Midsommar

Vi är nu åter hemma och uppackade efter en härlig midsommar på Askerön, mellan Orust och Tjörn. Stefan och Lotta står år efter år värd för midsommarfirande i Stefans mamma Birgittas stuga på Askerön. Det är ungefär samma gäng som träffas varje år och många av dem ser vi bara en gång om året, på midsommar.

Maja har ordentlig koll på vem Birgitta är... Förra året var vi på Askerön några dagar tillsammans med Stefan och Lotta samt Birgitta. Maja fick hjälpa Birgitta med både det ena och andra i trädgården, något som satte djupa spår. Häromveckan skulle Stefan komma på besök hem till oss, varpå Maja frågade Sara om vad han hette nu igen, han som skulle komma. Sara frågar då vad hans mamma heter. Birgitta, svarar Maja med eftertryck.

Redan i tisdags började förberedelserna med att packa inför midsommaräventyret. För det är en del saker som måste med när två vuxna och tre barn under fyra år ska iväg på semester. Kläder för alla eventualiteter: sol, regn, värme och kyla, resesäng, lakan och handdukar, matstol, barnvagn, mat och välling, blöjor och leksaker... Vi fyllde upp bilen rätt bra och skulle bara vara borta 3 dagar. Tur att vi har en stor bil!

Vid lunchtid i torsdags bar det så av. Väl framme och installerade börjar Molly bekanta sig med sin sängplats för natten, hennes resesäng. Glatt konstaterar hon att hon kan klättra både i.. och ur sängen själv (något vi hitills inte märkt något av). Vid läggning blev det till att stoppa tillbaka en sprallig och mycket nöjd Molly i sängen igen ett par gånger, men till sist tog tröttheten över. Efter det fick Sara och Johan avnjuta en god middag tillsammans med värdparet.

Midsommaraftonen inleddes med strålande sol och vinden som blåste rejält på torsdagen hade mojnat. Vi hjälptes alla åt att förbereda inför de kommande festligheterna. Maja fick plocka blommor och klippa gräslök samt hjälpa till att hissa flaggan, Johan och Stefan fixade midsommarstångsstomme och Lotta, Sara och Mirre husserade i köket. Molly tog sikte på havet 250 meter bort och travade med raska steg iväg för att bada. Dt var en djupt besviken Molly som blev buren tillbaka till huset.

Vi var 19 vuxna och 12 barn i varierande ålder från 2 veckor till 10 år som under dagen firade midsommar med sillbuffé, midsommarstångsklädande och dans, volleyboll och fotbollsspel, fotbollsmatch på TV, grillning och så småningom dans. Men då sov hela familjen Nordenfelt/Svensson redan. Maja och Johan sov i tält och Maja var mycket förväntansfull inför det hela. Vid tiotiden var det en mycket trött och nöjd Maja som sa godnatt till pappa och sedan bad honom att gå så hon fick sova. På morgonen konstaterade hon besviket att hon aldrig fick använda sin ficklampa, för det var ju ljust både när hon somnade och när hon vaknade.


Midsommarstången i sin lilla prakt. Sara gör en krans till Majas huvud.
Mirre fick låna Mollys krans en stund för att posera för ett midsommarkort
Maja och Molly dansar en midsommardans med kransar i håret
Söta tjejer med kransar i håret
Mirre på pappas arm

Förkylningstider

Ännu en vecka till ända och i morgon är det måndag igen. Oj, vad tiden rusar iväg. Lilla Miranda är snart 4 månader gammal och det är midsommar om en vecka, tänka sig! Vi har aft en ganska lugn veka då alla fyra tjejrna varit mer eller mindre förkylda. Vädret har inte heller varit det bästa med två dagar med hällande regn från morgon till kväll. De dagar som solen ändå visat sig har vi besökt lekplatser eller gjort något ärende till torget.

I lördags åkte hela familjen in till stan på förmiddagen för att besöka Tierra butiken (friluftsaffär) som hade 50 % rabatt på hela sitt sortiment pga att butiken skulle upphöra. Tillsammans med säkert 50 andra ryckte och slet vi i kläderna och Sara fick sig en ny regn/vindjacka, då hennes gamla jacka under mystiska omständigheter försvunnit. Molly hittade sig ett antal vattenpölar utanför butiken som hon roade sig med under tiden. Maja ömsom möblerade om i affärens skyltfönster och provade mössor och ömsom gjorde Molly sällskap på utsidan. Miranda låg i sin vagn och storögt tittade på alla människor som hysteriskt fladdrade förbi. Efteråt intog vi ett "delikat" mål på Mc Donalds, som nog ingen av oss uppskattade. Det enda som var uppskattat var ballongerna som vi fick be om i kassan för att alla barn skulle vara nöjda och glada. Stadsturen gav även Johan möjligheten att besöka favoritcafét för en kopp extra stark esspresso. Med andra ord en lyckad tur för alla parter.

Idag har vi besökt 4H gården här i närheten och haft med oss fika. Där träffade vi Jonas och Victoria med deras barn Albin 3 år och Sonja bara 2 veckor gammal. Vi såg hönor, ankor, grisar och getter. Molly var överlycklig och stod säkert i 15 minuter inne i hönshuset och tittade storögt på hönorna genom hönsnätet samtidigt som hon glatt utropade "ganka". När hönsen och ankorna efter en stund blev utsläppta blev det full fart för mamma och pappa för att undvika att Molly kastade sig i ankdammen eller i sin iver att klappa fåglarna råkade slå till dem. Hon pendlade mellan lycka och raseri ett antal gånger och mamma och pappa försökte vara så tålmodiga som möjligt...

Maja har hittat en god vän i vår granne Astor som är 4½  år gammal. De har lekt flitigt under helgen. Astors lillebror Max är inte lika populär hos Maja, då han blir lite för hårdhänt i sina kärliksförklaringar till henne. Maja och Molly har så smått börjat att hitta former att leka med varandra. Att jaga varandra runt rutchkanan är kul och att Molly får knuffa Maja ner för kanan kan lekas en bra stund, vilket är roligt. Annars håller Molly sig gärna för sig själv och läser böcker eller bygger torn.
Miranda ägnar sina dagar åt att glatt jollrande iaktta sina systrar när de leker. Hon ligger helst på mage och har börjat att vända sig till rygg samt att förflytta sig frammåt i magliggande och bakåt i ryggliggande (hur hon nu lyckas med det). 

 

Maja solarMolly vid en av grannarnas rutchkanor. Hon smiter gärna in på tomten till någon av de som har en sådan här... Att åka rutchkana är roligt!Maja och Molly leker i rutchkanan på lekplatsen i närheten. En av de lekar de faktiskt har börjat leka tillsammans
Två glada jäntor

Foton

Hej!

Först var vi utan internet i hela tre dagar, vilket gjorde att den veckliga uppdateringen uteblev. Sedan åkte Sara och barnen till huvudstaden för att hälsa på mormor och morfar, vilket gjorde att vi åter igen missade en uppdatering. Och det var allt som krävdes för att helt tappa rytmen och glömma av det här med bloggen...

Men nu tar jag tillfället i akt. Maja leker med grannpojken Astor på övervåningen, Molly sitter på golvet och läser en bok och Miranda ligger bredvid och talar högtidligt med en gul solblomma... Kan tiden av lugn räcka för att skriva några rader? (Nu drar Molly mig i kjolen...., så nej!)

Tänkte egentligen bara lägga in lite fina bilder från de gångna veckorna. Just nu är alla fyra tjejerna förkylda, så veckan som gått har varit ganska lugn. Sara och barnebn hann med ett besök på stranden i måndags innan förkylningen kom över oss. Molly invigde sina nya solskyddskläder och Maja sin egen utvalda baddräkt. Rörigt, men härligt besök vid vattnet!
Maja som hoppar på vår trädgårdsgång på baksidan. I strumplästen som vanligt...
Molly ute i naturen under en av våra skogsturer.
Mirre under samma skogstur
Tre tjejer utav fyra...
Maja och Molly spelar fotboll på asfaltsplanen i området


RSS 2.0