Nya tag

Dags för ett par rader, men framför allt lite bilder!

Vad har hänt sedan sist, som är mer värt att nämna än det vardagliga lunket? Vi har ägnat oss en del åt vår lilla trädgård. Bland annat har staketet för altanen tagits bort. Oj, så stor tomten kändes med ens. Dessutom fick vinbärsbusken flytta från ena ghörnet av gräsmattan till det andra för at lämna plats till en något större altan. Vi ska byta fasad och i samma veva bygga nytt däck. Det ska få bli en aning större i ena ändan, så att bordet får pplats där kvällssolen finns. Lite blommor i krukor pryder nu också altanmen. I hålet mellan häck och rabatt där det förut bara stått en gallergrind, har vi planterat en gullklematis.  Så tjusigt har det blivit!Mirre hjälper pappa att gräva upp överbliven jord.

Majas dagis har haft en frukostbjudning dit Johan och alla tre barnen gick. Det bjöds på ägg, smörgås, yogurt och massa annat gott. Molly och Mirre tyckte det var extra roligt att få vara på Majas dagis så länge.

Vi har köpt oss en cykelvagn, så nu kan hela familjen ut och cykla även lite längre sträckor tillsammans, samt att det går att åka på cykeltur ensam med alla tre barnen. Alla tre tjejerna uppskattar att åka cykel och nu under påsken har vi varit ute på en hel del turer. Bland annat cyklade vi på påskaftonen upp till 4H gården.

              
Vädret var fantastiskt och vi hade med oss korv och bröd samt gott fika. En mycket lyckad utflykt.

Under påsken hade vi ett litet påskbord med Stefan och Lotta, Tova, Christer och Lisa me dbarn samt Johans arbetskompis Anders. Mycket trevligt och mycket gott att äta. Vädret var så milt att vi satt ute ända till 21 tiden.

På annandagspåsk hade Albin (Jonas och Viktorias pojke) 5 års kalas och dit tog vi oss med hjälp av cyklar och cykelvagn. Det bjöds på köttbullar och korv med mos, samt paj och sallad för de som kände för mer vuxenmat. 5 kamp, skatt jakt och fiskedamm gjorde eftermiddagen komplett. det var tre trötta, men mycket nöjda tjejer som cyklades hem på seneftermiddagen.

Maja har haft två framträdanden med sin kör i kyrkan. Hela dagiset är också med och sjunger och efteråt är det fika. Maja uppskattar mycket att vara med på dessa aktiviteter. Mirre och Molly tycker att det blir långrandeigt att sitta och lyssna, så det är tur att det finns ett lekrum i anslutning till kyrkan.

Vi har varit och badat i simhallen i två omgångar. En omgång med Mollyt och Mirre medan Maja var hos Måns och lekte, och en omgång med bara Maja. Badhuset är mycket uppskattat av alla barnen. Maja har haft en period då hon inte har velat åka till sin simskola. besöket i simhallen med mamma gav henne lite mer självförtroende, som i all afall lite lättade upp motståndet mot simkolan. Prestationskraven har höjts rejält från förra terminen och Maja är bland de yngre i sin grupp. Så det är klart att hon inte klarar att simma lika bra som många av de andra.

              


              

Blandade bilder från utflykter och uteturer.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0