Tiden går fort

Oj, det är lite mycket nu... Tiden för bloggen räcker inte till, eller snarare så prioriteras andra saker. Sara pluggar en kurs på halvfart, Saras vattengympapas behöver bytas ut med allt arbete med att välja och analysera nya låtar, klädkammarprojektet har tagit en del tid och är i stort klart färdigt. Utöver detta så rullar ju livet på med allt annat som också tar tid. Men nu sitter jag i soffan och lyssnar med ett halvt öra på Maja som leker melodifestival, så då passar jag på att skriva ett par rader.

Vintern har åter tagit ett tag om Göteborg och de senate dagarna har temperaturen legat på -10 på morgonen, så våren verkar hålla sig borta ett tag till. Johan klarade sig från kräksjukan och den senate tiden har alla faktiskt hållit sig friska.

Förra helgen ägnades åt klädkammaren, där alla väggar och hyllor målades vita. Utöver det han vi med ett besök på F&S familjegympa, lika uppskattat som alltid, samt en sväng till 4H gården i Tuve. Besöket gick hur bra som helst och barnen matade hästar med hö, tittade på kaniner och höns samt klättrade i ett omkullfallet träd. Härlig uteeftermiddag!På måndagen blev Sara och Mirre inbjudna till grannarna Bengt och Marita för lite kaffe samt lek med deras barnbarn Rasmus som var där. Inte för att Mirre och Rasmus lekte så mycket, men det var trevligt ändå. Mirre hängde där även på tisdagsförmiddagen när Sara hade utvecklingssamtal på Majas dagis. Mirre vinkade glatt hejdå när Sara lämnade henne och spatserade in innan Sara ens hunnit gå.  Majas fröken hade bara bra saker att säga om Maja, vilket så klart var roligt att höra.

Onsdagen bjöd på intensivinlärningsträff på habiliteringen för Molly. Mirre följde med, och för första gången fungerade det inte så bra. Mirre var kinkig och vill mest bara sitta i Saras knä. Molly klarade sig bra ändå, och vi fick än en gång lite nya övningar: bygga klossar eller lego efter mönster, något som Molly tyckte var väldigt svårt, samt att på uppmaning ge den vuxna två saker på samma gång.

På torsdagen fick Sara för första gången på länge jobba en heldag, och Johan var hemma med tjejerna. De besökte bland annat Jonas med barn.

Susie, Måns, ellen och Frida kom hit på fredagen för lite mat och lek. Vi möttes på torget och passade på att vara ute en stund i det fina vädret. Maja och Måns lekte bra och Sara och Susie hann prata i alla fall lite grand.

Rebecka (Christer och Lisas äldsta dotter) har fyllt 4 år och bjöd på kalas hemma hos sig i Gräfsnäs (utanför Alingsås) på lördagen. Då de renoverar sitt kök så bor de under tiden i ett hyrt hus. Det tog dryga timmen att köra dit, och barnen tyckte nog att det var i längsta laget. Men väl där var alla på topp. Först bjöds det på korv med bröd, något som Molly i stort sett ratade. På det blev det lekar, tårta, bullar, chokladbollar och avslutande godisjakt. Molly åt så det sprutade ur öronen och Maja var i sitt esse. Kalas är roliga grejer! Väl hemma igen klagade Molly på magont och innan läggning kom allt det goda upp igen... Ingen höjdare att frossa på sötsaker utan mer än ett halvt korvbröd i magen.På söndagen avslutade Johan klädkammaren med att lägga färdigt det nya golvet, medan Sara, Maja och Mirre var ute på lekplatsen. Molly valde att stanna inne med pappa. 

Veckan började med tandläkarbesök för Sara, dit Mirre fick följa med. Hon satt förundrat i Saras knä medan tandhygienisten tittade i Saras mun. 

I dag fyller Miranda 2 år, vilket firades på morgonen med skönsång och paketöppning. Mirre har sagt att hon ville ha en mjau i paketet, så det fick hon. Och katten har fått följa med överallt hittills... Efter lämning av Molly på dagis gick vi till kyrkans öppna förskola. Där var det vardagsgudstjänst och Maja fick hänga upp ett hjärta hon gjort på dagis i ett träd. Mysigt som alltid! I eftermiddag vankas tårta och mys med familjen!

Barnen utvecklas alla tre på sina olika sätt. Mirre är mycket förståndig och förstår i stort sett allt, även om hon för närvarande är inne i en nej-period. Talet vill sig inte riktigt ännu, men några ord som bil, sko, mjau, voff, hee (häst) kan hon. Molly är ganska harmonisk just nu och uppskattar att vara på sitt dagis. Vi försöker träna med hennes övningar så ofta vi kan, något som hon verkar tycka är roligt. Maja är stora tjejen och vet och kan det mesta. Ordning opch reda är hennes ledord...                

Både Maja och Molly gillar att klättra i träd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0