Dags igen

Sitter i soffan framför Monsters Inc med Maja och ska försöka få till ett par rader i bloggen. Det har blivit ett och annat kort på sistonne via mobilen, men det var bra länge sedan jag skrev något mer ingående. Så nu ska jag uppdatera er på livet i Tuve. Johan och Molly grejar i källaren och Mirre sover. Dagens lugnaste stund är ganska precis inledd och vi njuter alla på våra olika sätt. Sara med en kopp kaffe och datorn, Maja med mamma bredvid framför TV´n, Mirre i sin sköna säng, Johan fixande med projekt i verksta´n och Molly i närheten av pappa.

Johan håller på med att fixa iordning fix för att vi ska kunna inviga husvagnen så småningom. Ja, vi har ju blivit med husvagn som hämtades hem till Göteborg för två veckor sedan. Förra helgen var vi alla fem och inspekterade den. Barnen verkade tycka att det var roligt och klättrade högt och lågt. Det behöver införskaffas en hel del för att få den i brukbart skick: hel köksutrustning, städateraljer, m.m. samt fixas och byggas en del så som trillskydd till mellanslafen i trevåningssängen, bättre fästen på stegen så att den inte kan välta. Invigningen tror jag blir till midsommar. Spännande!

I går var det valborgsmässoafton och Maja fick vara ledig från dagis. Förmiddagen tillbringade vi på öppna förskolan med frukostfika, lek och sångstund. En lyckad aktivitet med tre ganska nöjda tjejer. Mirre har ganska precis insett att hon är minst i familjen och verkar inte trivas särskilt bra med detta. Hon vill helst göra precis samma saker som sina storasystrar och ilskeutrott utbryter titt som tätt när hon inser att detta inte är möjligt. Så när Maja och Molly målade vattenfärg på öppna föskolan så var det svårt att distrahera Mirre med bebisleksakerna...

På eftermiddagen kom Susie, Fredrik, Måns och Ellen hit för att fira valborg. Vi åt en gemensam förrätt/middag (stuvade makaroner och köttbullar till barnen och jordärtskockssoppa till de vuxna) innan papporna och de stora barnen tog cyklarna iväg till valborgsfirandet vid 4H gården. Tyvärr öppnade sig himelen lagom tills de cyklade iväg, så det var fyra dränkta stackare som kom hem igen någon timme senare. Men barnen var nöjda och glada. Mammorna och de mindre barnen stannade hemma och mös istället. När lugnet lagt sig grillade vi och avslutade kvällen med en ostbricka. Mums!

I veckan fick vi besked om att Molly har fått en plats på ett resursdagis här i Tuve. En av de komunala förskolorna har två avdelningar där det finns plats för tre till fyra barn med speciella behov. Gruppen består av femton barn och fyra fröknar. Personalen har vidareutbildning i att jobba med olika diagnoser samt ett redan upparbetat samarbete med habiliteringen. Molly skulle egentligen börja på Majas dagis, men där hade vi fått arbeta ganska hårt för att få allt detta att fungera, som redan finns upparbetat och klart på resursdagiset. Det bloir lite logistiskt krångligt att lämna barn på två olika dagis, men det ska nog gå. Habiliteringen har vi inte hunnit träffa ännu, tyvärr. Remissen från utredningsteamet gick inte iväg inledningsvis, därav förseningen. Vi hoppas ha kommit igång med habiliteringen (specialkompetens med arbetsterapeuter, logopeder, sjukgymnaster, psykologer etc för att stötta barn med någon form av funktionsnedsättning) innan sommaren. Utöver det kommer det att bli skjukgymnastisk undersökning av överrörlighet, utredning av munhålefunktion, undersökning av genetiker för att undersöka anledningen till diagnosen... Molly har fullt upp!

Molly fick en mängd bra utomhusleksaker i födelsedagspresent, bland annat kritor för asfalten. Mycket roligt tycker alla tre barnen. Mirre stoppar dock helst kritorna i munnen...


 

Mera utomhuslek... Det finns gott om olika lekplatser att besöka på hemväg från lämning av Maja på dagis. Det tar allt ifrån 30 till upp till 90 min att ta sig hem.




Ännu mera utomhuslek, denna gång på lekplatsen i vårt område. En ganska nergången lekplats som faktiskt ska få en ansiktslyftning nästa helg. Den fallfärdiga ruschkanan är bortplockad och en ny ska upp. Djurgungorna (den som Mirre sitter på här) ska bytas ut, en liten gräsmatta anläggas m.m. Trevligt!


Kommentarer
Postat av: Anna

Vad härligt, då ser vi fram emot att få komma och provleka på den nya lekplatsen i sommar! Och spännande att se er husvagn i juni, inga ändrade planer där hoppas jag? SKönt att det ordnade sig med dagisplats, det kommer gå galant att lämna på två dagis :)

Kram

2010-05-02 @ 20:57:44
URL: http://www.hemmahosgrannen.blogspot.com
Postat av: E L I N

Ohhh härligt med husvagn! :D



Kramis!

2010-05-02 @ 22:18:31
URL: http://vanillacupcakes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0