Nytt utseende...

Har nu lyckats öka bredden på bloggen och passade i samma veva på att ändra utseendet. Dags för lite förändring! Nu kommer bilder att kunna ta mer plats. Dock kommer de tidigare bilderna att te sig en aning små.


Första veckorna på vardagen

Nu är vardagen igång igen och på måndag drar det igång även för Molly med dagis... Spännande! Hon har på eget bevåg pekat sig till dagiset för att leka på deras gård under veckan, och det känns ju lovande. Men vi får se hur det fungerar när hon inser att hon ska bli lämnad där...

Nu lite resumé över veckorna som gått sedan vi klom hem med husvagnen. 

När vi väl var hemma från semestern igen var det maskerad hos Måns som stod på schemat för Maja på lördagen. Utifrån eget önskemål letades prinsessklänningen (snövits) fram, en stor gul peruk samt en prinsesskrona i rosa plysch... Det var en mycket exsalterad Maja som blev ivägskjussad till kalaset. Medan Maja kalasade sig lekte Sara, Molly och Mirre på lekplatsen i närheten med Susie, Ellen och den lilla nya lillasystern Frida. Ja, Frida lekte inte så mycket, hon sov mest... Johan passade på att ta en sväng ner på stan. När kalaset var slut var det dags för nästa kalas, denna gång för hela familjen. Nämligen kräftskiva i Alingsås hemma hos Lisa och Christer. Gott, trevligt och väldigt mysigt att sitta på deras veranda med utsikt över sjön. Mirre somnade gott i vanlig tid, medan Maja och Molly fick vara uppe. Busigt tyckte Maja!

Sedan drog veckan igång med dagis för Maja på måndagen. På tisdagen kom Lisa med barn hit på spontanbesök på eftermiddagen och stannade på middag. Maja och rebecka lekte bra och Sara och Lisa hade mycket att prata om.

Torsdagen hade BVC besök på schemat för Mirre, som skulle mätas (80 cm), vägas (nästan 11 kg) samt vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund. För att göra spruttagningen mindre jobbig blåste läkaren såpbubblor (medans sköterskan skulle ge sprutan). Varpå Molly överlycklig börjar rusa runt och jaga bubblor och Mirre genast vill hoppa ner och göra som storasyster. Så redan innan sprutan satt i låret illvrålade Mirre och korvade sig som en ål för att komma loss ur Saras famn. Det onda med det goda var nog att själva sticket inte märktes så mycket i all ilska... Reaktion på denna vaccination kommer först efter två veckor, så vi får vänta och se ett tag till om det blir feber och prickar.

Sara och Johan skulle på fredagen iväg på första tillfället av tre i ett startpaket för föräldrar till barn med autism. Maja lämnades tidigare på dagis och Tova infann sig här för passning av de två minsta. Föreläsningsdagen var mycket info om hur autism yttrar sig och inte så mycket nytt. Intressant var det dock att träffa andra föräldrar med barn i samma situation. Stefan hämtade Maja på dagis och slöt sedan upp här för att avlasta Tova. Så mycket avlastning behövdes dock inte, Tova hade till och med kunnat sitta på altanen i solen och läsa tidningen. Rätt attityd! På kvällen blev det tacomys med Tova, medan stefan for vidare mot familjemiddag och annat.

Lördagen startade i ottan av att ett gäng byggare satte igång projektet ny förstukvist och ytterdörr. Johan hjälpte dem med att komma igång samt handla virke och material. sedan drog han iväg mot skogarna norr om Alingsås för herrmiddag. Sara och barnen stannade hemma och tog det lugnt med lite lekplatsbesök.

För att komma ur vägen för byggherrarna packade Sara in sig och barnen i bilen och for till Jesper och Lotta i Alingsås på söndagförmiddagen. Där slöt sedemera Johan upp och vi begav oss tillsammans med Lotta och Julia ut i skogen på kantarelljakt. Vi hittade mängder av små pluttiga kantareller och en och annan liten trattkantarell, men ganska få plockbara. Mirre sov gott i vagnen under tiden. Efteråt hanns det med lek i trädgården och lite sen lunch. Mycket lyckat och trevligt på alla sätt! På kvällen blev det smörgåsar med stekt svamp på för de som ville ha. Mums!

Molly har som bekant ett hektiskt schema med besök hos olika specialister och kunnare av olika art och sort. I tisdags var det dags för uppföljning av synen. Sara och Molly tog bussen till ögonläkaren. Där kände nog Molly igen sig och traskade med bestämda steg till rätt väntrum. När det sedan var vår tur och vi skulle in i ett annat rum än sist protesterade hon en aning, men fann sig till sist. Där förväntades hon lägga hakan och pannan mot en ställning och titta in i en maskin. Ja, ni som har varit hos en optiker någongång på senare tid vet vad som menas. Det här kommer aldrig gå, tänkte Sara, men gav det ett försök. Mycket riktigt, det var inte särskilt populärt, men precis när vi skulle ge upp la Molly plötsligt självmant huvudet på rätt plats och Sara räknade till 20 och Molly var stilla... Kors i taket! Väl inne i det "riktiga" rummet hos en urmysig gammal dam i 65 års åldern som tog Molly på helt rätt sätt skulle det tittas på suddiga bilder, lysas i ögon och titta i en blinkande maskin. Molly fixade allt utom att vilja titta med ett öga förtäckt. Perfekt syn och ingen skelning. Och återbesök först om ett år. Jippi säger mamma som börjar bli matt på alla läkarbesök.

I torsdags var det dags för Sara att göra premiär på arbetsplatsen igen och Johan hade sin första lediga dag med barnen. De fick under förmiddagen besök av Johans arbetskompis Jonas som är pappaledig åt Sonja (drygt 1 år) som kom på fika och lunch. Eftermiddagen som bjöd på finfint väder tillbringades på lekplatsen där Sara sen slöt upp efter en dag i stillsittande framför en dator. 

Idag har det andra tillfället i startpaketet varit och farmor Barbro och farfar Bertil har varit här för att passa barn. Utbildningen var betydligt mer givande idag med lite konkreta tips kring bildstöd och struktur. Här hemma har det ätits glass på torget samt fikats med våfflor och bullar. Maja sa i gårkväll att farmor och farfar var de bästa hälsa påarna, för de hade alltid bullar med sig... Det var dock två ganska trötta farföräldrar som satte sig i bilen för att åka hem till hunden Cissi som väntade där hemma.   

Snickarna fortsatte under veckan och håller på ännu. De hoppas bli färdiga under helgen. Vi har nu fått en ny ytterdörr som släpper in bra mycket mer ljus än den förra. Den kom på plats idag och både Sara och Johan tror titt som tätt att ytterdörren står öppen eftersom det är så ljust i hallen. På utsidan har förstukvisten fått snedtak samt mer skyddande väggar för att undvika att det regnar in. Toppenfint! Kort kommer när det är färdigt.

Det har inte blivit så mycket fotat på sistonne, så håll till godo med lite sommarfavoriter.Mirre äter grädde med våfflor (inte våfflor med grädde... ) efter vigseln på Hållö.
Molly i blåsten på Hamburgö...
Maja poserar i förtältet.
Campingens hela utbud måste ju provas; minigolf, pool, studsmattor, grävskopor och... cykelbilar. Christer och Johan orkade 20 minuter, sedan fick Sara och Lisa ta över.

Försöker lära känna mobilens kamera...

...och det går sådär. Tycker inte att jag får till skärpan riktigt. problemet när det finns för många inställningar. Och skärpan där jag väljer att lägga den, blir ju fel i och med att motivet hela tiden flyttar på sig...

Här är i alla fall några resultatMaja poserar mer än gärna när det ska fotas
Molly leker i sanden på en lekplats
Hon som är hopplös att få på bild. Att vara still, vad är det när man är 1½ och har spring i benen...

Men jag övar, jag övar. Hoppas få lite mer mobiluppladdningar framöver. Dags att bege sig till dagis och hämta Maja. På måndag börjar inskolningen av Molly på dagis... spännande!

3:e och sista delen av semestertider

Vi lämnade regn i Borås och kom till ett strålande Jönköping. Tur var det för då kunde vi få torkat vårt genomblöta förtält. Anna tog emot oss och bjöd på härligt fika. Moa (6,5) och Lisa (3) kom hem med Tommy senare på eftermiddagen, så det fanns gott om tid att utforksa huset i lugn och ro för tjejerna. Vi ställde upp husvagnen på gästparkeringen och fick koppla in strömmen i eluttag för bilvärme. Där gick det dock bara att få ström 30 minuter åt gången, sedan var vi tvugna att gå ut och trycka igång strömmen igen. På kvällen var tanken atyt vi skulle grilla, men vi fick nog trots allt med oss regnet från Borås, för snart forsade regnet ner. Tur att korv även går att steka i stekpanna och det hela slutade med en delikat middag som alla åt av.

På lördagen tog vi en långpromenad på eftermiddagen till en bygdegård där vi fikade och shoppade på loppis (Mirre köpte sig ett halsband och Maja en liten suddgummikrabba) Maja gick både dit och hem och det måste ha varit ett par kilometer. Imponerande! Men motivationen var säkert högre än vanligt när hon hade sällskap av Moa.
Barnen lekte och stojade och hade verkligen roligt ihop. Men alla var trötta, så på söndagseftermiddagen splittade vi på oss och vi tog en liten biltur till Taberg. Molnen stod så lågt att vi hamnade mitt i ett när vi åkte upp på berget. Där fikade vi och gick sedan en liten sväng på jakt efter geocacher. (Cachletandet har varit med oss under hela semestern, och mycket tack vare dem har vi fått se många platser vi inte annars hade sett...) Vi hamnade efter ett tag halvägs ner för berget mitt inne i skogen. Där märktes inte regnet så mycket. Maja gick återigen både ner och upp igen utan att knota det minsta.Hela familjen på Tabergs sluttning, Maja bygger en vädermaskin av lite pinnar för att försöka få fram solen igen...


På måndagen tog vi vårt pick och pack och styrde kosan mot Hamburgsund. Vi lämnade ett Jönköping i ösregn och kom fram till ett Hamburgsund i strålande sol. Majas vädermaskin måste ha fungerat. När husvagnen väl var på plats och vi för första gången kunde sätta upp förtältet tillsammans gick vi ner till havet för att bada. Fin liten strand med brygga, som Mirre tyckte var mycket spännande. Det var en och annan brännmanet i vattnet och på stranden, så Maja var lite tveksam över att bada. Molly däremot tog ingen som helst notis om dessa, utan klev glatt på dem på sin väg ut i vattnet...

Denna camping var lite mindre och mer familjär. En mindre lekplats låg i närheten, som inte krävde passning... Däremot hade alla husvagnar i vår närhet hund. Så så fort vi vände bort huvudet var Molly hos någon av hundarna. På slutet sällskapade hon till och med ägarna när de gick ut med hundarna.

Även tisdagen bjöd på fint, men blåsigt väder. Vi pacakde lite spontant ihop oss och tog färjan över till Hamburgö. Efter lite virrabde hamnade vi på en mycket vacker liten strand, med klippor runt om. Mirre somnade raskt i vagnen medan de större barnen klättrade i klipporna. Vi insåg rätt snart att det inte fanns möjlighet att handla lunch någonstans i närheten, så Sara och Maja tog båten tillbaka och handlade lite picknick. Under tiden passade Molly på att bada lite, både med kläder på och av.Maja älskar att klättra i berg!Molly på stranden efter ett dopp med kläderna på. Byxorna torkade ganska fort i vinden och tur var det, för hon hann med ett till dopp med kläder på innan vi skulle hem.På eftermiddagen kom Johans bror Jesper och Lotta med sin husvag (vår är till vänster och deras till höger...). Maja och Rasmus (6,5) fann varandra omgående och lekte mycket bra. Julia (3) tog sig an lilla Mirre.

Onsdagen bjöd på regn av det mer monsunliknande slaget. Vi hängde inomhus större selen av dagen, men begav oss efter luncg ut med ordetliga regnkläder från topp till tå för att fånga krabbor. Molly satt i vattenbrynet mest hela tiden. En och anna sjöstjärna och räka kunde fiskas upp, men krabborna höll sig undan. Regnet började sätta sina spår även i förtältet och presseningen under golvet började här och där läcka... Så eftermiddagen ägnades åt tork! Tork av blöta regnkläder, tork av golv, tork av det mesta.

Anledningen att vi hamnade i Hamburgsund var att Lotta skulle fira sin 35 års dag där. Den stora dagen välkomnade oss med riktigt fint väder. Vis av erfarenhet tog vi under förmiddagen ner ett torrt förtält, då SMHI spått regn under natten och vi skulle styra kosan hemåt dagen därpå. Efter lite lunch for vi iväg till Smögen där vi skulle samlas för firande på Smögens brygga.Här fanns det tack och lov gratis flytvästar att låna, så vi kunde slappna av en aning mer. Väl på bryggan visade det sig att vi skulle med en båt ut till Hållö utanför Smögen. Återigen imponerade Molly med att uppföra sig föredömligt på båten. Inga tendenser att vilja hoppa i vattnet.

Väl framme blev det en bumpig promenad över öns klippor med en Mirre som sov i vagnen. Där möttes vi till sist av födelsedagsbarnet med familj, väldigt uppklädda... Det var överraskningsbröllop på gång!Rasmus och Juli var brudnäbbar och Rasmus hade det ärofyllda uppdraget att bära ringarna.Brudparet...

Efteråt blev det så klart champange på klipporna och sedan en skagenbaguette (våfflor för barnen) på det lilla vandrarhemmet aldra längst ut på ön.Mirre och farfar dricker champange med kapellet i bakgrunden.Maja och Rasmus skålar...Molly hittade så klart en pöl att bada i även här...

Efter en fantastisk dag med strålande väder, vacker vigsel, underbar miljl med hav och klippor återvände vi till campingen för att avsluta dagen med trevligt umgänge och fantastiskt goda räkor i Jesper och Lottas förtält. Vilket underbart bröllop i all sin enkelhet!

Det blev sent för alla i säng på kvällen, så morgonen efter var det fem ganska trötta typer som satte sig i bilen för att åka hemåt.


Semester del 2...

Väl hemma igen från vår vecka i Mellerud var det hemmamys som gällde för ett par dagar. Lillkusinen Alexander kom på besök med mamma Elli och pappa Micke. Vi njöt av god mat (insjökräftor, grillad fisk, havskräftor med västerbottenostpaj, grillad kyckling mm) och mysigt umgänge. I början av veckan var det fortfarande ganska fint väder, så vi begav oss till Hovås för lite bad. Ett besök på Liseberg hanns också med, tyvärr tillsammans med typ hela Göteborg. Varmt och trångt och lååånga köer. Men Maja höll modet uppe och uppskattade besöket ändå. Johan fick hjälp av Micke att fixa i ordning en ordentlig grind på vår baksida, så nu kan inte de två mindre barnen lämna bakgården så lätt längre. Mycket skönt att veta var vi har dem.Alexander sover sött i vagnen...

Micke, Elli och Alexander lämnade oss på lördagen efter en härlig vecka. På söndagen for vi hem till Susie och Fredrik för att fira Måns som fyllt 5 år samt att hälsa på deras lilla nya lillasyster. Barnen hade inte setts på länge, men de fann varandra väldigt snabbt och lekte och härjade! Johan och barnen stannade kvar och grillade medan Sara åkte ner på stan för att äta middag med Anna (en annan Tuve mamma) och Jenny (arbetskamrat). Sol på uteservering och några glas vin. Härligt!

På måndagen var vi alla sugna på att bege oss iväg med husvagnen igen. Vi visste att vi skulle befinna oss i Jönköping på fredagen, så vi styrde kosan mot Borås, sådär lagom mitt imellan. Här hamnade vi på en stooor camping, också denna gång nära en lekplats, och även denna gång en lekplats som krävde passsning.Molly, Maja och till och med Mirre klättrade som dårar i klätterställningen och framför allt Mirre behövde ständig passning... Dä är det bra att ha ett förtält som man kan stänga när man sitter och äter eller fölr en stund inte vill valla klättersugna barn på lekplatsen.Sara njuter av en kopp kaffe i förtältet och Mirre kör sin älskade dockvagn med snuttarna i.

På tisdagen undersökte vi Borås shoppingutbud och blev imponerade. På en förmiddag hann vi med mobilinköp på El-Giganten, dricksglasshopping på Ittala outlet, lite leksaker på ÖB samt ett systembolagsbesök. Inte illa! Då vädret var hyfsat på eftermiddagen packade vi badväskan och tog oss till Almenäs, en av Borås bästa badplatser. Vattnet var iskallt, men Johan, Molly och Maja badade glatt. Mirre och Sara var en aning mer återhållsamma, eller kanske ska vi kalla det badkrukor.

Är man i borås så måste man ju besöka Borås Djurpark! Vi valde onsdagen för denna aktivitet och stämde träff med farmor barbro och farfar Bertil. I entrén möttes vi av hällregn... Då både smhi och raduion lovat fint väder blev vi tagna på sängen och utan regnkläder blev det blött kan man säga. tack och lov avtog rtegnet och fram emot lunch sken till och med solen. Besöket hade gett anledning till en och annan orostanke över hur Molly som älskar djur över allt annat (kanske att vatten väger liiite tyngre) skulle reagera. Allt gick dock fantastiskt bra och Molly var eld och lågor och acepterade utan problem att man inte kunde gå in till djuren.             

                        

Mirre sov större delen av besöket, och Maja som var trött åkte en hel del på mammas rygg. Molly var dock eld och lågor.Regnet fortsatte även på torsdagen, så vi besökte Leos lekland. Ett jätte stort rum fullt av klätterställningar, rutschkanor, studsmattor och annat skoj. Detta var ett av de rymligaste och luftigaste lekland vi besökt och alla fem i familjen uppskattade besöket. När Leo lejon själv visade sig var lyckan total, i alla fall för Molly.

På fredagen var det så dags att fara vidare i regnet mot Jönköping för besök hemma hos Anna, Tommy samt deras barn Moa och Lisa. och fortsättningen följer...


Den nya fina grinden.

100media_imag003 (MMS)

Den nya fina grinden.


Lär mig så smått att blogga från nya mobil...

100media_imag002 (MMS)

Lär mig så smått att blogga från nya mobilen. Mirre njuter av de få blommor som ännu blommar.


Semester resumé del 1

Dags att uppdatera er om vad som hänt under semestern. Datorn har stått hemma och vi har verkligen haft fullt upp, så något bloggande har det inte blivit. Dessutom har jag haft mobilhaveri och sedan inköp av en ny som jag inte riktigt blivit kompis med ännu, i alla fall inte mobilens kamera. Därav dåligt med mobilbilder med... Men nu kommer det en hel massa bilder och info om våra fyra veckor av härlig gemensam ledighet!

Första veckan av semestern tillbrinagde vi i Mellerud på Vita Sannars familjecamping. Vi anlände måndag eftermiddag och hamnade precis bredvid en stor lekplats med både linbana och enorm hoppkudde. Sara vallade leksugna barn på lekplatsen medan Johan fick ordning på husvagn och annat. Fram på senkvällen var förtält med golv på plats och ett glas vin kunde avnjutas i "vardagsrummet" medan två av barnen sov och stortjejen stojade på lekplatsen med massa andra nattsuddande barn.Husvagnen med förtältet uppe... Det tog sin tid och hjälp av hjälpsamma norrmän, men till sist var det uppe.
Maja åker på linbanan som låg precis vid husvagenen. I bakgrunden hoppkudden som varje kväll tack och lov tömdes på luft och fylldes igen på förmiddagen. Därav var ljudnivån på kvällarna helt okej trots att vi var nära lekplatsen.

Hoppkudden fylld med luft... Denna var alla tre barnen tokiga i. Mirre for som en vante när det var stora barn som hoppade, så det krävdes passning mest hela tiden...

På tisdagen bekantade vi oss lite med omgivningarna på campingen. Vi besökte tre stora lekplatser med klätterställningar, studsmattor, linbanor, gungor etc. Campingen hade även en pool som vi tog oss ett dopp i på förmiddagen. Vattnet var dock ganska kallt och Sara och Johan fick ligga i för att passa barn som vinglade läskigt nära bassängkanten. Poolen hade även en vattenrutschbana som Molly ville åka. Sara erbjöd sig att hjälpa henne och insåg först när hon satt i kanan och for neråt med Molly i famnen att vattnet var ISKALLT. Så det blev en riktig avkylning när turen stannade i minipool med lika kallt vatten. Vattnet togs direkt från Vättern...

På eftermiddagen besökte vi istället stranden, vilket var mycket lugnare... Stranden var låååånggrund. dessutom fanns det en liten "lagun" med vatten som kunnat värmas upp av solen och där var temperaturen riktigt behaglig. Alla barnen badad, men lyckligast var nog Molly.Molly gör lyckoskutt i vattnet och Maja vågar sig ut i kallare vatten l'ngre bort.
Mirre njuter också av bad

På tisdagskvällen blev Maja pååkt av linbanan och fick väldigt ont i sin ena axel. det hela slutade med ett besök på närmaste jourvårdcentral och en eventuell spricka i nyckelbenet kunde konstateras. Mitella vid behov och lugna lekar rekommenderades för ett par veckor.

Lisa och Christer slöt upp på campingen med en hyrd husbil och fick efter lite om och men platsen precis bredvid oss. Mysigt med sällskap. Maja och Rebecka lekte mycket bra och Maja kunde efter någon dag om det gick lugnt till faktiskt både åka linbana och hoppa på luftkudden.

En av dagarna gick vi på en skogstur med medhavd matsäck. Skogen kryllade av blåbär och alla fem tjejerna plockade och åt så det stod härligan till. Mest ihärdig var nog Mirre som vi fick slita från blåbärssnåren. Hon hade nog kunnat sitta där och äta hur länge som helst.Blåbärstjejer... som plockar blåbär i burk för att baka blåbärskaka. att vi inte har någon ugn i husvagnen bekom dem inte mycket.
Mirre in action. Att blåbär har en stoppande inverkan på magfunktionen fick vi bevis för...

Lisa och Christer styrde kosan vidare söder över efter tre dagar och tog det fina vädret med sig... Vi andra passade på att göra en del utflykter sitället. Först besökte vi viadukten i Håverös. Där möts båtar tåg och bilar på samma plats och man kan se båtar som slussas. Dock var det lite mycket vatten för att Molly skulle kunna vara lugn och stilla, så utflykten blev en aning splittrad... Roligt att se hur som helst. Vi avslutade utflykten med ett besök på Kanalmuseét, där höjdpunkten, i alla fall för Johan, var en avdelning med gamla motorer och maskiner.

                        

Molly far fram och ser ankor och vatten överallt... Stilla blev hon först när vi köpte glass.

Andra utflyktsdagen gick till Dals Rostock där vi besökte en Örtagård med ett mysigt litet café och ett museum. Här fikade vi och åt härligt goda våfflor. När Mirre skulle sova promenerade vi i ett naturreservat där det tidigare legat ett sanatorium för Tuberkulossjuka barn. Ägaren till detta ställe byggde i parken en massa olika stenskulpturer och vi såg en drake, en stekkyrkosal och lite annat smått och gott. Massa roligt att klättra på med andra ord, för dem som tycker om just att klättra. Dagen avslutades vid Dals Rostocks station... Där stod en gång i tiden ett stationshus, som nu är uppbyggt i skala 1:2... Mycket uppskattat av barnen! Dock gav besöket Sara och Johan smått ryggvärk av att gå omkring halvböjd.Molly i örtagården. Det fanns vatten där med...
Mirre provar en gammal toalett. potträning i antik miljö :-)
Maja leker i stationshuset och säljer biljetter till mamma och Mirre


Under skogsturen fick Molly ett antal myggbett och på morgonen när hon vaknade såg hon ut såhär:Ögat var helt igensvullet...

Sista dagen ösregnade det och vädret spåddes fortsätta i samma anda, så vi beslöt oss för att dra hemmåt en dag tidigare än planerat. Och fortsättning på semestern kommer... en annan dag.

RSS 2.0