Regnig vecka

Efter flera veckor av riktig sommarvärme har det kännts lite avigt med regn... Men jag gissar att vår trädgård tacksamt tar emot dropparna. Sara har ägnat en och annan kvällstimme åt att rensa ogräs i vår enda lilla rabatt och gräsmattan växer så det knakar. Sara och Molly försökte sig på en första invigning av gräsklipparen häromdagen (Molly sittande på mammas rygg), men det gick si sådär. Har man en gräsmatta som mer liknar en knölig åker än en golfgreen är det halvt omöjligt att få till en prydlig klippning... Men övning ger väl färdighet, hoppas jag.

Veckan har förflutit lika snabbt som vanligt och i morgon börjar en ny vecka. Känns som om veckan bara består av måndagar och fredagar... I måndags var det äntligen dags för Molly att få komma till ortopedtekniska (på grund av plattfot samt överrörliga fotleder måste hon ha inlägg samt extra stabila ortopediska skor) för att få inlägg till sina gymnastikskor. Hon har travat omkring i antingen innesandaler eller tjocka gore tex kängor de senaste veckorna. Tur att det varit så varmt som det har varit, så innesandalerna har fungerat även ute. Johan kom hem från jobbet och åkte med Molly till "skodoktorn". Av erfarenhet från förra besöket så tog ortopedteknikern redan från början Molly till akvariet i väntrummet. Ståendes på en stol lät Molly glatt "skodoktorn" studera hennes fötter medans Molly hurrade över fiskarna. Besöket gav ett par nya innesandaler samt inlägg till vårskjorna. Så nu traskar Molly glatt omkring i rosa vårpjucks av senaste modet.

I fredags var det dags att bryta hemmavardagen med en liten utflykt. Redan klockan 9 på morgonen begav sig Sara och alla tre barnen i hällregn in mot stan med bilen för parkering i Guldheden. Det tog väl ca 10 minuter att få ut alla ur bilen och då var alla och allt genomsura i regnet. Där mötte de upp Susie med barnf ör att ta bussen ner till Universeum. Mammorna hade tänkt ut det så bra att det vid öppning nog skulle vara ganska tomt på folk och barnen skulle kunna springa ganska fritt där inne medan Sara lugnt satt och ammade. Men se så blev det inte! Innanför entrén möttes vi av hundratals tonåringar samt ett tjog mammalediga mammor med barnvagnar... Det var med andra ord fler än vi som trott på ett lugnt besök. Dock verkade inte barnen bekommas av antalet besökare och både Sara och Susie kom hem med lika många barn som de gick dit med, och dessutom samma barn...

I helgen har Maja för första gången sovit borta själv, något hon sett fram emot och pratat om i flera dagar. Maja och Johan åkte vid lunchtid på lördagen mot Alingsås och farmor och farfar. Där instalerades Maja i sitt rum och efter en stund var det nästan Maja som bad pappa att åka. Johan åkte vidare mot en väntande herrmiddag och Maja fick rå om farmor och farfar helt själv. Dagen fylldes med arbete i potatislandet, lek med kusinen Rasmus och annat mysigt. På hemmaplan var Sara själv med endast två barn. Vilken konstig känsla! Molly fick för ett tag vara störst och kunde styra och ställa lite mer än vanligt då det inte behövde kompromissas i samma omfattning som vanligt. På natten kom Johan hem och bäddade ner sig i soffan i källaren för att få lite mer sovmorgon än resten av familjen. Maja kom nöjd och glad hem igen vid lunchtid, då hon tyckte att det räckte med övernattande. Borta bra, men hemma bäst passar nog in på hennes upplevelse av äventyret.Maja är mycket förtjust i sin nya lillasyster. Det blir många kramar och pussar under dagen.
Miranda ligger mer än gärna på mage och observerar omvärden.
Miranda får sällan ha sina leksaker i fred. Lilla storasyster Molly är allt som oftast där för att hjälpa henne i leken.
Maja leker med sina djungeldjur som mormor köpt åt henne. Det är också mormor som sytt den fin lekmattan där djungeldjuren bor.
Första och enda bilden där alla tre barnen fspontant fångats på samma bild

Nu är det dags igen!

Hej alla glada läsare! Nu är det dags att ta tag i bloggandet igen och dela med oss av vår vardag för er som är intresserade och framför allt för er som inte är nära oss.

Vad har hänt sedan sist? Vi har flyttat från de centrala delarna av Göteborg ut till förorten i Tuve. Vi har blivit en till i familjen och är nu hela fem (!) stycken. Pappa Johan, mamma Sara, stora storasyster Maja (snart 4 år), lilla storasyster Molly (2 år) och Lilla lillasyster Mianda (2½ mån).

Mamma Sara är hemma med barnen och sköter markservice och den dagliga ruljansen. Pappa Johan drar in pengar till brödfödan på Volvo. Alla tre barnen är hemma och hjälper (utifrån humör och förutsättningar) mamma med hushållsarbetet. Maja ska dock börja på dagis i augusti, det gröna dagiset som vi flera gånger i veckan passerar på väge till torget. Något hon ser fram emot med spännng. 

Vad har då hänt den senaste tiden? Förra måndagen var barnen och Sara på tur till Slottskogen där Susie, Måns och Ellen slöt upp. Maja och Måns lekte och härjade, Molly sprang glatt tjutandes efter fåglar och Ellen travade omkring med en spade i handen. Miranda sov mest... Susie och Sara sprang som tettingar mellan de fem barnen. Vi fikade i gröngräset och hade det skönt. Molly som brukar vila mitt på dagen fick en dag med vila i bilen till och från Slottskogen. Frampå eftermiddagen började tröttheten komma smygande och i "samarbete" med en trött mamma lyckades Molly trilla från mammas rygg och slå i huvudet i marken. En mycket ledsen Molly somnar i mammas famn och en orolig mor bestämmer sig för att ett besök på akuten nog kan vara på sin plats. Maja får följa med Måns, Ellen oc Susie hem och Sara, Molly och Miranda styr kosan mot Östra Sjukhuset där Johan sluter upp. Molly sover gott i bilen. Väl framme på sjukhuset när Molly vaknat till liv igen är det full fart på "sjuklingen". Hon rusar tjutandes av förtusning mellan akvariet med fiskar, bollväggen och TV´n i taket. Så vi blev hemskickade igen...

Över Valborg har vi skött verksamheten Hotell Tuve. Susie och barnen kom vid mellistid på valborgsmässoafton. Vi lekte och njöt av fint väder på baksidan. Frampå seneftermiddagen kom Johan och Fredrik (Måns och Ellens pappa) hem från jobben och vi åt alla taco inspirerade majsplättar med salsa och gucamole på altanen. Efter maten cyklade storbarnen och papporna iväg till 4H gården för att fira valborg. Ponnyridning, fiskdam och en stor valborgsbrasa senare återvände de glada i hågen frampå kvällen. Under tiden var det läggning av de tre hemmavarande barnen samtidigt som morbror Micke och Elli anlände. När alla barn väl sov var det dags för lite mat igen, denna gången tacogratäng. Mums! Något glas vin senasre sov alla gott. Tänk, 6 vuxna och 5 barn sovandes i vårt lilla radhus samtidigt. Inte illa!

På lördagen gjorde vi en skogsutflykt medan Micke och Elli åkte in till stan för att shoppa. Maja fick följa med till affären för att inhandla picknick. Vid kakhyllan fick hon den stora äran att välja fika, varpå hon med bestämda steg går fram till... Mariekexen. Det är tydligt att våra barn inte är så vana vid att få kakor och annat.Miranda fick åka vagn, Molly fick åka på pappas rygg och Maja gick. Efter ca 20 minuters promenad var vi framme vid en grillplats där vi fikade, klättrade i berg, lekte ta fatt och annat bus. Mysigt!

På söndagen fick vi ytterligare besök av Lisa och Rebecka, då Johan och Christer åkte till Vättlefjäll för att springa Vättlefjällvandringen på 25 km... Vi andra som var kvar hemma lekte på lekplatsen. Vilken lycka för Maja,Molly och Miranda med 4 vuxna i sällskap, då de vanligtvis får konkurera om endast mammas uppmärksamhet. Och mamma slapp för en gång skull flänga mellan Molly i gungan, Miranda i vagnen och Maja någon annan stans. När lugnet väl lagt sig på söndgskvällen efter att alla gäster i tur och ordning begett sig av var det ett gäng trötta, men mycket nöjda familjemedlemmar som somnade.

 

Maja och Måns hand i hand på valborgsfirande
Johan, Maja och Molly på skogsutflykt
Molly ute på tur i radhusområdet
Miranda glad och nöjd

RSS 2.0