Sommar, sommar, sommar

Nu har dagarna rullat på igen i en aldeles för hög hastighet. Och här på bloggen har det slarvats. Eller kanske är det sommartider och lite semester... Hur som helst, dags att göra en liten uppdatering av vad som hänt sedan sist.
 
Midsommarhelgen spenderade vi på Lilla Askerön mellan Orust och Tjörn ungefär. Dit for vi redan på torsdagseftermiddagen och satte upp vårt lilla husvagnsläger på första parkett med utsikt över dels havet och dels volleybollplanen. Perfekt! Senare under kvällen slöt även en husvagn till samt Lisa och Christer. Vi hade en trevlig kväll med god mat när barnen väl somnat. Ja, det här med att somna i husvagn behöver vi nog träna på... Alla trre barnen hade i omgångar svårt att komma till ro, och har en svårt så blir ju de andra också störda. Klurigt! Dessutom är det ganska så ljust i husvagnen... Så en bättre mörkläggning behöver vi fundera ut.

Hur som helst, på själva midsommarafton var det en hel del fix och trix på förmiddagen för att få allt i ordning inför festligheterna. Vi hissade flaggspel, sopade altaner, bar stolar och skalade potatis. Barnen hjälptre till efter förmåga med att samla pinnar på gräsmattan och putsade fönster. Vid 15 tiden hade nog alla anlänt och då var vi 20 vuxna och 16 barn. Vi åt sillunch ute i det otroligt vackra vädret, även om det blåste en del. Det var med andra ord ingen mening med att duka i förväg, för papperstallrikarna blåste all världens väg. Därefter var det dags att fixa midsommarstång med hjälp av några mammor och flitiga barn. Efter lite glass och jordgubbar var det dags för dans! Kvällen avslutades med grillning och lite frågelek för de vuxna. Maja som blivit lovad att vara uppe så länge hon ville satt och kippade med ögonen som sista barn uppe vid 23.30, då även hon gav upp. Sara slog på stort och var uppe in i det sista och kom isäng vid tre snåret. När morgonen dog igång vid sju var det inte bara Maja som var grusig i ögonen. Hon löste dock det hela med ett par Peltor hörselskydd och somnade gott om och sov till nio. Vi stannade på Lilla Askerön till söndag eftermiddag och fick en härlig helg med massor av sol och trevligt umgänge. Tack Stefan och Lotta för er gästfrihet!

På måndagen kom mormor Lena med tåget från Stockholm för att hänga med oss ett par dagar. Vi passade på att göra lite roliga utflykter när vi var två vuxna för ovanlighetens skull. Tisdagen, som var fantastiskt vacker tillbringades vid Härlanda Tjärn, en långgrund sjö med liten lekplats och kiosk. Till havet vågar vi oss inte ännu med tanke på Mollys vattenkärlek. Där är det ännu ganska kallt och Molly ligger helst i vattnet hela tiden, när hon inte springer efter fäglar förståss... Vi hade med oss lunch och mös på stranden till fram på eftermiddagen.

På onsadgen var vädret sämre, så då tog vi oss till Universeum där Susie, Fredrik, Måns och Ellen också slöt upp. Där fikade vi och tittade på rymdutställning, fiskar, sprang ikapp och gick balansgång m.m. Härligt ställe med stora ytor att röra sig på.

Torsdagen förgylldes med en utflykt till Hisingsparken här i närheten där vi fikade i skuggan, klättrade i berg, gick i skogen och busade på gräsmattorna. En härlig utflykt vi snart får göra om med tanke på hur nära det ligger. Kvällarna denna veckan har varit fantastiska så grillen har gått varm med olika innehåll. Vi har suttit ute till sent på kvällarna och pratat.

Lena tog tåget hemåt igen på fredagen. På kvällen var vi bortbjudna  på grillfest till en arbetskompis till Johan. Vi blev bjudna på massa gott grillat med hemgjorda röror och såser och annat gott. Hos värdparet fanns en liten 3 årig kille, så tomten var full med leksaker och barnen trivdes som fisken i vattnet. Mirre ville inte sova i vagnen även om hon var trött och alla tre tjejerna höll sig otroligt nog vakna tills vi var hemma igen vid 22 tiden.

det vackra vädret har hållt i sig och på lördagen var det dags för lite svalkande bad igen. Denna gång tog vi en eftermiddagstur till Härlanda Tjärn med medhavd middag. Inför denna tur hade Maja fått en ny badring och Molly fick överta Majas gamla, så hon simmade omkring som en säl i vattnet under glada tjut mesty hela tiden. Hemma var vi inte förrän vid halv sjutiden. Härliga sommardagar.

Sista dagen på veckan var det dags för Johan att ägna tid åt lekplatsen i området igen. De två lekplatserna har under flera månader rustats upp och snart är de klara. Ännu återstår det dock en hel del jobb. Mirre vaknade denna dag med feber, så för resten av familjen har det blivit lugna dagar med mest hemma häng. Sara har sparkat liv i sin vilande ambition att börja med Geocaching, så på söndagen gick Sara och Maja upp i skogen här ovanför och lyckades hitta en gömma. Denna innehöll till Majas glädje hårspännen, så hon bytte ett av sina mot ett nytt rosa med strass. Så fint! I går lyckades vi hitta ännu en, men sedan har vi gått bet. Sara var ute på en tur i gårkväll, men kom hem tomhänt. Här krävs det övning!

Här är det ännu lite sjukstuga, så förmiddagen idag har ägnats åt TV och dator. Ute är det växlande molninghet och kanske 18 grader. Lite kontrast till den värme som var förra veckan. Känns skönt att kunna sitta inne med gott samvete...Mirre jazzar loss på stranden vid Härlanda Tjärn
Flaggspelet som tog sin tid och många händer att få upp. Men det hör midsommar till!
Mirre blir matad av midsommarvän under lunchen. Vet inte riktigt om hon uppskattar hjälpen...
Molly i gasen på volleybollplanen under midsommarfirandet
Idogt krans och stångfixande. Till sist fick alla var sin krans och stången blev klädd.
                                                 Tre midsommarfina tjejer. Dock fick inte kransarna sitta på särledes länge...
Molly busar med pappa!
Maja under midsommardansen.

Mirre gör sorti på midsommaraftonen efter avslutad stångdans. Dags att sova!
Och så här trött var storasyster på midsommardagen efter havsbad vid klipporna på eftermiddagen.

Kommentarer
Postat av: ELIN

hehe nej nej det går inte. :)Sätt upp lappar med bilder på henne i mataffären....Kanske är det en grannes katt? Hon ser ju inte vanvårdad ut.Ni skulle inte ha matat henne... Katter kommer ALLTID tillbaka då.. Oavsett om den redan har ett hem eller inte.

2010-07-08 @ 12:09:02
URL: http://vanillacupcakes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0