Lugn semesterlunk

I morgon bär det av på nästa semesteräventyr. Då styr vi kosan mot Tidaholm där vi ska bo på lantgård en vecka. Eller kanske snarare bo i ett hus på en lantgård. Där ska det finnas hästar, kossor, hundar, får, katter och kaniner... Vi ser med skräckblandad förtjusning fram emot hur vår Molly kommer att hantera denna vecka. Hon har ju som kännt tre stora passioner i livet: vatten, bubblor och DJUR. Risken är att vi kommer att få handskas med en Molly som är ilsk som ett bi mest hela tiden för att hon inte får klättra på hästarna, rida på hundarna och ohämmat utforska fåren. Härligt ska det bli i alla fall att få komma från stan och se lite genuin natur.

Veckan som varit har gått i semesterlugnets tecken. I måndags gjorde vi lite cykelutflykter. Då Mirre ännu är för liten att följa med på dylika äventyr fick vi dela upp oss i två grupper. Först ut var Johan och Molly som cyklade till Hornbach för att skaffa något mycket viktigt för husfixet. Därefter begav sig Sara och Maja på en cykeltur genom det närbelägna naturområdet med får och kossor till handelsträdgården i närheten för att handla nyplockade tomater och gurkor. Via en spännande lekplats med en linbana (som till och med Sara provade) hamnade de sedan på torget med en glass.

I tisdags åkte hela familjen för att hälsa på Anders, en gammal studiekamrat till Johan, och hans familj i Partille. Där bjöds vi på sju sorters hembakade kakor, muffins, bullar och sist mén inte minst en stor jordgubbstårta... Barnen var överlyckliga över att få gå på kalas igen och aldra bäst var en kaka som var ROSA. Och som om inte detta var nog plockade Anders mamma fram ett paket var till alla barnen... Vilken lycka. Besöket avslutades med lek i trädgården. Maja och Molly åt vinbär, lekte med bollar och skuttade på gäsmattan, medan Johan och Anders inspekterade tekniska hushållslösningar så som självöppnande soptunnor.

Saknaden efter stadslivet som vi levde i stan kommer över oss då och då, så i onsdags tog vi alla bussen in till stan och hamnade på Johannebergslekplatsen, vår hemmalekplats från då det begav sig. Lekplatsen var upprustad med nya fina gungor så Maja och Molly var mycket excalterade. Mirre låg på platsmattan och tittade storögt på leken. Den medhavda lunchen intogs på gräsmattan utanför "Göteborgshuset" (som Maja kallar vårt gamla hus inne i stan). Rätt som det var dök Gunnel upp (hårfrisörskan som har salong i huset vi bodde i och som är ledig på onsdagar) och erbjöd sig att klippa tjejerna. Både Maja och Molly fick sig varsin sommarkort frisyr. Så söta! Stadsturen avslutades med en promenad ner via Avenyn till bar Centro (som enligt Johan gör stans bästa kaffe).

I hällregn styrde vi i går kosan mot Alingsås och hem till Christer och Lisa för lite umgänge och mansarbete. Johan hjälpte Christer med att flytta en 300 kg tung panna, medan LIsa och Sara roddade barn och försökte prata ikapp vad som hänt på sistonne. Blåbär plockades också från deras skogstomt. Maja var ytterst ihärdig och fortsatte att plocka säkert 15v minuter efter att alla andra barnen gett upp. Bären hamnade dels i barnens magar och dels i en delikat blåbärspaj som serverades till efterrätt.

Idag ska det städas, packas, tvättas, handlas och fixas inför avfärden i morgon. Något som Sara ska börja med snart, mycket snart... men inte riktigt ännu. Först ska det njutas av lugnet mitt på dagen ett tag till.



Mirre på gott humör, som vanligt



Maja i födelsedagskläder (och med en obligatorisk kjol, som hon bär dagligen).



Molly äter rostbröd hemma hos mormor och morfar



Maja och Molly är nyklippta, men med morgonfrisyrer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0