Förra veckan...

Vad har då hänt sedan sist, för det har ju gått över en vecka. Slarv!

Förra veckan var alla friska och dagisvistelse skedde som vanligt. På måndagen var det kanelbullens dag, så efter hämtning gick vi till bageriet på torget och köpte oss varsin bulle som vi åt på lekplatsen. Mys!

Efter att vi lämnat Molly på dagis på tisdagen gick vi andra till öppna förskolan i kyrkan. För en gång skull var det ganska mycket barn och föräldrar där.

På onsdagen lämnades Maja på dagis redan strax efter 8.30 då hon skulle in till stan för att gå på bio: Pettson och Findus. Efter att Sara och Mirre lämnat Molly tog vi bussen in till stan för att möta upp Susie och Frida. Mirre fick spatsera på Avenyn och hon gick långa sträckor själv. Då och då avbröts promenaden av att Mirre fick ett ilskeutbrott då hon inte kunde gå åt det håll hon ville. Efter en stunds skrikande liggande på marken kunde promenaden fortsätta... Vi åt god lunch på Pour Bon och sedan somnade Mirre gott i vagnen medan Sara och Susie promenerade omkring inne i stan med var sin kaffe. Det kändes som för 5 år sedan, men då var det Maja och Måns som låg i vagnarna... Nostalgi! Vid halvtvå snåret var det dags att ta bussen mot Tuve igen för att hämta på dagis. Underbart härlig dag!

Torsdagen var farmor och farfar här och passade Mirre då Johan och Molly var iväg på simningen. Hunden Cissi var för en gångs skull med och Mirre promenerade stolt omkring med henne i koppel i området.

BVC på torget har också öppen förskola, så dit gick vi allihopa på fredagen. Vi fick en extra frukost där innan det målades vattenfärg, lektes, sjöngs och lästes böcker. Nanette som är föreståndare för öppna förskolan kommenterade vad mycket som hänt med Molly under sommaren och hur bra hon nu kunde vara en del av gruppen. Alltid roligt att höra när utomstående som inte ser Molly varje dag kan se en positiv utveckling. På eftermiddagen tog vi bilen in till Trädgårdsföreningen i stan där vi träffade Susie med barn för lite lekplatshäng. Molly och Mirre turades om att springa ner till kanalen för att lika snabbt bli bortburna därifrån. Men på det hela taget en mycket trevlig uteeftermiddag!

Vi har ett tag funderat på att unna oss en ny barnvagn. Sulkyvagnen som används till vardags köptes begagnad till Maja och har börjat lämna in lite smått. Dessutom har vi med tiden upptäckt vissa brister: för liten korg under, inget fungerande regnskydd utan sufflett, suflett ej möjlig att ha på samtidigt med ståbräda. Den andra vagnen vi har är den kombivagn som köptes ny till Maja när hon föddes. den har används flitigt och börjar också se ganska nergången ut. Den är stor och åbäkig, samt att den inte fungerar så bra som sittvagn. Så på lördagen åkte vi till Babyhörnan på Backaplan med en mycket specifierad önskelista på en vagn. 1½ timmes provande, körande, testande och klämmande senare så åkte vi därifrån med en Emmaljunga Scooter. Och än så länge är jag supernöjd.

På lördagseftermiddagen styrde vi kosan söder ut till Hällesåker för att hälsa på Chrille och Marie och deras söner Viktor och Wiliam. Vi lärde känna dem under autismutbildningen och de var här och hälsa på för ett tag sedan. De bor på en liten gård fantastiskt vackert med mycket skog runt om. Maja och Viktor lekte mycket bra och det märks inte mycket på honom att han har autism. Mirre och Molly lekte med katten som vallade dem upp och ner och fram och tillbaka i akogen. Vi fick fantastiskt god kaka när vi kom och senare lasange till middag. Ett mycket trevligt besök!

På söndagen for Maja och Sara till Backaplan igen, denna gången för att handla nya regnkläder till alla barnen. Maja växer så att det knakar och Molly sliter regnkläder som andra byter underkläder. Så det blev ett nytt ställ till var och en. Då Maja var med fick inte mamma så mycket att säga till om färgen, så nu häönger det tre galonställ i olika nyanser av rosa i hallen. Snyggt! På kvällen kom Stefan och Lott apå spontan middag och vi gjorde kanske en sista grillning. Mixad grillbricka med ett glas rött vin (till de vuxna) fick avsluta en mycket lyckad helg.Molly på lekplatsen vid Östra sjukhuset
Mirre läser gärna böcker och vill vet avad allt i boken är.
Maja på promenad...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0