Kort rapport

Sitter í soffan och är trött som bara den. LIvet som hårt arbetande mamma tar på krafterna... Och med tanke på att jag bara jobbar 50% får mig att fundera hur i hela fridens namn de som jobbar heltid får ihop det?!

Ja, nu är vardagen igång sedan 2 veckor lite drygt. Mirre är inskolad och klar och verkar trivas bra på sitt dagis. Hon tycker fortfarande att det är jobbigt att bli lämnad på morgonen, men det är en sprudlande glad tjej som hämtas vid 15 tiden.

Så här ser våra måndagar till torsdagar ut i det stora hela. 6.00 uppstigning av trött mamma för frukost och påklädning och kanske lite blädder i tidning. 6.45 väckning av barn, följt av barnens frukost och mammans kopp kaffe. 7.20 tandborstning, senast 7.30 påbörjas påklädningen i hallen. Sedan cyklar vi (Mirre i cykelkärran, Molly i stolen bakom Sara och Maja på egen cykel) upp för alla backarna, via torget för att minimera lutningen, till Molly och Mirres dagis. De lämnas strax före 8 där. Sedan ner för alla backarna igen till Majas skola där hon lämnas 8.15 ca. Sara cyklar sedan till jobbet och sitter förhoppningsvis nyduschad på kontorsstolen till 9.00. 14.30 sitter Sara på cykeln igen för att hämta på dagis till 15, på skolan är vi ca 15.20 och hemma med alla tre barnen igen vid 15.40. Tjo vad dagarna går i ett i det här tempot!

På eftermiddagarna händer det också grejer. Måndag är Saras Hagabadet dag, då hon åker hemifrån 16.30 för att komma åter ca 20.45. Tisdag är kors i taket oplanerad (träning för Johan, handling etc kan ofta fylla denna dag). På onsdag har Maja kör och miniorer i kyrkan mellan kl 16-18 och på torsdagar rider Molly 16.45-17.30.

Ja, som ni förstår känns det lite körigt... Men allt blir en vardag till sist och dit kommer nog också vi så småningom.

Molly premiärred idag, något som var mycket uppskattat. Vi har hittat en liten gård som drivs av en sjukgymnast som arbetar inom habiliteringen. Hon har inriktat sin verksamhet mot personer med neuropsykiatriska funktionshinder. Molly har fått börja i en grupp för barn med autism. Där rider de barbacka ute i naturen i 45 minuter. Molly satt och pratade på om allt hon såg och vad hästen gjorde. Mycket lyckat! Dock behöver själva klädlogistiken planeras lite bättre, då Sara som gick bredvid och ledde hästen var lerig från rumpan och nedåt. Bilen var efter hemfärden inte riktigt sig lik...

Maja hade sin första kör och miniorer för terminen i går och kom hem aldeles överlycklig. De hade fått göra chokladbollar! Åh, så gott.

Maja stormtrivs i skolan och har kommit in i att gå 5 dagar i veckan förvånansvärt snabbt. Det verkar som att hon mer har blivit en i gänget när hon är där varje dag. Från vår del av området har Maja 4 klasskamrater som hon kan gå till på bara någon minut. Detta gör att de leker mycket med varandra på eftermiddagar och helger också.

Förra helgen hade vi en fixarhelg. Vi tömde den gamla sandlådan på sand, klippte häcken, färdigställde vår nyligen inglasade balkong, åkte till tippen med allehanda saker. Projekt "gör om hallen" är också nästan klart i och med att ett paket med en hatthylla och en väggfast stol ska hämtas på posten i morgon. Bildbevis på både balkong och hall kommer i nästa inlägg!

I morgon är det fredag och min lediga dag! Maja går i skolan mellan 9-13 och vi andra ska bara ta det lugnt och mysa. Susie med barn kommer hit och hänger lite med oss, vilket ska bli så trevligt. Åh, vad det är skönt med lediga fredagar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0