (fast inte sulkivagnen förståss. Den används bara på helgen när pappa är hemma och det 'r toppen. Sulkivagnen altså...)

Molly börjar bli smått frustrerad av att inte ta sig någonstans på golvet. Det snurras åt höger och vänster, samt skjuts bakåt... men det här att ta sig frammåt är svårt att få grepp på. Snart sitter hon kanske... I nuläget sitter hon en kort stund, innan hon kastar sig handlöst åt något håll eller viker sig dubbel. I vagnen sitter hon dock nu. Det är spännande att ha koll på allt som händer runt omkring. Att gå på stan är roligt! Att hänga på lekplatsen däremot är fasligt trisst. I alla fall om man bara får sitta i vagnen.

Nyäten Molly

Mamma pussar en mätt och belåten Molly


Badnymf

Maja i badet


Pepparkaksbak

Pepparkaksbak


Två av tjejorna

Självporträtt...

RSS 2.0