v.12 2008

Oj, nu har vi verkligen slarvat med uppdateringarna på bloggen... Därför tar jag mig nu samman och skriver ett par rader om förra veckan, fastän det är fredag idag.

Vi vaknade på måndagen med ett tjockt täcke av snö ute. Maja blev överlycklig och ville ut och känna på snön omgående. Helst i bara blöjan och nattlinnet. Hon lyckades dock övertalas till att äta lite frukost och klä på sig först innan vi gick ut. Vi lyckades pricka in en halvtimme mellan snöbyarna som vräkte ner och gjorde en mycket ståtlig snögubbe på gräsmattan utanför huset.  På eftermiddagen snöade det och blåste, så vi gick upp till Tracy och Wrenn och lekte med deras tågbana istället. Minst lika roligt som att leka i snön.

På tisdagen kom Susie, Måns och Ellen hit och vi möttes på förmiddagen vid pulkbacken i Johannebergsparken. Maja, Måns och Molly åkte pulka så det stod härligan till, men lilla Ellen fick stanna i värmen i vagnen. Susie och barnen följde med hit hem efteråt och åt lunch och barnen vilade... Eller, ja, de små barnen sov gott, medan Maja och Måns som vilade i samma rum mest busade och skrattade sig igenom vilstunden. 4 barn som ska vila i en trea blir lite svårt att få till logistiskt...

På onsdagen begav sig Sara, Maja och Molly på en längre eftermiddagstur till Plikta i Slottskogen. Plikta är en av stans största lekplatser. De hade med sig fika och njöt av soligt väder (som då och då försvann för ett litet snöfall.. Märkligt väder!). Maja hade hur roligt som helst och knatade omkring bland ruschkanor, klätterställningar och gungor. På kvällen var Tova här och passade barnen då Sara var på Hagabadet och jobbade och Johan var ute och åt med jobbet.

Långfredagen ägnades åt pulkåkning i Johannebergsparken hela familjen. Johan och Sara tyckte nog att det var minst lika roligt som barnen att åka pulka. På seneftermiddagen var vi bjudna upp till Tracy, David och Wrenn på påskmiddag. Vi stod för desseren och de hade lagat traditionell kalkon med fyllning och vildris. Mums. Maja fick dagen till ära stanna uppe lite längre. Spännande!

Maja och Molly fick leta påskägg på påskaftonen till Majas förtjusning. Maja fick nötter, russin och lite choklad i sitt och Mollys var fyllt med majskrokar. Mums! På eftermiddagen åkte vi hem till Lisa, Christer och Rebecka för att äta middag och sova över natten. Trevligt!

Vi skulle på påskdagen besöka kusinerna Julia och Rasmus för att gratulera Rasmus på födelsedagen ( i efterskott). Men Rasmus hade feber så vi hamnade istället hemma hos farmor och farfar och Cissi. Här fick barnen också påskägg. Härligt! På kvällen kom farmor och farfar hit för att passa barnen då Johan och Sara dunnade sig en kväll på stan med bio.

Molly ålar nu med väldig fart längs med golvet. Hon ställer sig upp mot allt hon kommer åt och älskar att leka tittut. Maja pratar och pratar och pratar... Att prata i telefon är extra roligt.

Tjejorna på promenad

Tjejerna på promenad. Maja älskar sin ståbräda. Tvillingvagnen används inte alls längre.


Maja

Maja på promenad med solhatten pappa köpte i Sydafrika. Solen är inge rolig att få i ögonen. Då får man ha dubbla mössor när det är kallt.


Molly och Maja

Sara köpte fina förvaringstunnor på IKEA, men allt som oftast hälls innehållet ut och tunnorna ska användas i leken.

Molly har ätit blodpudding

Molly är mätt och belåten efter ett gott mål blodpuddingsstuvning.

Vecka 9 2008

Ännu en vecka till ända, en vecka som vi varit hemma tillsammans hela familjen, friska och glada. Känns som om det var mycket länge sedan sist.

Johan var ledig i måndags efter sin långa resa. Vi njöt av en härlig dag genom en promenad på förmiddagen. Maja körde sin röda, fina dockvagn och Molly satt i sin vagn och tittade storögt. På eftermiddagen träffade vi Susie, Måns och Ellen på Universeum. Molly fick hälsa på hajarna på nära håll, i butiken (se bild...). Maja och Måns hade mycket roligt och busade och sprang, klättrade och hoppade. Maja tyckte att det var extra roligt att både mamma och pappa var med.

I onsdags var Susie, Måns och Ellen här över dagen. Mammorna passade på att dricka kaffe och prata medan barnen sov och barnen lekte och busade när de var vakna. Måns passade också på att titta på TV, då deras TV gått sönder och han är TV lös. Lycka!

Vädret har varit ganska bra i veckan. I onsdags tog vi till och med med oss mellis ut och fikade på lekplatsen. Men det var nästan i modigaste laget, för det drog ganska kallt. Maja åkte massor av bil, långa utflykter långt bort från lekplasten.

I lördags hade Maja och Sara en mamma dotter förmiddag och Johan och Molly en pappa dotter av det samma. Sara och Maja åkte till badhuset och badade. Tyvärr var den lilla varma bassängen stängd, så de fick hålla till i den stora lite kallare varianten. Där fanns dock en rushkana vilket var spännande. Och bastun efteråt var nog det aldra bästa. Tyvärr försvann Majas snutte någonstans, vilket gjorde att hemresan blev lite ledsam. Men som tur var fanns det ju gott om snuttar väl hemma igen. Molly och Johan gick en promenad på stan, tittade på bokrean och drack kaffe. Molly fick vara med och känna på böcker och sitta i fönstret medan pappa fikade, något som tyvärr inte är så vanligt på vardagarna. På eftermiddagen gick vi alla på satn och köpte nya vårskor till tjejerna. Molly fick sitt första par skor. 

På lördagskvällen kom Tova och passade barnen så Johan och Sara fick gå ut och äta lite middag själva. Härligt!  

Söndageftermiddagen har vi tillbringat i Alingsås hos farmor och farfar. Maja har lekt med tågbana, farmors porslinsfigurer och med kusin Rasmus. Molly har förföljt labradoren Cissi större delen av dagen. Att bli slickad på händerna är så mysigt, dock inte riktigt lika mysigt när slickarna kommer i ansiktet.

Molly är nu riktigt snabb på att åla. Hon tar sig utan problem runt i ett rum, och har någon enstaka gång även bytt rum. Hon står stadigt och har väl tagit något som skulle kunna tolkas som ett steg.

Maja leker mycket med sitt dockhus och garage som vi lånat av Wrenn. Pussel är också roligt. Pappa Johan ha´de med sig trädjur hem från Afrika och desa är också mycket roliga. Det är pappa Johan giraffen, mamma Sara giraffen, Maja zebran och Molly elefanten. och så har hon hittat en elefant hon fått av farmor och farfar från Tailand som har blivit Ellen elefanten (Måns lillasyster...)

TV tjejer

Tjejerna tittar på TV hemma hos mormor och morfar


Maja med de afrikanska djuren

Maja leker med afrika djuren


Gosedjur 25:- stycket...

Molly bland hajarna på Universeum...

RSS 2.0