Regnig vecka

Efter flera veckor av riktig sommarvärme har det kännts lite avigt med regn... Men jag gissar att vår trädgård tacksamt tar emot dropparna. Sara har ägnat en och annan kvällstimme åt att rensa ogräs i vår enda lilla rabatt och gräsmattan växer så det knakar. Sara och Molly försökte sig på en första invigning av gräsklipparen häromdagen (Molly sittande på mammas rygg), men det gick si sådär. Har man en gräsmatta som mer liknar en knölig åker än en golfgreen är det halvt omöjligt att få till en prydlig klippning... Men övning ger väl färdighet, hoppas jag.

Veckan har förflutit lika snabbt som vanligt och i morgon börjar en ny vecka. Känns som om veckan bara består av måndagar och fredagar... I måndags var det äntligen dags för Molly att få komma till ortopedtekniska (på grund av plattfot samt överrörliga fotleder måste hon ha inlägg samt extra stabila ortopediska skor) för att få inlägg till sina gymnastikskor. Hon har travat omkring i antingen innesandaler eller tjocka gore tex kängor de senaste veckorna. Tur att det varit så varmt som det har varit, så innesandalerna har fungerat även ute. Johan kom hem från jobbet och åkte med Molly till "skodoktorn". Av erfarenhet från förra besöket så tog ortopedteknikern redan från början Molly till akvariet i väntrummet. Ståendes på en stol lät Molly glatt "skodoktorn" studera hennes fötter medans Molly hurrade över fiskarna. Besöket gav ett par nya innesandaler samt inlägg till vårskjorna. Så nu traskar Molly glatt omkring i rosa vårpjucks av senaste modet.

I fredags var det dags att bryta hemmavardagen med en liten utflykt. Redan klockan 9 på morgonen begav sig Sara och alla tre barnen i hällregn in mot stan med bilen för parkering i Guldheden. Det tog väl ca 10 minuter att få ut alla ur bilen och då var alla och allt genomsura i regnet. Där mötte de upp Susie med barnf ör att ta bussen ner till Universeum. Mammorna hade tänkt ut det så bra att det vid öppning nog skulle vara ganska tomt på folk och barnen skulle kunna springa ganska fritt där inne medan Sara lugnt satt och ammade. Men se så blev det inte! Innanför entrén möttes vi av hundratals tonåringar samt ett tjog mammalediga mammor med barnvagnar... Det var med andra ord fler än vi som trott på ett lugnt besök. Dock verkade inte barnen bekommas av antalet besökare och både Sara och Susie kom hem med lika många barn som de gick dit med, och dessutom samma barn...

I helgen har Maja för första gången sovit borta själv, något hon sett fram emot och pratat om i flera dagar. Maja och Johan åkte vid lunchtid på lördagen mot Alingsås och farmor och farfar. Där instalerades Maja i sitt rum och efter en stund var det nästan Maja som bad pappa att åka. Johan åkte vidare mot en väntande herrmiddag och Maja fick rå om farmor och farfar helt själv. Dagen fylldes med arbete i potatislandet, lek med kusinen Rasmus och annat mysigt. På hemmaplan var Sara själv med endast två barn. Vilken konstig känsla! Molly fick för ett tag vara störst och kunde styra och ställa lite mer än vanligt då det inte behövde kompromissas i samma omfattning som vanligt. På natten kom Johan hem och bäddade ner sig i soffan i källaren för att få lite mer sovmorgon än resten av familjen. Maja kom nöjd och glad hem igen vid lunchtid, då hon tyckte att det räckte med övernattande. Borta bra, men hemma bäst passar nog in på hennes upplevelse av äventyret.



Maja är mycket förtjust i sin nya lillasyster. Det blir många kramar och pussar under dagen.




Miranda ligger mer än gärna på mage och observerar omvärden.




Miranda får sällan ha sina leksaker i fred. Lilla storasyster Molly är allt som oftast där för att hjälpa henne i leken.




Maja leker med sina djungeldjur som mormor köpt åt henne. Det är också mormor som sytt den fin lekmattan där djungeldjuren bor.




Första och enda bilden där alla tre barnen fspontant fångats på samma bild

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0