Höstlov?

Här hemma går det i ett, eller i alla fall känns det så. Johan är i Kina och jobbar i två veckor och Sara och barnen sköter vardagsbestyren på hemmaplan. Det finns att göra om man säger så, så datortid är inte riktigt det som porioriteras just nu. Ska dock ge er ett par rader för att hålla er någorlunda uppdaterade.

Johan åkte förra lördagen omkring lunch. På eftermiddagen var Sara och barnen bjudna på Haloweenfest a la Americana hos familjen i gamla huset i stan. Ja, som nämnts tidigare träffade vi på gamla grannar under föräldrautbildningen kring autism. Så barnen kläddes ut efter bästa förmåga. Mest engagerad var nog Maja som gjorde egen riddarrustning och sköld. Molly fick fjärilsvingar och tofsantenner och Mirre en fin spöktröja. Sara klädde själv ut sig till ko... Men väl där slängde både Maja och Molly av sig kläderna precis innanför dörren, så Sara var ensam om att känna sig utspökad. Trevligt var det hur som helst med mycket fina dekorationer.

Söndagen var lugn och skön på hemmaplan. På måndagen kom mormor Lena som hade höstlov från skolan dör hon jobbar. Mysigt med besök!

På tisdagen var det dags för Mollys munhåleutredning, så mormor passade Maja och Mirre på hemmaplan medan Sara och Molly var iväg. Logopeden höll till på Ågrenska på Lilla Amundön med vattenutsikt från undersökningsrummet. Vackert! Molly var eld och lågor över svanar, måsar och vattnet. Logopeden kunde konstatera viss munmotorisk nedsättning samt viss svaghet i tuggmuskler samt viss slapphet i ansiktsmuskulatur. Så nu ska det tränas avbitning med kindtänder, såpbubbelblåsning, sugrörssugning samt att ansiktsmusklerna ska vibrationsmasseras... Dessutom behöver en ömhet i munnen undersökas av tandläkare. På hemmaplan hade mormor och Maja pysslat ihop en hel stad av kartonger. Tjusigt!

Onsdag är dagisdag för storbarnen, så Sara passade på att jobba ett par timmar, medan mormor tog sig an Miranda.

Torsdagar är ju Mollys simdag, och i och med att det var höstlov och många barn borta skulle även Mirre och mormor få följa med och bada. Dock var Mirre inte alla med på noterna och ville bara vara med mamma... Så väl på plats fick mormor ta en arg Mirre och gå ut och gå istället. Mirre blev rosenrasande och somnade till sist av pur utmattning i mormors famn... Sara och Molly badade och sjöng och Sar afick ligga i för att försöka hänga med i svängarna, då det ju vanligtvis är Johan som är med på badet...

Lena tog tåget hem igen på fredagen efter en riktig städinsats på förmiddagen. I dag fick vi besök av Anna med döttrarna Stella och Emelia på förmiddagen samt över lunchen, vilket var trevligt. Linas matkasse har stått på menyn och när mormor och åk blir det ölite väl mycket mat för Sara att äta upp. Så nu fick Anna smaka på Linas delikata pumpasoppa med sötpotatis. Mums!Maja och mormors kartongstad
Maskerad... Det syns, inte sant?? :-) Saras koutstyrsel förblev oförevigad!


             

Fint Haloweenpynt på partyt                                                Morgonsol i TuveKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0