Lucia

Sitter i soffan och myser med rosiga kinder och en liten tomte i knät. Har varit iväg på luciafirande på Mollys dagis nu på morgonen och sedan avslutat med en promenad för att lämna Maja på sitt dagis. Redan 7.45 i morse var vi på plats på Myran. Maja och Mirre var eld och lågor över att få klä av sig och för en gångs skull komma in och leka. Molly å sin sida var mycket konfunderad, men egentligen inte på ett negativt sätt. Pappa Johan och stora syster Maja gick med Molly i tåget och sjöng och Molly verkade tycka att det var roligt. I "blinka lilla stjärna" sjöng hon till och med med. Roligt! Mirre som satt i mammas famn ville också vara med och smet fram efter halva tåget. Efteråt var det fika och lek en stund innan vi fíck säga hej då till Molly och fortsätta med dagens bestyr. Mysig lucia morgon!

I går morse var det luciafirande i kyrkan med Majas dagis. Maja var pepparkaksgumma och sjöng så fint! Molly och Mirre sartt med och lyssnade hela tåget (med lite russinmuta...). Gröt och pepparkakor bjöds det på efteråt. Mums! barnen tog sig ganska raskt till barntimmerummet, och där blev Sara och Johan sittande i soffan medan barnen lekte. Skön söndagsförmiddag. På eftermiddagen åkte vi till Frölunda simhall och badade, något som alla barnen uppskattar. Jonas och Vickan med Albin och Sonja dök också upp. Efteråt fikade i kafét och lyssnade på en kör som sjöng julsånger.Bilder från de två tillställningarna kommer senare, men här får ni ett litet smakprov av Majas insatts.

På lördagsmorgonen hade Maja sin näst sista simskolegång innan jul. De tidiga mornarna fungerar bra, så vi fortsätter så även nästa termin. Johan och småsyskonen hade en långsam morgon på hemmaplan. Till mellis dök Johans arbetskompis Anders upp och åt våfflor med oss, innan vi allihopa tog oss till Jul på Liseberg. Vädret var milt, så för en gångs skull behövde vi inte gå runt där och frysa. Vi tittade på djur från Nordens Ark, åkte karusell och doftade på alla juldofter från de otaliga stånden. Mycket lyckad tur med tre nöjda barn.

Förra veckan förflöt som vanligt. I fredags var Sara och barnen ute på en pulktur, som för en gångs skull uppskattades av alla tre barnen. Först drog Sara ett pulktåg med tre pulkor runt i området, för att avsluta i en backe. Där turades Molly och Mirre om att åka med mamma, medan Maja klarade av att ta sig upp och ner själv. Härligt med uteaktiviteter!

I onsdags var det dags för ett nytt besök på Habiliteringen för nya övningar till Molly. Nu börjar det bli en olch annan lite klurigare övning, tex att generalisera. Att kunna lägga alla bilder på hundar i en hög och alla bilder på bilar i en annan... Hon ska även peka på kroppsdelar samt imitera rörelser med kroppen. Denna gång fick Molly sitta i mammas knä redan från början, och då gick hela besöket galant. Roligt!

På tisdagen var det öppna förskolan på förmiddagen med Maja och Mirre. Det var krubbvisning i kyrkan och barnen fick hjälpa till att sätta fram alla figurerna. Vi fick pepparkakor och lekte också som vanligt. På eftermiddagen tog vi oss till biblioteket igen för att byta bokhögen igen, en alltid lika uppskattad aktivitet.  

Molly hade tid hos tandläkaren på måndagen. Tova som skulle vara barnvakt åt Maja och Mirre hade missat i kallendern. Ingen fara på taket för det, Mirre fick vara hos grannen Marita och Maja fick helt enkelt följa med. Detta besök hade Sara och Johan oroat sig för en del och på munhåleutredningen Molly var på för någon månad sedan talades det om "inskolning" till tandläkaren, med upprepade besök. Maja var eld och lågor och drog med sig Molly i entusiasmen över att gå till tandläkaren. De rusade hand i hand in till undersökningsrummet och Maja visade var Molly skulle sitta. Tandsköterskan var fenomenal och gick i lugn och ro igenom alla olika funktioner som stol och undersökningsredskap hade att erbjuda. Så Maja blev snabbt nyfiken och hoppade upp bredvid Molly i stolen. Tillsammans förundrades de över att åka upp och ner, fällas bak och fram igen, hälla upp vatten genom att trycka på en knapp och sedan suga upp vattnet med munsugen. Sedan var det flera olika redskap som lös med olika färger och vissa vibrerade och lät. Så spännande! När det väl var dags att titta Molly i munnen så gapade hon stort, men var självklart tvungen att busa lite och bita ihop då och då. När det var färdigt tog hon resolut tag i sköterskans undersökningslampa och stoppade in i munnen igen, så det var bara att räkna tänderna en gång till. Mamma Sara satt på en stol i ett hörn under hela besöket och sa inte mer än hej när vi kom och svarade nej på om Molly hade napp. Resten skötte Maja och Molly själva. Häftigt!

               

Det är jobbigt att vakna efter lunchvilan...
Molly i fixartagen
Maja är helt inne på schlager, och hade detta framträdandet för oss häromveckan

Kommentarer
Postat av: Anna

Haha, underbar schlager!! :)

2010-12-13 @ 21:10:50
URL: http://www.hemmahosgrannen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0