Glad midsommar på er allesamman. Vi är på ...

dsc00193 (MMS)

Glad midsommar på er allesamman. Vi är på Lilla Askerön och njuter av fantastiskt väder och trevligt sällskap.


Inför nya äventyr

Vi har hunnit med både det ena och det andra sedan jag skrev sist, och i morgon bär det av mot midsommaräventyr med husvagnen. Så det är kanske bäst att göra en liten uppdatering.

Första veckan efter förra uppdateringen var Johan iväg på expedition med jobbet i Tyskland och Frankrike. Sara rodde ihop hemmatillvaron med jobb samt möte på habiliteringen tack vare hjälp av kusin Tova som även sov här över en natt. Trevligt med sällskap! Vi hann också med en tur till stan med besök hos Gunnel för frissering av tjejerna följt av lunch och lek hos Susie, Fredrik, Måns och Ellen.

Johan välkomnades hem av fyra överlyckliga tjejer, de tre yngsta mötte honom med kramar i dörren. På lördagen var det kalas i Alingsås, då kusin Julia fyllde 3 år. Då husvagnen fortfarande stod på deras gård tog vi tillfället iakt och sov över natten. Mysigt! Även denna gång fungerade det över förväntan, även om Molly hade lite svårt att somna in.

Den följande veckan var det dags för Sara och barnen att åka bort. På tisdagen tog de tåget mot huvudstaden där mormor mötte upp på perrongen. Dagarna hos mormor och morfar ägnades åt mycket förberedelser inför det stundnade 60-års kalaset, men lite annat hanns också med. Som lite skoshopping i Åkersberga Centrum, besök hemma hos den nya lille kusinen Alexander samt mycket lek i trädgården där mormor satt upp både rutshkana och gungor.

På fredagskvällen kom Johan med bilen för att vara med på mormors kalas på lördagen. Kalaset blev mycket lyckat och barnen var i sitt esse. Mirre och Molly tröttnade vartefter, men Maja hade nog kunnat hålla på hur länge som helst. Mamma Sara tröttnade före henne.

På söndagen bilade vi alla hemmåt igen, en biltur som gick väldigt smidigt. Bådar gott inför sommarens husvagnsåkande!

Idag har Maja haft sin sista dag på dagis för en här gången och nu väntar ett 7 veckor långt sommarlov. Hon är mycket uppspelt över det hela, men vi får se hur lång tid det tar innan hon längtar tillbaka till dagis igen. Det var även midsommarfika på förskolan under eftermiddagen, så för en gångs skull fick Mirre och Molly stanna kvar och leka en bra stund efter hämtningen, samt att det bjöds på tårta. Mums!Molly är kalasfin på mormors 60 års kalas.


  

Bilåkning på väg hem från Stockholm
Maja med hemmagjord midsommarkrans på förskolan
Molly filosoferar under ett träd
Mirre i sandlådan

Lekplatsbus, men hemmavid denna gång

dsc00185 (MMS)

Lekplatsbus, men hemmavid denna gång


Bus på lekplatsen hos mormor

dsc00182 (MMS)

Bus på lekplatsen hos mormor


På väg mot huvudstaden för firande av morm...

dsc00173 (MMS)

På väg mot huvudstaden för firande av mormor Lenas 60 års dag


Shoppinglunch med Maja på stan. Mysigt

dsc00171 (MMS)

Shoppinglunch med Maja på stan. Mysigt


Pysselverkstad

dsc00161 (MMS)

Pysselverkstad


Maja övar cykling på en springcykel lånad ...

dsc00160 (MMS)

Maja övar cykling på en springcykel lånad av kompisen Måns


Utelek i duggregn

dsc00155 (MMS)

Utelek i duggregn


Bild testHar försökt lära mig lite om bloggdesign och ska succesivt bli bättre på detta är tanken... steg ett blir att få bilderna att bli lite större... så här är ett försök.


Rapport från sommarGöteborg

Usch, nu har veckorna rullat på igen och det blir så där jättemycket att skriva om... Så nu tar jag hästen vid nacken, tag i kragen eller kanske knorren på grisen och skriver ett par rader.

Det har hänt en hel massa sedan sist och inte konstigt det då det nog gått någon vecka eller tre... Det största är väl att barnen har fått en ny kusin och Sara har blivit faster! Härom veckan föddes lille Alexander. Vi ser mycket fram emot att träffa honom under vår kommande Stockholmsresa.

Nu i helgen har vi för första gången på länge haft en ganska oplanerad helg som fylldes av mycket familjeumgänge. det var dags för Tuve festival igen och Maja var mycket sugen på att ta sig till torget. Susie, Fredrik, Måns och Ellen som vi inte träffat så mycket på sistonne dök också upp. På torget var det musik, sång, ponnyridning, sjungande soptunnor, barnorientering, lotteri och annat skoj. Molly fick prova att rida för första gången och såg ut att uppskatta det hela mycket! På kvällen när Johan tog upp ridningen sa hon "Molly hjälm"! detta värmer då Molly inte pratat om saker som hänt tidigare. Väl hemma var det lek i trädgården på vår nya fina rutschkana, bad i poolen samt grillning och härligt umgänge. Mumsigt och trevligt! 

På svenska flaggans dag begav vi oss tidigt iväg till Botaniska trädgården för att titta på blommande näsduksträd och picknicka. Näsduksträdet föll kanske inte barnen i smaken, men däremot uppskattade de öknenområdet med massor av små stigar, gångar och tunnlar samt ett vattenfall. Paradis för små barnfötter. Vi slog oss senare ner på en gräsmatta och avnjöt rester från grillningen innan Mirre slockande gott i vagnen och vi andra åt glass, lekte och njöt av solen. På kvällen for Johan med Kielfärgan för att åka på expedition och väntas hem till oss igen på fredag kväll.

I fredags sken solen från en klarblå himmel, så efter hämtning av Maja på dagis for vi mot stranden. Dock inte havet som ju faktiskt ligger närmast. det kändes lite väl tidigt... Utan vi styrde kosan mot en av de mindrte insjöarna med lååånggrund sandstrand. med oss tog vi massor av mat samt Saras kusin Tova som moraliskt stöd och en extra vallare av badgalna barn. vi hade en härlig eftermiddag med massor av bad, sol och mysig picknick., Johan slöt upp efter jobbet och vi åt middag på stranden. Sommar!

Förra helgen var det dags att inviga husvagnen... Spännande! För att inte ta oss vatten över huvudet tog vi premiärturen... hem till Johans brors trädgård. Med farmor och farfar på andra isdan åkern och kusiner att leka med hoppades vi på att i någorlunda lugn och rop få kläm på hur saker och ting fungerade (gasspis, värme, kylskåp, förtält, TV osv). Barnen lekte och busade och vi fick faktiskt allt att fungera med husvagnen. På kvällningen grillade vi och avnjöt en god middag innan det var dags för sänggång, en aning senasre än vanligt. Molly och Mirre gick till sängs samtisigt och höll väl varandra vakna någon halvtimme längre än nödvändigt, men till sist somnade de nöjda och glada. På kvällen var det melodifestival, något Maja har blivit betagen av och hon hade starka önskemål om att få vara uppe och se det hela.Så liggandes mellan Johan och Sara i deras säng mös hon sig igenom alla länders framföranden. sedan var det dags att sova även för Maja. Alla sov förvånansvärt bra, även om det vaknades lite tidigt med tanke på den sena sänggången. Så på det hela taget en lyckad premiär!

Väl hemma igen var det sommaravslutning i kyrkan med Majas dagis. Hela dagiset sjöng fina sånger och Sara och Mirre satt och lyssnade duktigt i bänkarna. Molly tog pappa i handen och ledde honom in till barntimmerummet där de lekte under hela mässan. Efteråt var det fika och sedan vernisage på dagiset där barnen fick visa alla alster de gjort under våren. Mysigt!

Häromveckan var det familjeutflyckt med Majas dagis till 4H gården här i närheten. Vädret har senaste veckorna varit strålande, men just den här dagen var det så klart småregningt och ganska kyligt. Vi fick en guidad visning av gården med möjlighet att gå in till djuren och klappa dem. Johan hade tagit ledigt från jobbet, vilket var skönt då Molly var i sitt essä och ömsom var överlycklig över att få klappa djuren, ömsom var ursinnig för att hon inte fick klappa... Hon har svårt att förstå att man får klappa fåren och getterna, men att ankorna inte uppskattar samma behandling... Getterna hade små killingar som var helt besatta av att klättra och i och med Mollys ihärdighet befann vi oss aldeles nära. En av killingarna hoppade upp på Johans axlar till Maja och Mollys förtjusing. Samma killing försökte också ta sig upp på Mirres axlar, vilket inte uppskattades av lilltösen som så klart föll ihop under tyngden... Turen avslutades med fika och traktor och vagntur. Dick fick de två yngsta töserna avstå traktorturen på grund av trötthet och djuröverdos.

Maja och Johan hade premiärtur till Liseberg häromhelgen och det var en mycket lycklig Maja som kom hem. Uppe i Stockholm härom sistens passade Maja på att mäta sig i en klädbutik och upptäckte till sin glädje att hon var 110 cm lång. För alla inbitna nöjesfältstyper så vet ni ju vad detta innbär... den magiska gränsen för att åka några av de större attraktionerna... Maja blev så glad att hon väl ute ur affären utbrast hon: "Pappa, jag glömde att berätta för tanten att jag inte är 90 cm längre. Jag är 110 cm!" Varpå hon rusade in i affären igen för att tala om denna nyhet för den förvånade damen bakom kassan. Hur som helst, Johan och Maja hade en lyckad dag på Liseberg med lagom mycket folk. Dock vågade hon sig inte på så många nyheter när det väl gällde... men nöjd och glad var hon ändå!Maja och Molly fick hjälpa farbror jesper att flytta husvagnen med fyrhjulingen. Spännande!
Maja sjunger med dagiset i kyrkan. Observera hennes placering precis framför mikrofonen...
Mirre badar... med kläderna på. Hon har tidigare inte vågat sig i poolen, men efter besöket på stranden så släppte tveksamheten. Så hon hoppade i innan vi han stoppa henne. Till och med snutten fick hon med sig...
Stigutforskning i Botaniska... Spännande!
På skogspromenad... Maja samlar saker att experimentera med. Väl hemma igen testade vi vad som flöt och vad som inte flöt av hennes fynd.
Molly och morfar på promenad. Det är inte många som får bära Molly, men morfar är en av dem...

Vatten och Molly

dsc00147 (MMS)

Vatten och Molly


I Botaniska för att titta på blommande näs...

dsc00146 (MMS)

I Botaniska för att titta på blommande näsduksträd och fira nationaldag.


RSS 2.0