Pyjamasdag

Oj, vilken skön och långsam dag vi har idag! Fredagar är vår lyxdag, efter att ha skyndat och stressat tre dagar i rad för att hinna till Majas dagis i tid är det en befrielse att slippa passa tider och bara såsa på fredagar. Att regnet droppar ute, till och med snöblandat och termometern inte visar mer än 3 grader gör inte ett dugg. Vi myser i våra pyjamasar ännu! Molly sitter nerbäddad i kuddhörnan i sitt rum och avnjuter Teletubbies på en bärbar DVD spelare, Maja sitter i soffan och tittar på Ice Age och Mirre krälar omkring och drar i sladdar. Lugnt och skönt med andra ord.

Veckan som gått har varit ganska lugn. Det var ingen dans för Maja i tusdags vilket gjorde att vi fick en mycket lugnare dag än vanligt. Vi tog med oss mellis och gick till en lekplats där vi träffade Jenny med Kajsa och Moa som bor här i området. I onsdags kom Anna med Stellan med hem hit efter dagislämning och vi åt lite lunch ihop innan det var dags för henne att gå hem och plugga medan Stella sov. På eftermiddagen tog vi med oss pannkakor och gick till en lekplats där vi mötte Anna igen, nu även med Emelia. I går var det samma procedur med lekplatsbesök, men denna gång tillsammans med grannarna Astor och Max och deras mamma Anna. Vädret har varit strålande, men oj så kallt!Maja och Mirre grejar på golvet
Molly tittar på Teletubbies på sitt rumTisdag

Som jag nämnde bar det av mot Univereum i söndags eftermiddag. Vi var inte ensamma kan man säga. Tack och lov var det i alla fall ingen kö in, men väl inne var det gott om folk. Att försöka valla två barn som rusar åt olika håll samtidigt som du ska ha med dig en stor barnvagn bland massor av folk är en utmaning. Vi gjorde tidigt insikten att detta fick bli en uppdelad familjeaktivitet, så en vuxen tog sikte på Molly och hängde på henne, medan den andre fick ta Maja och vagnen. Emellanåt sågs vi i vimlet... På det hela taget en trevlig tur, om än en aning stimmig...

I helgen har vi utöver rabatten på framsidan även flyttat om i skåpen här hemma. Inspirerade av Saras gamla kompis Anna så städade vi ur städskåpet i köket och gjorde där istället ett extra skafferi. Garderoben i hallen har blivit städskåp och extrakläderna som hängde där har hamnat i garderoben i källaren. Så rymligt och fint det blev! Förvaring, jag säger bara det! Smarta förvaringslösningar kan göra vilken mamma som helst lycklig!

I går hade vi många saker på vår lista att prestera. Ett oplanerat men dock mycket trevligt besök av Susie med barn gjorde att vi fick prioritera på vår lista och ligga i innen besöket dök upp. Saras kusin Tova ska ju bo i vår källare för en obestämd framtid i väntan på eget boende, så det behövde fräschas upp där nere. Alla tjejerna hjälptes åt i städandet, så det blev så prydligt! Dock fick tvätt och lite annat vänta till någon annan dag. Eftermiddagen blev utomhus i det fina vädret. Så skönt, men kallgt! I morse när vi skulle till dagis var det 1,5 grad ute. Burr! Dags att plocka fram vinterkläderna!


Maja tycker om att rita, helst i sällskap av någon förståss... Här ritas en skattkartaTitt ut! :-)Molly åker rutchkana. Skoj!

Molly räknar

Måste bara dela med mig av Mollys framsteg inom talet. Tror att jag nämnt tidigare att hon nu mera räknar... Här kommer bildbevis


 

I dag ska vi fixa i ordning i källaren då Saras kusin Tova kommer tillbaka till Göteborg efter ett halvår i huvudstaden. I väntan på eget boende får hon husera hos oss. Ska bli så mysigt att få hit henne igen. I eftermiddag styr vi kosan mot Univereum.

Rabatt-fix

Helgen har gått i långsamt lunk tempo. Sara uppskattar lugnet, då vardagarna kan bli lite hektiska. Speciellt de dagar då Maja ska vara på dagis klockan 9 har en tendens att köra ihop sig.

På fredagseftermiddagen fick vi besök av Hanna och Henrik med deras lilla Ebbe (4 månader). Hanna och Johan jobbade ihop för något år sedan. Vi fikade och mös i solskenet ute på altanen, då Ebbe inte var så sugen på att få ta del av våra förkylningsbaciller. På kvällen fick Sara ledigt och for in till stan för att träffa Susie över en bit mat och ett glas vin. Kvällen avslutades på Dansforum på Järntorget där Susies syster Diana framförde en koncert tillsammans med sina klasskompisar på musikallinjen. Så bra!

Dagen idag har ägnats åt framsidan av huset. Johan och Maja åkte på förmiddagen iväg till Rödbo handelsträdgård och kom hem med massor av jord och tre buskar (Leocothoe zeblid) som efter gemensamma insatser blev planterade på framsidan. Ännu återstår att lägga klart stenläggningen och sätta kantsten kring den nya rabatten. En sandlåda är också inhandlad som skall laceras och placeras bredvid rabatten. Allt för att undvika att rabatten används som sådan, vilket barnen har gjort hitintills.Maja och Johan gräver ur rabatten för att kunna fylla på med ny fräcsh jord. Mirre inspekterar buskarna.
Maja hittade flera maskar som hon gjorde ett fint hem åt i lastbilens flak.
Mirre ställer sig nu upp mot allt hon kommer åt...
Att ta kort eller filma Molly är svårt just nu, för så fort hon får syn på kameran kommer hon sättande och vill titta på resultatet omedelbums! Här sträcker hon sig efter kameran.

Film-time!

Hej!

Här har vi det lite förkylt igen. Mirre och Molly snorar ikapp, men vi övriga tre har klarat oss än så länge. Humöret är ändå under omständigheterna ganska gott hos sjuklingarna.
Som ni ser är Mirre nu riktigt snabb... Att jaga mamma som sopar eller att jaga en krypande Molly är riktigt skoj. Hon ställer sig nu upp mot allt hon kommer åt, så vi bävar lite för att hon ska börja gå här inom en inte allt för snar framtid. Jag hoppas att hon väntar några månader till!

Just nu är Johan (som har en av sina lediga fredagar som Volvo delat ut i samband med sitt sprpaket) och Maja i Skatås för att prova att springa tillsammans... eller snarare, Johan springer och Maja ska få sitta i en springvagn... Vädret är fantastiskt. Solen skiner från en klarblå himmel, men temperaturen visar inte mer än 7 grader. Så vi fick leta fram Majas vinterkläder inför turen. Det blir nog kallt att sitta still i en vagn en timme.

Vi andra ska mysa inne och får titta ut genom fönstret på det fina vädret...Nyklippt

Passar på att skriva några rader nu när det för en gång skull är lite lugnt när jag sitter vid datorn. Maja är på dagis, Mirre sover och Molly grejar i källaren.

Helgen har varit mulen och regnig, men vi har försökt göra bästa möjliga av den utifrån förutsättningarna. Lördagens förmiddag ägnades Sara och Maja åt lite klädshopping för barnens räkning på Backaplan. Majas garderob börjar att eka tomt, så det blev ett par tröjor, koftor och byxor. Flertalet vantar och en regn hatt fick vi också med oss hem. Sara lyxade till det och kostade på sig en ny kofta nu när höstkylan börjar bli påtaglig. Johan och de två andra töserna var hemma och fixade. På eftermiddagen gick vi alla en promenad i regnet och lekte på några lekplatser. Härligt! Har man bara rätt kläder är det så skönt att vara ute, även i höstrusk.

På söndagen var Sara och Maja på en mysdag tillsammans. Bilen parkerades vid Liseberg och sedan var det dags för lunch. Men allt var ju stängt... Då påpekar Maja att man kan ju faktiskt äta på Universeum... Ibland är det tur att man har med sig någon som har koll på läget. Efter en delikat lunch var det dags för ett Lisebergsbesök, det sista för den här säsongen. För en gångs skull var det ingen kö in ochg inte heller mycket till köer till de olika karusellerna. Maja åkte så det stod härligan till, och Sara fick sig en och annan åktur hon med. Vad sägs om Pariserhjulet eller Lisebergstornet. Inte illa! Efter flera timmars åkande, sockervaddsätande och glassmaskande var det dags att bege sig hemmåt. Hemma hade Molly och Johan grävt ur rabatten på framsidan för att plantera buskar. Sara och Maja åkte via Plantagen hemmåt. Men där var de inte intresserade av att hjälpa en förvirrad mamma utan gröna fingrar... Två expediter som stod och pratade såg mycket störda ut när Sara bad om hjälp. De viftade mot uteväxterna och sa att det var urplockat. Så Sara och Maja kom hem tomhänta... Hålet i rabatten får stå till nästa helg, då vi ska prova Rödbo handelsträdgård istället och se om de har bättre service där.

I måndags begav sig Sara med alla tre töserna till Gunnel för klippning. Alla tre uppförde sig föredömligt och till och med Mirre fick sig en klippning. Gunnel hade lovat Maja kakor, så efter fullbordad klippning bjöds det på saft med bulle och kakor. Barnen åt och njöt för fullt. Efter fikat följde Gunnel med till lekplatsen där det gungades, cyklades och lektes. Efter en stund dök också Susie med barn upp. Trevligt!

Tisdagen var lika intensiv som vanligt. På vägen från dagis mötte vi Anna och Stella som bjöd oss på lunch. Molly lekte och härjade medan Mirre sov gott i Stellas spjälsäng. Vi hastade sedan hem för att hinna packa danskläder, mellis och skötväska och sedan iväg för att hämta Maja på dagis. En fika på en lekplats (där vi igen träffade Anna med Emelia och Stella) och sedan till dansen. Molly var tagen av denintensiva dagen och höll på att somna i Saras famn medan vi väntade på att MAja skulle dansa klart. Medan Sara sedan klädde på de andra barnen för att gå hem klättrade Molly upp i barnvagnen och innan det hann bli hennes tur med påklädnad så hade hon somnat. Väl hemma igen var klockan närmare halv sex och det var tre trötta tjejer som lades en halvtimme tidigare än vanligt.

 

Maja och Molly med nya frisyrer hos Gunnel. Molly har fått behålla längden i nacken, vilket inte syns på bilden...
Mirre i gungan på Johannebergslekplatsen. Gunga är skoj!
Maja och Måns leker bockarna bruse. och trollet...
Maja tittar på något roligt på TV:n...
Molly med en boll, något hon gillar skarpt.

Filmsnutt

Har ju börjat lära mig hur man lägger in filmer på bloggen, och nu ska här filmas här hemma och visa er vilka framsteg de små liven gör. Tyvärr är det svårt att få dem att göra saker på beallning... Här kommer i alla fall ett litet klipp på Molly och Mirre in action.

I dag har Maja haft sin lediga dag från dagis, så vi har haft fredagsmys. Vi var ute en sväng på förmiddagen och slängde retursaker. Medan Mirre sov bakade vi tigerkaka och lagade korvstroganof till lunch. Vid ett tiden tog vi bilen in till stan och träffade Susie med barn på Johannebergslekplatsen, lekplatsen aldeles i närheten av vår gamla lägenhet. Vi fikade och barnen lekte och härjade. Innan hemfärd tog vi oss till Gunnel (hårfrisörskan i huset vi bodde i) för en blixtvisit. Vi passade på att boka klipptid till nästa vecka.

Nu sover de tre guldklimparna och vi vuxna ska ha fredagsmys!


Full rulle

Oj, vad dagarna går. Det bara rusar på i hundra åttio... Dags att uppdatera här igen inser jag. Och denna gång har jag faktiskt bilder att dela med mig av!

Vad har då hänt sedan sist? Förra måndagen var Maja lovad öppna förskolan på eftermiddagen. Men när vi väl kom dit var dörren låst och öppna förskolan stängd på grund av planeringsdag. Snopet! Så vi ringde Anna (som ju bor här i krokarna) för att höra vad de skulle göra. Vi blev överbjudna på lite spontan lek och mellis hemma hos dem istället. Trevligt! Och Maja köpte kompromissen och lekte glatt med Emelia och hennes nya Play Doe (leklera, för er mindre barninsatta...) Emelia och Stella har många spännande leksaker, och Molly har kärat ner sig i ett stort lektält med dörr och ringklocka. Så spännande!

På tisdagen var det dagis för Maja och Sara, Molly och Miranda hamnade på kyrkans öppna förskola igen. Anna med barn dök upp liksom ett par andra föräldrar. Det var lika mysigt och trevlig stömning som vanligt och vi hann till och med vara med på sångstunden, vilket Molly uppskattade mycket. Miranda kröp mest omkring och inspekterade de andra barnen. Sedan blev det brott hem för att hinna laga middag innan Maja skullehämtas från dagis. Vi fikade på bibliotekets kafé och lånade lite böcker innan det var dags för Majas dans. De är tre flickor från Majas dagis som dansar och det är så roligt att se dem leka tillsammans.

Onsdag, torsdag och fredag har gått i förberedelsernas tecken. Det var en hel del att göra inför dopet med efterföljande öppet hus på lördagen. Sara bakade pajer och gjorde tårtor för glatta livet... Lite utdeligering av uppgifter gjorde att det hela gick ihop sig till sist. På fredagskvällen kom Saras föräldrar lena och NAdreas samt Bror Micke med sambo Elli. Vi åt god tacomiddag som gästerna tillagade.

På lördagen var det fix och trix med städning, handling, ommöblering, tårtfix och annat för att få allt klart i tid. Vid halv två var det dags att promenera bort till kyrkan, Tuve gamla kyrka, en vacker vit liten kyrka. Där slöt ett femtontal gäster upp för att bevittna dopet. Själva dopakten var härligt underhållande med Maja som hade dansuppvisning och Molly som energiskt plaskade i dopfuntens vatten. Mirre själv var trött och gnällig, men klarade ändå av doppet utan problem. Efteråt somnade hon omgående i vagnen. Vet inte hur många som lyssnade på prästen, men han hade en intressant liknelse mellan sportens värld och kyrkans, vilket nog ändå fångade en och annans uppmärksamhet om inte annat för en kort stund. Efteråt var det öppet hur här hemma och gäster kom och gick under eftermiddagen och kvällen. Maja och Molly lekte glatt med de gästande barnen och fick vara uppe lite längre än vanligt. Själva dophuvudpersonen somnade dock gott som vanligt vid sjutiden.

Söndagen var lugn och skön och mycket av tiden tillbringades utomhus. Johan hjälpte till att måla ett staket för samfäldighetens räkning och Sara och barnen tog med sig fika till ännu en ny lekplats här i närheten med flera spännande klätterställningar. Oj, vad maja och Molly klättrade och stod i.

I måndags hade vi ännu en lugn hemmadag, dock med besök på eftermiddagen av både Saras kusin Tova samt Anna med barnen Emelia och Stella. Tova och Anna hjälpte till att äta upp lite av alla rester som trängdes i kylen.

I tisdags blev Sara, Molly och Miranda hembjudna till Anna med Stella på förmiddagen. Molly fick spagetti och köttfärssås tillsammans med Stella och Sara och Anna avnjöt äggsmörgås och sedan en nygräddad äppelpaj. Även Molly fick smaka, men hon slevade mest i sig vaniljsåsen. Med fingrarna. Eftermiddagen blev som de flesta tisdagar, hämtning på dagis, lekplatshäng med fika som sedan följdes av Majas dans. På lekplatsen träffade vi Anna med barn samt Jenny och hennes döttrar Kajsa (2 år) och Moa (jämngammal med Mirre). De bor här i samma område som vi.

Mirre har börjat sova bara två gånger per dag, ett långt pass på förmiddagen och ett kortare i vagnen på eftermiddagen. Hon kryper med full rulle här hemma och har även börjat att ta sig fram även ute. Molly pladdrar på och har kors i taket lärt sig att räkna till sjutton... Maja börjar trivas bättre och bättre på dagis även om det är lite motigt att gå dit på tisdagen efter fyra dagar ledigt.Mirre har lärt sig att ställa sig upp... Här står hon och är hur nöjd som helst. Man kan också nästan se de två tänder som har tittat upp i underkäken.
Här myser tjejerna i Mollys nya säng.
Maja gör en piruett i sina fina danskläder.


 

Dopet...

RSS 2.0