Inskolning...eller?

Nu är vi en dryg vecka in på Mollys inskolning på dagis, och gissa vad? Hon har blivit förkyld. Ja, det hör ju liksom till har vi förstått. Så idag är det hemmamys som gäller och Johan fick åka till jobbet. Så kan det bli.

Inskolningen under förra veckan gick bra. Molly lät inskolningsfröken Marie hjälpa till med allt möjligt och mamma Sara kunde sitta långa stunder med en bok och läsa. Dock har vi inte lämnat henne själv på dagiset ännu, men vi har ingen brådska. Så småningom behöver Johan så klart börja jobba ordetligt igen, och då får väl Mirre vara med på dagiset om det verkar behövas.

Förra helgen körde Johan två vändor med riven farstukvist till tippen. Snickarna höll på hela måndagen också, men sedan var de faktiskt klara. Så fint har det blivit! Se själva:


        

Innan...                                                                       Efter....

Efter att turen till tippen tog vi oss in till stan och Haga där vi lekte på lekplats, fikade och njöt av stadslivet. Susie och lillasyster Frida (ja, hon hart fått ett namn nu!) dlöt upp och sällskapade oss. Trevligt! På söndagen tog vi en skogspromenad här i skogarna kring huset. Vi hittade björnbär, blåbär och till och med en liten groda till Mollys förtjusning.

På måndagen var det dags för Mollys första dag på förskolan. Johan var hemma med systrarna (Majas dagis hade stängt för planering) medan Sara och Molly begav sig till Myran. Där hittade Molly omgående ett par favoritaktiviteter. Sätta fast duplolego på en stor legoplatta på väggen var mycket rogivande och spännande. dessutom hittade hon ett rum fullt av kuddar som kunde staplas, klättras på och hoppas i. Härligt! Gården kände hon sedan flera tidigare besök, så där var det full fart. Efter två timmar var det dags att gå hem igen och avlösa Johan som ville få lite gjort på jobbet. Sara och barnen begav sig istället till Guldheden och mötte upp Fredrik, Susie och Måns, Ellen och Frida på lekplatsen. Lång eftermiddag ute med trevligt sällskap. Härligt!

På tisdagen var det inskolning dag två och två timmar förflöt ganska fort och bra. Vid lunch kom Lisa med Rebecka och Matilda och hälsade på. Mycket trevligt och mysigt med besök. Barnen lekte bra och vi vuxna kunde samspråka. Trevligt!

Dag tre av inskolningen fick Molly stanna över lunchen. Korv och potatismos var perfekt första gången mat och Molly åt med god aptit. Sara kunde sitta lite vid sidan av och Molly skötte sig väldigt mycket själv. Under tiden var Johan med Maja och Mirre hos tandläkaren. Maja skulle på 5 års kontroll och visade duktigt upp alla sina tänder. För att hon var så duktig fick hon en plastring av tandläkaren, vilken lycka. Maja är mycket för smycken just nu.

På torsdagar arbetar Sara egentligen, men krock i planeringen gjorde att Sara och Molly fick ta en tidig tur till dagiset. På hemmaplan skötte Tova ruljansen medan Johan var iväg på information och träning inför Mollys bad som börjar nästa vecka. I 1½ timme övades det på olika rörelser i vattnet i par om 2.

Fredagen bjöd på utbildningsdagh tre i startpaketet om autism. farmor Barbro och farfar Bertil kom hit och passade Mirre och Molly, medan Maja var på dagis. Kursen var intressant med bland annat ett möte med en kvinna med Aspbergers syndrom. Dessutom matnyttig info om de rättigheter till stöd och hjälp man har från samhällets sida.

Helgen har gått lika fort som veckan och rivstartade lördag morgon med Majas första tillfälle i simskolan hon ska gå under hösten. Klockan 8.00 ska hon vara i bassängen... Men det var inga sura miner på morgonen när hon väcktes och det var en överlycklig tjej som plaskade omkring i vattnet under simskolan. Kul!

Till lunchtid tog vi oss till Botaniska trädgården där Fredrik, Måns och Ellen slöt upp. Där lunchade vi, lekte, klättrade, gick på upptäcksfärd och njöt av fantastiskt fint väder. Mirre sov gott i sin vagn och vi var inte hemma förrän framemot middagstid.

I går tog vi återigen en liten promenad i de angränsande skogarna. björnbär och blåbär plockades och vi hittade också ett bra klätterträd att hänga i. På eftermiddagen fick vi besök av en familj vi lärt känna under startpaketet. Chrille och Marie med deras son Viktor (som också har autism) på 4½ samt lillebror Wiliam på 8 månader. Vi fikade, pratade samt avslutade dagen på vår lekplats.

Och idag är det en lugn hemmadag för sjuklingarna Molly och Miranda. Mirre sover och Molly tittar på TV i källaren. Lugnet och stillheten går nästan att ta på... I eftermiddag ska Sara och Molly till Sahlgrenska för att träffa en genetiker. Spännande! Mer info om det besöket kommer!Maja och Måns myser i Botaniska (observera Sara i bakgrunden som försöker njuta av en kopp kaffe... det går sådär.)
Mirre på skogspromenad...
Molly och Mirre på lekplatsen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0