Dagarna går...

... och snart är det oktober! vart tog sommaren vägen? Inte syns den till här i Göteborg i alla fall. Det har redan blivit dags att plocka fram barnens, och inte minst mammans mössor och vantar. På morgonen när det ska iväg till dagis är det kyligt värre. Dock värmer solen gott mitt på dagen, de dagar den vågar visa sig. Som idag! Nu kan man sitta i kortärmat med en kopp kaffe på altanen och sola näsan i en härlig höstsol som skiner från en hög blå och frisk hösthimmel. Så hösten kan vara rätt bra ändå!

I dag har vi dock sluppit dagissvängen. Molly och Mirre är härligt förkylda och Maja har sin lediga tisdag. Så vi tog oss en skön långsam morgon och tog en promenad i solen innan lunch. Molly skulle egentligen ha åkt iväg på munhåleutredning idag, men den fick vi skjuta upp... till november! Så i alla fall Sara försöker njuta av en långsam, lugn och skön dag med gott samvete över att just inget direkt vettigt blir gjort. Sådanna dagar behövs ibland!

Vad har då hänt sedan sist? Johan var ju på sillunch hela förra helgen. På söndagen var det familjemässa i kyrkan där Maja har sitt dagis, och dagiset skulle upptröda med ett par sånger under mässan. Maja ville verkligen inte missa detta, men Sara var tveksam till att ha tre barn själv i kyrkan, varav ett trött och hungrigt då mässan är 11-12. Mitt i lunchen. Maja kunde dock tänka sig att vara själv i kyrkan med dagiset, medan Sara och de andra barnen var i lekrummet, så så fick det bli! Allt förflöt utan missöden och Maja var mycket stolt över sitt sångframträdande. Efter mässan var det kaffe och smörgås, vilket alla uppskattade. Trevlig söndagsförmiddag.

På måndagen var det dags för Mollys första hela dag på dagis. Spännande! Mirre och Sara njöt av att vara endsamma med varandra för en gångs skull och promenerade i sakta mak hemmåt efter att ha lämnat Maja på sitt dagis. Lyx! Den nya rutinen med att lämna och hämta på två ställen börjar provas i alla dess möjligheter. Denna gång hämtades Molly först, efter en dag helt utan missöden. Dock var det svårare att få Molly att förstå att vi sedan skulle hämta Maja. Molly ville mycket heldre trilla av ståbrädan, jaga fåglar eller gå åt fel håll... På onsdagen provades det att hämta Maja först, men hon hade klister under föätterna och promenaden mellan hennes och Mollys dagis tog en evighet... Så det var ingen bra idé heller. I går hämtades Molly först och placerades i vagnen. medan Miranda fick sitta i sele på mammas rygg. Och se, då tog det inte många minuter att ta sig mellan de två dagisarna. Kanske har vi hittat lösningen.

Kyrkans öppna förskola hade premiäröppet för terminen på tisdagen, så efter lämning av Molly begav sig Sara, Maja och Mirre dit. Mycket trevligt som vanligt, denna gång med två mammor till med en 5 månaders samt en 11 månaders. Mirre som i familjen känns liten blev plötsligt ganska stor... 

Torsdagar är Saras jobbdag och denna torsdag tillbringade hon på ett kloster i Jonsered för en planerings/utvecklingsdag. Härligt annorlunda miljö att sitta i klostrets dammiga bibliotek omgiven av hyllmeter av gamla spännande böcker... På hemmaplan var det dagis för Maja samt bad för Molly. Farmor och farfar kom hit för att ta sig an Mirre. Molly uppskattar verkligen sitt bad, men blir lika ledsen varje gång när det är dags att gå upp. I hennes värld skulle man kunna bada dygnet runt!

Veckans bästa dag numera är fredagar, då alla barnen är lediga. Denna fredag tog vi bilen mot Alingsås och hem till Lisa, Rebecka och Matilda för lite tjejhäng. Vädret var fantastiskt, så vi var ute en hel del. Barnen lekte bra och Sara och Lisa hann njuta av både kaffe och te samt samspråka en del.

Husvagnen blev på lördagen skjutsad till sitt vinterboende i Färgelanda. Sara och barnen hade en långsam lördag då regnet strilade ner utanför. När Johan väl kom hem igen begav vi oss till Bushuset i Tporslanda för lite lek och bus. Det var uppskattat hos alla tre barnen. Snart är de så pass stora att det är möjligt för Sara och Johan att sitta bredvid med en kopp kaffe medan barnen leker. Men inte riktigt ännu... Så det var till att åla, klättra, rutscha och krypa för fulla muggar. På kvällen var alla 5 redo för sängen ganska så tidigt.

Fint väder bjöd söndagen på, så vi passade på att ta en heldag med buss in till stan. Maja ville besöka gamla hemlöekplatsen Johannebergslekplatsen, så dit begav vi oss. Under utbildningen kring autism som Sara och Johan gick tidigare under hösten träffade vi på gamla grannar från huset i Johanneberg. Deras son hade också fått diagnosen autism. Så när vi ändå var i krokarna och dessutom tittade in i huset för att heja på affärsägaren Jörgen som barnen (Maja och Molly) hängt mycket med när vi bodde där, passade vi på att ringa på deras dörr. Så efter någon timmes lek i parken blev vi bjudna på fika hemma hos Stefan, Monica och Johannes. Mycket trevligt! Sedan promenerade vi neråt stan längs med Avenyn och stannade på ett café för att äta lite lunch. Turen avslutades på Naturkompaniet där Sara hittade ett par nya vattentäta promenadskor inför höstens alla hämtningar och lämningar på dagis. Toppen!

Det känns ovant att bara ha ett barn de dagar som både Maja och Molly är på dagis! I går passade Sara och Miranda på att åka och storhandla efter lämningarna. Det gick hur bra som helst och Mirre var mycket hjälpsam med att hämta olika saker, lägga upp varor på bandet och att stoppa i påsarna. Vanligtvis handlar vi på kvällar, men på detta sätt frigjordes ytterligare en vardagskväll för att göra något trevligare än att handla.

Förra veckan hade vi premiär för Linas matkasse. På måndagskvällen levererades maten till dörren med recept och i stort sett alla ingredienser för 5 rätter. Så i veckan har vi njutit riktig lyxmat, så som färsk tomatsoppa med majskolv, ciderkyckling, lättpanerad flundra med potatis. Mums! Kanske inte barnen har uppskattat det till fullo, även om några av rätterna har fallit bättre ut än andra. Men kassen kommer bara varannan vecka, så denna vecka blir det desto mera barnvänlig mat.Lyckades fånga alla tre på samma kort under dagens promenad. Vi var tvugna att stanna en stund vid bergsknallen på väg till torget för att klättra lite.
Vi hamnade i går på en bergsknalle vi aldrig tidigare klättrat på, ganska precis bredvid torget. Och där fullkomligen kryllade det av blåbär. Maja och Mirre åt i mängder, medan Molly klättrade.
Molly på promenad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0