Åter till ordningen...

Så, nu är familjen komplett igen och vi är alla samlade igen. I går kväll kom Johan hem från Kina efter 2 veckor hemifrån. Barnen var mycket excalterade och förväntansfulla och en stund innan Johan skulle komma gick Maja ut för att möta honom. Men när Johan väl kom hade han inte Maja med sig... Vi ropade, letade, ringde på hos grannar, men Maja var borta. Efter en bra stund möter Sara en granne som sett Maja på busshållsplatsen. Maja trodde att Johan skulle komma med buss och hade gått dit och väntat pch väntat och väntat. Buss efter buss hade åkt förbi, men ingen pappa. Hon var redigt kall och mycket besviken när vi väl hittade henne. Men vilken lättnad att hitta henne!

Veckan som gått har rusat fram. Det har varit aktiviteter av olika slag varje dag. I söndags blev vi hembjudna till Susie, Fredrik, Måns, Ellen och Frida. Först lekte vi på deras lekplats en stund innan det blev god lunch hemma hos dem. Fredrik tog Maja och Måns med sig till Värlskulrurmuseéts utställning Jordlingar efter lunchen och Sara och Susie hängde hemma med de mindre barnen. Mysigt!

På måndagen var det dagis som vanligt, men Molly var för första gången inte alls sugen på att gå dit och var ledsen när mamma gick. Sara och Mirre åkte till Coop för veckans storhandling. På eftermiddagen kom Bertil och Barbro för att passa barnen när Sara åkte för att köra veckans pass på Hagabadet. allt hade gått galant när Sara kom hem senare på kvällen.

Tisdag var det dags igen för Bertil och Barbro att rycka ut ett par timmar så att Sara kunde åka till jobbet ett par timmar. På vägen skjutsade hon Molly till dagis och hämtade henne sedan på vägen hem. Hemma fick Maja och Mirre ta hand om farmor och farfar. De var en sväng till torget och där fick Maja och Mirre välja var sin present. Lycka! snön föll tungt natten till tisdagen, så det var slirigt värre för Sara att ta sig till jobbet med sommardäcken på. Roligare hade vi dock på eftermiddagen sedan då vi byggde snögubbe samt åkte snowracer i backen.

Mollys första tillfälle med intensivinlärningen var i onsdags. Så det blev en snabb tur för att lämna Maja på dagis och sedan hem igen. Lite snowracer hanns med innan Stefan kom för att passa Mirre. Sara och Molly begav sig till habiliteringen för att möta upp förskolefröken Marie. Träffen gick ganska bra, Molly hade lite svårt att låta de två som höll i övningen att komma henne nära... Vi fick i alla fall tre övningar med oss hem som vi ska träna på så mycket som möjligt. Som "förstärkare" använder vi såpbubblor (något som vi annars aldrig blåser inne), så nu tjatar Molly om att träna i ett. Poletten börjar falla ner och hon klarar övningarna bättre och bättre.  På hemmaplan hade Stefan och Mirre haft det toppen och byggt lego, byggt med klossar och busat.

Torsdag är simdag för Molly och för att lösa detta fick vi först ta bilen och lämna Maja på dagis. Sedan styrde vi bilen vidare mot Susie i Guldheden för att lämna av Miranda. Där hann Sara även ta sig en kopp kaffe innan det var dags att ta sig till simningen. Det är så mysigt att vara med henne i vattnet, även om det blir en del konflikter nöär hon vill göra annat än det ledarna säger. Sara och Molly köpte med sig mat från resturangen innan de styrde kosan tillbaka till susie, där Sara och Susie fick lyxlunch och Molly pasta och falukorv (lyxlunch för henne...). I bilen mot dagis somnade Mirre samt att vi hade gott om tid, så det blev lite sightsingkörning i Tuve/Säve innan Maja hämtades på dagis.

Så på fredagen skulle Johan komma hem. Lycka! För att få tiden att gå lite fortare bjöd vi hit Susie med barn på lunch. Maja och Sara bakade kärleksmums till Johan på förmiddagen och eftermiddagen blev en tur till torget.

Idag har vi haft städdag i området och alla i familjen var ute och krattade, sopade och fixade. Molly och Sara skrubbade bland annat trafikskyltar. Eller Sara skrubbade skylten och Molly stolpen. PÅ eftermiddagen blev det en tur till Coop för storhandling inför helg och nästa vecka. Mys!

Kameran har vilat på sistonne, men en gammal bild på Maja samt några bilder från Kina kan jag bjuda på.Maja är redo att gå på kalas...
Kinesiska muren...
Udda matkultur i Kina... Ni ser väl Kinas mat på torsdagar? Bra program!
Johan och Mao...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0