Regn, kan vara skönt det med

Ute ömsom duggar det, ömsom hällregnar det... Men varmt är det ändå med dryga 20 grader. Så altandörren står öppen och inbjuder till utevistelse trots regn. Lilla Mirre har dock ännu inte riktigt insett vitsen med stövlar och galonisar. Helst går hon ut i bara strumplesten, och om mamma tvingar på regnkläder blir det höga protester. Är de väl på vill hon genast gå in igen och protesterna återupptas när regnkläderna ska av igen. Besvärligt! Nu är det dock lugnet mitt på dagen, med Molly och Mirre på varsitt rum och Sara och Maja framför varsin dator. Lugnt och skönt!

Förra veckan hade Mirre tredagarsfeber, en sjuka där febern följs av små röda prickar över hela kroppen. Så dagarna var mycket stillsamma med en Mirre på uselt humör. På onsdagen kom Susie och Fredrik hit för en switsch. Fredrik tog Måns och Maja med sig hem för att pyssla och Susie och Ellen stannade här för att umgås och mysa. En mycket nöjd Maja kom hem med ett egenhändigt ihopbyggt pappersslott. Rosa såklart! Susie och Sara fick också möjlighet att prata ikapp sig en del och Sara fick metalt stöd i samvaron med en ilsken Mirre. På seneftermiddagen fick Sara smita ifrån hemmatillvaron och träffade Anna (gammal kursare som nu bor i Jönköping) för lite shopping, fika och till sist Carl Einar Häckners variete på Liseberg. Att besöka varieten tillsammans med Anna har blivit en tradition sedan 8 eller 9 år och den var lika bra i år som vanligt!

På torsdagen var det dags för Molly att besöka habiliteringen för första gången. Ett sk PEP test skulle utföras. Molly samarbetade bra och presterade väl ungefär så som förväntat. Testen var uppdelat på två tillfällen på dryga timmen och innefattade allt från pusselläggning, tornbygge, rita, blåsa såpbubblor, trä kulor på tråd, leka med lera etc mm. Farmor Barbro passade de andra två barnen här hemma under tiden och njöt av det fina vädret på baksidan. På kvällen fick Sara smita igen, denna gång för att träffa kusin Tova över ett glas vin och sedemera en spelning med gruppen Kultiration. Tyvärr började de spela först närmare midnatt, så när Sara nästan somnade ståendes var det dags att dra sig hemmåt, även om spelningen just börjat.  

Fredagen bjöd på härligt väder och Sara ochg barnen packade sig iväg till Alingsås och recidens Lisa och Christer. Där åt vi god lunch, lekte, badade i sjön och avnjöt härligt god hemlagad pizza till middagen. Stefan kom förbi på en blixtvisit  och lekte glatt med barnen en stund. Bland annat hjälpte han omtänksamt Molly upp i ett av äppelträden, något han kanske fick ångra när Molly en stund senare stod och balanserade högst upp i trädet på läskigt smala grenar. Sara fick till sist klättra upp och plocka ner henne. Väl hemma hade Johan städat hela huset och lagat en god grillmiddag som avnjöts när tre trötta tjejer somnat.

Även lördagen var strålande, så efter en lugn förmiddag packade vi oss iväg till Härlanda Tjärn för ett svalkande dopp. Barnen badade så det stod härligan till. På kvällen anlände mormor och morfar för att låna husvagnen ett par dagar. Efter genomgång av husvagn på söndagsförmiddagen gav sig Sara, Maja, mormor och morfar iväg till Liseberg där även Tova slöt upp. Maja hade inledningsvis lite svårt att välja vad hon skulle åka. Antingen var kön för lång, eller så var attraktionen för läskig alternativt för tråkig... men efter någon timme eller två kom hon igång och vågade sig till och med upp i lilla Rabalder tillsammans med mormor. Sara, morfar och Tova fick sig en och annan åktur i de lite större bergodalbanorna. Tjoho! Johan och de övriga barnen gav sig av på en långpromenad, som efter närmare 3 timmar via 4H gården och flera lekplatser slutade hemma igen. Modigt gjort! 

På måndagen for mormor och morfar med husvagnen mot Skåne för att hälsa på goda vänner på en camping. Sara och barnen trotsade den stekheta värmen och begav sig ut på en lekplatsrunda där hela 4 lekplatser avklarades. På den sista träffade vi en liten boxervalp som tyckte lika mycket om barnen som barnen om den., Vilken lycka! de busades, sprangs och lektes. Barnen fick till och med smaka på hundens medhavda vatten, då vårt eget tagit slut. 

I går gjorde vi en tur till Slottskogen där vi träffade Tova på lekplatsen Plikta. Tova och Maja lekte på den lite mer avancerade delen av lekplatsen med kluriga klätterställningar, medan Sara försökte valla Molly och Mirre som ideligen befann sig på olika platser. Efter lek och fika tog vi oss mot säldammen och på vägen tottade vi på massor av änder, duvor, måsar och kajoir som blev matade. Lycka för Molly som verkligen inte ville lämna det paradiset!

Och idag regnar det... Ganska skönt, med en lugn dag hemma.Molly klättrar på det mesta...
Vattenplask!
Lekplatsskoj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0