Tystnad...

...råder just nu. Konstig känsla! Visst, torktumlaren mullrar i bakgrunden och höstblåsten får rutorna att skallra. Men för övrigt är det tyst... det är väl därför de andra ljuden hörs, annars dränks de av det härliga (eller mindre härliga beroende på omständigheterna) ljuden från tre underbara ungar. Men just nu är det tyst! Miranda sover och de andra två är på dagis. Och mamman har precis fått njuta en stor kopp kaffe i lugn och ro. Härligt!

Så nu ska jag ta tillfället i akt och uppdatera er på veckan som gått. Både Molly och Mirre har varit förkylda, så under förra veckan blev det inte så mycket gjort mer än att hänga inne och eventuellt gå ut en liten sväng. Maja håller sig märkligt nog allt som oftast frisk även när syskonen blir sjuka, så hon har gått på dagis som vanligt. Maja hade fotografering på förskolan på onsdagen och det var en lång processedur att klä sig och fixa med tofsar och hårspännen på morgonen. Så här blev resultatet:Sicken sötnos, va?!

Molly hade fotografen på sitt dagis på torsdagen, men på grund av rejäl förkylning fick hon stanna hemma. Jag tror inte att det bekom Molly så värst mycket.

Barnens hår växer så det knakar, så i fredags åkte vi till Gunnel för lite frisering. Alla tre tjejerna fick sitta i klippstolen för att bli fina och alla skötte sig mer eller mindre exemplariskt. Mirre och Molly satt väldigt stilla och fint enm stund, men när de väl tröttnat var det svårt att få dem att sitta still! Efter klippning och obligatorisk och mycket uppskattad fika tog vi oss upp till Johannebergsparken där vi träffade Susie med Ellen och Frida. Där fikade vi, lekte och umgicks någon timma innan det var dags att åka hem för att låta Mirre sova middag. Trevlig fredagsutflykt!

Maja och Johan gjorde en egen tur i lördags med först Majas simskola på morgonen och sedan en tur in till stan för att shoppa kläder till pappa och besöka pappas frisör. På eftermiddagen mötte vi upp Majas dagiskompis Helen  och hennes mamma Lemlem för en skogspromenad. Åh, vad det är skönt och vad det fyller på energi att komma ut i skogen! Alla uppskattade utflykten och vi hittade en och annan skalbagge som studerades närmare.

I går gjorde vi första försöket för året med ett Lisebergsbesök tillsammans hela familjen. Molly provade att åka lite karusell, men att stå i kö är svårt! Och väl på karusellen var det svårt att sitta still när hocn fick syn på andra spännande saker som lockade. Det var Stora Kaninternationella Morotsdagen på Liseberg och därmed fullkomligen kryllade det av stora gröna kaniner som gick omkring. Molly fullkomligen älskar stora gröna kaniner... Så hon gick igång och kramade, dansade, kände, klämde, klättrade och puttade på kaninerna. Dessutom så var hon ganska mån om att inga andra barn fick ta hennes kaniner... Mirre tyckte att det var mycket roligt att åka karusell, men hon förstod inte riktigt vitsen med att kliva av när karusellen väl stannade. Dock kom Maja och Mirre igång och kunde tillsammans uppskatta att åka och titta på attraktionerna, vilket känns roligt för framtida besök. På Liseberg skulle vi träffa susie, Ellen och Frida, men i och med den smått hektiska situationen som rådde hann vi knappt mer än säga hej till varandra... På det hela taget en ganska energikrävande utflykt, men ändå mysig på sitt sätt.

Molly ska inom kort börja med något som kallas för Intensivinlärning. I onsdags var Sara och Mollys inskolningsfröken Marie på habiliteringen för lite mer information. Tyvärr gav mötet inte mycket mer info än vad som redan getts tidigare. Dock har vi nu fått starttid, så om 3 veckor ska Sara och Marie på en workshop för att lära sig lite mer och om 5 veckor drar det igång för Molly. Tanken är att man varannan vecka åker till Habiliteringen och får nya övningar som ska övas på hemma och på dagiset ca 25 timmar/vecka. Det ska tydligen vara ett sätt att lära sig att lära sig... Jag tycker att det beskrivs ganska bra här (för övrigt en riktigt bra och matnyttig blogg om autism). Ska bli mycket spännande att komma igång och verkligen känna att vi gör något. Känns också bra att dagis och vi hemma jobbar mot samma mål.Maja i vinkfönstret på dagis...
Mot skogen och skogspromenad...
Mirre i skogen
Molly tog sig en liten lur häromdagen... Förkylning tar på krafterna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0