Lite lugn och ro...?

Så, kanske jag kan hinna skriva ett par rader av lite mer innehåll nu. Miranda ligger och sover, Molly är ganska precis hämtad från dagis och sitter i en vattenpöl här utanför och plaskar. Och Maja sitter mitt emot mig och lägger pärlplatta och småpladdrar del för sig själv och dels med mig. Inga måsten väntar förrän framemot seneftermiddagen. Borde med andra ord finnas utrymme för lite bloggande, inte sant?

Vad har då hänt sedan sist? Jo, Molly och Sara var ju hos genetikern häromveckan. Där träffade de en hel skara av folk. Dels genetikern själv, dels den remiterande läkaren, dessutom en AT läkare samt en...gynekolog (vad i hela friden hon gjorde där har jag ingen aning om, och jag kom mig aldrig för att fråga). Först började det letas i släkten bakåt för att se om det fanns avvikande anlag av någon sort. Sedan en hel massa frågor om graviditet och Mollys första år. En kort undersökning av Molly som inte alls uppskattade att bli klämd och känd på. Det hela slutade med beslut om vidare undersökningar i form av blodprov för att titta på eventuell kromosomavvikelse eller annan genetisk felkodning samt en EEG (mätning av elektrisk aktivitet i hjärnan). Ska bli mycket spännande att se om de lyckas genomföra det senare på Molly... Kan inte riktigt se mig henne framför mig, stilla på en brits med massor av elektroder färsta i hårbotten... Men den som lever får se! Hon kan faktiskt briljera ibland.

Inskolningen på dagis fortsatte på onsdagen efter ett par dagars ofrivillig paus. Då var Sara med en stund inne, men gick så småningom och satte sig med en bok på gården. Och där fick hon sitta ganska länge, för Molly skötte sig aldeles utmärkt själv. Strax efter lunch stack inskolningsfröken Marie ut huvudet och meddelade att det var dags att gå hem. Dagen efter lämnade Johan Molly själv för första gången. Molly hade så brottom in att hon inte ens tog sig tid att säga hej då till pappa. När Johan hämtade 30 minuter senare hade allt gått hur bra som helst. På fredagen gick det minst lika bra, då Molly sa "stäng dörren" när Johan ville säga hej då. Tidsutökningen är nu uppe i 3 timmar och i stort sett har det gått problemfritt. Skönt!

I torsdgas var det premiär för Mollys bassängträning. Vår granne Marita tog sig an Mirre när Johan och Molly begav sig till badhuset. Molly var eld och lågor och hade mycket svårt att hålla sig till de övningar som sjukgymnasten försökte få gruppen att göra. det är ju så härligt att klättra, hoppa och skvätta när man badar! Att resten av barngruppen främst bestod av barn med olika nedsättningar i rörelseapparaten och Molly är som ett sjöodjur i bassängen gjorde att Johan var ganska slutkörd efter 40 minuters bad. Det krävs nog lite övning för att få Molly att förstå vad som gäller...

Sara hämtade Maja på dagis på torsdagen med en packad resväska! det var dags för den efterlängtade mamma-Maja helgen i Stockholm. Efter ett resäventyr med buss från dagis till stationen, X2000 tåg, tunnelbana och till sist bil så var vi på kvällningen hemma hos mormor och morfar i Österskär. Fredagen bjöd inledningsvis på begravning av Saras farmor i Danderyds kyrka. En fin gudstjänst avslutades med lite mingel med tilltugg med släktingar som inte har setts på många år. Tråkig anledning, men mycket roligt att se alla kända aniskten igen!

Efter begravningen tog vi oss till gammelmormor Ellen för ombyte och lite lunch för Maja. Dit kom även morbror Micke, Elli och Lillkusinen Alexander. Därifrån styrde alla utom Micke kosan mot Junibacken på Djurgården. Ett ställe i huvudstaden som funnits under många år, men som Sara inte fått anledning att besöka förrän nu. Ett mycket uppskattat besök för alla, och framför allt Maja, som var eld och lågor över att kunna leka i så kända miljöer som hemma hos Alfons Åberg, Olle (från Olles nya skidor), Krakel Spektakel m.fl. Vi lyckades också pricka in en improvisationssaga som barnen fick bestämma handlingen i. Vuxenhumor på hög nivå!

Sara hann på lördagen med lite shopping i Åkerberga Centrum innan vi efter lunch åkte in till Djurgården igen, denna gång för att besöka Gröna Lund. Mycket folk trots att det var sent på sässongen, men humöret var gott hos alla ändå. Maja hann med att åka både lilla Pariserhjulet, tekopparna, Veteranbilarna m.m och Sara fick sig en nostalgitripp i och med besök i Lustiga huset och en tur i Kärlekstunneln. Allt var sig likt sedan hon sist var där för si sådär 15 år sedan. Väl hemma igen avslutade Sara dagen med en löprunda på jakt efter lite cacher i krokarna. Väl ute upptäcktes att GPS:n saknade karta för detta område, men cacherna fanns ju där, så det var bara till att söka på ett blank skär. Det gick bättre än väntat och efter 5 km löpning så var 3 cacher hitade.

På söndagen var det dags att styra kosan hemmåt, denna gång med flyg... spännande! Sara och maja hann med en snabb lunch på flygplatsen med utsikt över start och landningsbanan innan det var dags att boarda. Resan gick galant och Maja skötte sig exemplariskt. Många frågor, men mest häpna miner. "Men mamma, vi flyger faktiskt!"

På hemmaplan hade Johan full fart med de två små. Lördagen inleddes med en tur in till stan med besök på Näckrosdammens lekplats, samt fotoframkallning på stan. Efter lite lunch hemma och vila begav de sig till Alingsås och kusinerna samt farmor och farfar. Massor av lek med roliga utomhusleksaker så som studsmatta och 4-hjuling. Härligt!

Nu är det en ny vecka igen. Maja är veckans barn på dagis denna och nästa vecka. Hon ska ha med sig bilder på sig själv som bebis och som stor samt bilder på släkt och vänner. Johan fixade ett jättefint albumb till henne medan hon var i Stockholm. Vidare får hon hjälpa fröknarna att duka, tala om vad det blir till lunch och önska en sång på samlingen. Detta att vara veckans barn har hon sett fram emot i flera månader!

Som vanligt har vi slarvat med fotograferingen, men lite bilder ska nog kunna vaskas fram

             

Maja på Junibacken                                                             Mirre har på sitt eget vis myst ner sig i TV soffan
Maja och Molly klättrar tillsammans


           

Maja poserar med sin docka i sele på ryggen                      Molly klättrar
Mirre har hittat ett bra ställe att sitta på... På stranden i Borås

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0