Maja sjunger in första advent i kyrkan med...

100media_imag015 (MMS)

Maja sjunger in första advent i kyrkan med förskolan.


Tiden rusar

Nu har det gått över en vecka sedan sista inlägget... Uselt! Dags att försöka bättra sig!

Vad har då hänt sedan sist. Förra helgen, då Johan ju kom hem från Kina på fredagen, avslutades med ett besök i simhallen på söndagen tillsammans hela familjen. Det gick faktiskt riktigt bra. Maja klarar sig galant själv i poolen med en simdyna på ryggen, och Molly plaskar glatt omkring själv (men med orentlig översikt) med armpuffar eller simring. Mysigt var det och uppskattat från alla medlemmar i familjen.

Veckan som följde på helgen var ovanligt lugn. Inget utöver det vanliga med dagislämningar och hämtningar. På måndagen, då både Maja och Molly är på dagis passade Sara och Mirre på att ta en långsam och krokig promenad hem från torget. Efter hämtningarna gick vi till biblioteket för att låna byta högen av biblioteklsböcker till en ny hög. Vi inledde besöket med lite fika på bänkarna i kapprummet. Inne i lokalen där Maja dansade balett när det begav sig hördes musik. Strax efter öppnades dörrarna och en hel hög med äldre damer strömmade ut. Två damer blev kvar i lokalen, varpå alla tre tjejerna passade på att smita in. Vad inbjuder väl mer till spring och lek än en tom jättesal. Damerna satte åter på musiken och genast satte alla tre M:n igång att dansa loss. Oj, vad det svä'ngde, hoppades, skuttades och rockades... Damerna fullkomligen smälte... 

På tisdagen hamnade vi efter lämning av Molly på dagis på kyrkans öppna förskola där vi inte varit på några veckor. Lika lugnt och mysigt som vanligt! På eftermiddagen passade vi på att äta mellis ute (kanske för sista gången i år om man ser till vädret just nu... Vita flingor som sakta dalar mot marken) då solen sken och det var ganska milt. Vi lekte en bra stund på lekplatsen och alla tre barnen lekte stundom tillsammans. Mys!

På onsdagen skulle Sara och Mirre ha åkt in till stan för att träffa Susie och Frida på en tjejträff. Men Maja vaknade på morgonen med nästan igensvullna ögon och var jätte trött. Så det fick bli ändrade planer. Maja smet in till grannarna Bengt och Marita när Sara och Mirre gick för att lämna Molly på dagis samt handla lite på torget. Det milda vädret från gårdagen var som bortblåst av den isande vinden, så en dag på stan kändes ändå inte så lockande. 

Majas svullna ögonen utvecklade sig till en trolig ögoninfektion. Enligt vårdguiden var det okej att gå till dagis om allmäntillståndet var bra, så på torsdagen blev det dagis som vanligt för Maja. Johan och Molly åkte på simning och farmor och farfar kom hit för att passa Miranda. De gick en härligt lång promenad med Cissi under tiden.  På eftermiddagen blev det efter hämtning av Maja på dagis besök hemma hos Jonas med barnen Albin (4 år) och Sonja (1½ år). Där fanns det mycket roliga leksaker och ett akvarium... Lycka för vår Molly som ju älskar alla former av djur. Även fiskar!

Fredag är ledig dag, så även denna fredag. Vi bakade fina rosa muffins på förmiddagen och tog en tur till torget för handling på eftermiddagen. Lugnt och skönt! Maja fick feber på fredagskvällen, så simningen lördag morgon fick ställas in. Skönt tyckte nog alla som sov ovanligt länge på lördagsmorgonen. Maja var dock pigg som en lärka när hon väl vaknade. Dessutom kunde hon konstatera att det var massor av snö ute. Lycka! På förmiddagen tog vi oss till närmsta pulkbacken med snowracern och hade en härlig stund i snön. Alla uppskattade kanske inte aktiviteten hela tiden, men summa summarum en härlig förmiddagstur. På eftermiddagen åkte Johan iväg på herrmiddag och Sara och barnen gick ut för att göra snögubbe, snölyktor samt en snögrotta, som istället blev en tunnel. På kvällen tände lycktorna och sken så fint när vi satt och åt middag. Lite för fint för Mollys smak, som helt tappade fokus på maten... Tyvärr töade snön så sakteliga bort under kvällen och lyktorna föll ihop en efter en.

Tollereds AIK (orienteringsklubb) bjöd på tipspromenad med fika i Hisingsparken oå söndagen. Vi gav oss på att försöka delta (dock med medvetenheten om att detta kunde gå precis hur som helst). Försedda med bananer, bärsele och vagn begav vi oss iväg på slingan som visade sigf vara ca 3 km. Efter halva sträckan med Mirre i vagn, med Molly på brädan och Maja promenerandes tog vi en liten fikarast med banan och vatten. Efter det fick Molly åka på Saras rygg i bärselen och Maja fick stå på brädan. Mirre somnade gott i vagnen. Efter avklarad promenad blev det våfflor och annat gott fika i klubbstugan. Mysig söndagsaktivitet!

På söndagseftermiddagen var det Mollys tur att få feber. Medan Sara var iväg på Hagabadetmöte samt egenträning skötte Johan hemmaruljansen med bravur, så när Sara kom hem vid halv åtta var huset nystädat och alla barnen sov. Respekt!

Så idag är Molly hemma från dagis med ett öga kladdigt... Gissningsvis Majas ögoninfektion?! Hon har ingen feber längre, men är lite trött och hängig. Så idag har vi en lugn innedag!

Dagis för Molly gick bra förra veckan. Veckan innan det hade hon en svacka och var ledsen vid lämning, vilket vi inte såg skylten av förra veckan. Träningen som vi försöker få till ett par gånger varje dag går hur bra som helst, nästan för bra. Just nu har hon 4 olika övningar. "Peka på", då den vuxne säger just så samt vad hon ska peka på¨(bild, föremål etc). "Gör så" då den vuxne säger just så samt gör något med ett föremål vilket Molly ska härma. "Kom i Cirkel" då Molly ska komma på uppmaning mellan flera olika som ropar kom åt henne. "Kom" då den vuxne tar henne i handen och säger kom och leder henne till en plats. Så fort Molly gör rätt ges "förstärkare", i Mollys fall såpbubblor, vilket uppskattas mycket.

Maja växer så det knakar och har blivit så stor, både till kropp och knopp. Hon pysslar och uppfinner saker, och har börjat uppskatta att leka med minsta lillasyster Miranda. Roligt! Miranda börjar också bli stor. Inte mycket till prat kommer, men hon gör sig förstådd på sitt sätt. Inkännande och förstående syster är hon Miranda, och försöker titt som tätt att hjälpa Molly under något av hennes utbrott. I går gav hon bort sin kaka till Molly när hon var arg...

Kameran har återigen mest legat... Men några bilder ska jag väl kunna vaska fram...


               

Snölyktor som lyser...


               

Pappa och Molly tittar på bilder                                                 Maja har gjort en "blockis"


               

Vattenlek och plask!

Maja har bakåt rosa glittermuffins till kv...

100media_imag014 (MMS)

Maja har bakåt rosa glittermuffins till kvällens Mini Mello.


Åter till ordningen...

Så, nu är familjen komplett igen och vi är alla samlade igen. I går kväll kom Johan hem från Kina efter 2 veckor hemifrån. Barnen var mycket excalterade och förväntansfulla och en stund innan Johan skulle komma gick Maja ut för att möta honom. Men när Johan väl kom hade han inte Maja med sig... Vi ropade, letade, ringde på hos grannar, men Maja var borta. Efter en bra stund möter Sara en granne som sett Maja på busshållsplatsen. Maja trodde att Johan skulle komma med buss och hade gått dit och väntat pch väntat och väntat. Buss efter buss hade åkt förbi, men ingen pappa. Hon var redigt kall och mycket besviken när vi väl hittade henne. Men vilken lättnad att hitta henne!

Veckan som gått har rusat fram. Det har varit aktiviteter av olika slag varje dag. I söndags blev vi hembjudna till Susie, Fredrik, Måns, Ellen och Frida. Först lekte vi på deras lekplats en stund innan det blev god lunch hemma hos dem. Fredrik tog Maja och Måns med sig till Värlskulrurmuseéts utställning Jordlingar efter lunchen och Sara och Susie hängde hemma med de mindre barnen. Mysigt!

På måndagen var det dagis som vanligt, men Molly var för första gången inte alls sugen på att gå dit och var ledsen när mamma gick. Sara och Mirre åkte till Coop för veckans storhandling. På eftermiddagen kom Bertil och Barbro för att passa barnen när Sara åkte för att köra veckans pass på Hagabadet. allt hade gått galant när Sara kom hem senare på kvällen.

Tisdag var det dags igen för Bertil och Barbro att rycka ut ett par timmar så att Sara kunde åka till jobbet ett par timmar. På vägen skjutsade hon Molly till dagis och hämtade henne sedan på vägen hem. Hemma fick Maja och Mirre ta hand om farmor och farfar. De var en sväng till torget och där fick Maja och Mirre välja var sin present. Lycka! snön föll tungt natten till tisdagen, så det var slirigt värre för Sara att ta sig till jobbet med sommardäcken på. Roligare hade vi dock på eftermiddagen sedan då vi byggde snögubbe samt åkte snowracer i backen.

Mollys första tillfälle med intensivinlärningen var i onsdags. Så det blev en snabb tur för att lämna Maja på dagis och sedan hem igen. Lite snowracer hanns med innan Stefan kom för att passa Mirre. Sara och Molly begav sig till habiliteringen för att möta upp förskolefröken Marie. Träffen gick ganska bra, Molly hade lite svårt att låta de två som höll i övningen att komma henne nära... Vi fick i alla fall tre övningar med oss hem som vi ska träna på så mycket som möjligt. Som "förstärkare" använder vi såpbubblor (något som vi annars aldrig blåser inne), så nu tjatar Molly om att träna i ett. Poletten börjar falla ner och hon klarar övningarna bättre och bättre.  På hemmaplan hade Stefan och Mirre haft det toppen och byggt lego, byggt med klossar och busat.

Torsdag är simdag för Molly och för att lösa detta fick vi först ta bilen och lämna Maja på dagis. Sedan styrde vi bilen vidare mot Susie i Guldheden för att lämna av Miranda. Där hann Sara även ta sig en kopp kaffe innan det var dags att ta sig till simningen. Det är så mysigt att vara med henne i vattnet, även om det blir en del konflikter nöär hon vill göra annat än det ledarna säger. Sara och Molly köpte med sig mat från resturangen innan de styrde kosan tillbaka till susie, där Sara och Susie fick lyxlunch och Molly pasta och falukorv (lyxlunch för henne...). I bilen mot dagis somnade Mirre samt att vi hade gott om tid, så det blev lite sightsingkörning i Tuve/Säve innan Maja hämtades på dagis.

Så på fredagen skulle Johan komma hem. Lycka! För att få tiden att gå lite fortare bjöd vi hit Susie med barn på lunch. Maja och Sara bakade kärleksmums till Johan på förmiddagen och eftermiddagen blev en tur till torget.

Idag har vi haft städdag i området och alla i familjen var ute och krattade, sopade och fixade. Molly och Sara skrubbade bland annat trafikskyltar. Eller Sara skrubbade skylten och Molly stolpen. PÅ eftermiddagen blev det en tur till Coop för storhandling inför helg och nästa vecka. Mys!

Kameran har vilat på sistonne, men en gammal bild på Maja samt några bilder från Kina kan jag bjuda på.Maja är redo att gå på kalas...
Kinesiska muren...
Udda matkultur i Kina... Ni ser väl Kinas mat på torsdagar? Bra program!
Johan och Mao...

Årets första snögubbe

100media_imag014 (MMS)

Årets första snögubbe


Höstlov?

Här hemma går det i ett, eller i alla fall känns det så. Johan är i Kina och jobbar i två veckor och Sara och barnen sköter vardagsbestyren på hemmaplan. Det finns att göra om man säger så, så datortid är inte riktigt det som porioriteras just nu. Ska dock ge er ett par rader för att hålla er någorlunda uppdaterade.

Johan åkte förra lördagen omkring lunch. På eftermiddagen var Sara och barnen bjudna på Haloweenfest a la Americana hos familjen i gamla huset i stan. Ja, som nämnts tidigare träffade vi på gamla grannar under föräldrautbildningen kring autism. Så barnen kläddes ut efter bästa förmåga. Mest engagerad var nog Maja som gjorde egen riddarrustning och sköld. Molly fick fjärilsvingar och tofsantenner och Mirre en fin spöktröja. Sara klädde själv ut sig till ko... Men väl där slängde både Maja och Molly av sig kläderna precis innanför dörren, så Sara var ensam om att känna sig utspökad. Trevligt var det hur som helst med mycket fina dekorationer.

Söndagen var lugn och skön på hemmaplan. På måndagen kom mormor Lena som hade höstlov från skolan dör hon jobbar. Mysigt med besök!

På tisdagen var det dags för Mollys munhåleutredning, så mormor passade Maja och Mirre på hemmaplan medan Sara och Molly var iväg. Logopeden höll till på Ågrenska på Lilla Amundön med vattenutsikt från undersökningsrummet. Vackert! Molly var eld och lågor över svanar, måsar och vattnet. Logopeden kunde konstatera viss munmotorisk nedsättning samt viss svaghet i tuggmuskler samt viss slapphet i ansiktsmuskulatur. Så nu ska det tränas avbitning med kindtänder, såpbubbelblåsning, sugrörssugning samt att ansiktsmusklerna ska vibrationsmasseras... Dessutom behöver en ömhet i munnen undersökas av tandläkare. På hemmaplan hade mormor och Maja pysslat ihop en hel stad av kartonger. Tjusigt!

Onsdag är dagisdag för storbarnen, så Sara passade på att jobba ett par timmar, medan mormor tog sig an Miranda.

Torsdagar är ju Mollys simdag, och i och med att det var höstlov och många barn borta skulle även Mirre och mormor få följa med och bada. Dock var Mirre inte alla med på noterna och ville bara vara med mamma... Så väl på plats fick mormor ta en arg Mirre och gå ut och gå istället. Mirre blev rosenrasande och somnade till sist av pur utmattning i mormors famn... Sara och Molly badade och sjöng och Sar afick ligga i för att försöka hänga med i svängarna, då det ju vanligtvis är Johan som är med på badet...

Lena tog tåget hem igen på fredagen efter en riktig städinsats på förmiddagen. I dag fick vi besök av Anna med döttrarna Stella och Emelia på förmiddagen samt över lunchen, vilket var trevligt. Linas matkasse har stått på menyn och när mormor och åk blir det ölite väl mycket mat för Sara att äta upp. Så nu fick Anna smaka på Linas delikata pumpasoppa med sötpotatis. Mums!Maja och mormors kartongstad
Maskerad... Det syns, inte sant?? :-) Saras koutstyrsel förblev oförevigad!


             

Fint Haloweenpynt på partyt                                                Morgonsol i TuveLek på torget efter att ha lämnat Maja på...

100media_imag013 (MMS)

Lek på torget efter att ha lämnat Maja på dagis.


RSS 2.0