Sockerkaka och kaffe...

...njuter vi av just nu, Maja och jag. Ja, kaffet står jag för, Maja äter dock mer än gärna sockerkaka i mitt sällskap. Det är lunchvila med en sovande lill lillasyster och en leka ¨på rummet mellan lillasyster. Och jag och Maja sitter i källaren och knappar på var sin dator. Riktigt mysigt faktiskt.

Så var det fredag igen. Oj, vad veckorna rusar iväg! Denna vecka har alla varit friska, eller i alla fall så pass friska att de varit på dagis som vanligt. I onsdags hällde regnet ner och det tog en halv evighet att få på alla barnen regnställ och annat för att komma iväg till dagis. Så klockan var närmare 9.20 innan Maja var lämnad och klar. Sara skulle iväg på möte och grannen Marita var inbokad som barnvakt vid 9.30, så det var långa benet före hem igen från dagis. Mötet var uppstartsworkshop på Habiliteringen inför den intensivinlärning som Molly ska börja med. Mollys dagisfröken Marie samt förskolans specialpedagog var också med. Detta ska bli mycket spännande! Inledningsvis kommer det bli mycket enkla övningar och några 25 timmar i veckan kommer vi nog inte upp i detta år. Till att börja med ska vi öva på imitation, lägga lika och att komma på uppmaning. Först övar man med bara Molly vid så kallade bordsövningar. sedan generaliserar man övningen till vardagen och bjuder in andra att delta vartefter övningarna sitter. Om två veckor drar det igång med första träffen då Molly ska vara med.

Det hade gått aldeles utmärkt för Marita här hemma och hon hade till och med bäddat alla våra sängar. Vilken lyx! Marita sydde nyligen ett par gardiner till Mollys rum av tyg hon hittade i källaren. Dessa har vi satt upp, men som med allt var de inte riktigt helt färdigt uppsatta då omtagen hängt löst. Men det gjorde de inte längre när Sara kom hem igen. Tack för hjälpen Marita!

Torsdag är jobbdag för Sara. Här hemma var det simning för Molly, vilket hon blev mycket excalterad över. Hon har missat två gånger i rad på grund av trasig bassäng och förkylning. Farmor, farfar och Cissi kom hit och tog Mirre på en härlig promenad. Molly fick prova att simma med simringar i slutet på denna badgång, vilket hon verkligen uppskaddade. Då kunde hon simma fritt och ta sig till och ifrån Johan på eget bevåg.

Molly har börjat berätta om saker som hänt under dagen, vilket är så roligt! När man hämtar på dagis säger hon vad hon ätit och om det hänt något speciellt. I går berättade hon för Sara om simringarna innan Johan hann säga något.

I dag är det en regning fredag och vi har ännu inte kommit utanför dörren. Det får bli eftermiddagsaktiviteten, en tur till torget. Alltid lättare att gå ut i dåligt väder om man har ett mål.

I morgon åker Johan till Kina på två veckor. Kommer bli mycket tomt, men Saras mamma Lena kommer hit och hjälper till under nästa vecka. Tur är det, för det behövs barnvakt nästan varje dag för olika anledningar. Veckan därefter är vi i stort behov av underhållning, så har du inget för dig, kom gärna förbi och säg hej!

Tyvärr har jag inga nya färska bilder att bjuda på, så det får bli lite sommarnostalgi. Kan behövas när hösten verkligen är här med regn och rusk.
 

Mirre kör grävskopa på campinglekplats
Molly studerar en orm i skogen i Mellerud
Maja njuter av värme i trädgården

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0