Sjukstuga... igen!

Ja, hösten är verkligen här, det kan man se på overallerna som är framtagna och hänger ihallen, på alla löv i olika nyanser av rött och brunt som faller mot marken, och på att förkylningarna är här, igen! Tredje gången sedan Molly började dagis för 1½ månad sedan. Segt! Maja är som vanligt den piggaste, men idag fick även hon stanna hemma från dagis på grund av en ganska så envis hosta. Molly har sovit kasst två nätter i rad och ser så trött ut. Och Mirre snorar, hostar och snorar lite till. Så idag har vi det åter igen lugnt och skönt. En tur till torget för lite veckohandling hann vi med i förmiddags. I kväll kommer Linas matkasse, så det behövde bara kompleteras med frukostsaker, vilket vi klarade av utan bilen. I eftermiddag blir det brödbak och innomhushäng, för nu regnar det på tvären och blåser. Jag säger ju det, höst!

Förra veckan var dock alla friska, i alla fall i början. På måndagen åkte Sara och Mirre till Coop för att storhandla på förmiddagen efter lämning av storbarnen på dagis. Mirre ville helst promenera omkring själv i affären och lyckades gömma sig ett antal gånger bakom olika hyllor. Men Sara kom hem med lika många barn som hon kom dit med plus ett par kassar mat.

På tisdagen deklarerade Maja att hon ville ha en hemmadag, så efter lämning av Molly på dagis hade Sara tänkt att styra kosan hemmåt. Men Mirre som ville promenera istället för att åka vagn ville annorlunda. I racerfart för att ha så korta ben spatserade hon målmedvetet mot torget. Tisdgara har kyrkan öppen förskola och inkännande Maja frågade Mirre om det var dit hon var påväg. Mirre nickade och Maja föll till föga. Så vi hamnade på öppna förskolan ändå, utan medhavd lunch och utan skötväska... Men det löste sig ändå med lite fika till lunch och ett redigare mellanmål istället. Så med ett gäng pannkakor hämtade vi Molly ¨på eftermiddagen och begav oss till en lekplats lite längre bort än vanligt som har en "karusell" som både Maja och Molly älskar. Så vi fick en härlig uteeftermiddag med kurragömma lek, pannkakor, karusellande och annat skoj.

I och med att torsdagen innebar ledighet för Sara blev det jobb på onsdagen istället. Sara jobbade förmiddagen och Johan på eftermiddagen. Johan och Mirre fick för en gångs skull rå om varandra lite själva efter att de lämnat Maja och Molly på dagis. De promenerade i skogen och mös på en lekplats. På eftermiddagen var det utehäng som vanligt med besök på hela tre olika lekplatser innan vi kom hem för middagsmattillagning.

Fredagen blev en riktig långsam dag. Vi tog oss dock ut en sväng på eftermiddagen för att köpa lite fredagsgott mellanmål som intogs på en lekplats. Mys!

Mirres förkylning bröt ut på lördagen, så helgen har varit lugn. Johan och Maja åkte till simskolan på morgonen. Denna veckan var det klädsim på schemat och Maja var väldans excalterad. Kläder och flytväst i simbassängen. Spännande! Hon simmade x antal meter och klarade därmed simmärket Livbojen. Skoj! Johan städade på förmiddagen med en hängig Mirre medan Sara med Molly där bak och Maja på sin cykel tog sig en cykeltur med ett lekplatsbesök på vägen. Härligt höstväder! Mitt på dagen tog sig Johan en tur in till stan och Sara unnade sig lite träning på eftermiddagen när Johan och barnen gick till torget. På det hela taget en skön lördag.

På söndagen började hängigheten sprida sig och förmiddagen tillbringades inne. Barnen framför dator och TV och Johan och Sara med att fixa i barnens rum och putsa fönster. Lite ommöblering har gjort båda barnrummen betydligt rymligare. Kuddhörnan i Mollys rum har förpassats till källaren, vilket frigjorde massor av golvyta för lek. I det andra rummet fick spjälsäng och garderob lite nya placeringar, vilket också frigjorde yta. Nu behöver vi fundera på vad som behövs i Majas och Mirres rum för att göra det lite mer anpassat för Majas behov. På eftermiddagen begav vi oss ut för lite frisk luft och hamnade på en lekplats. Roligt att vara ute hela familjen så, vilket inte händer så ofta nu för tiden.

              

Vi leker kurragömma. Johan har gömt sig med kameran...     ... men blir hittad av Maja först...

              

...och sedan Molly                                                               Mirre var också med på ett hörn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0