5 år sedan...

I går fyllde vår stora Maja 5 år! Tänka sig, vad fort tiden går...

Mormor och morfar som kommit för att lämna husvagnen var här och sjöng med mamma vid sängen på morgonen. Stackars Mirre som sover i samma rum som storasyster såg halvt chokad ut över att vakna till skönsång. Maja öppnade paket och såg lite snopen ut över att de var så få. Men nere i köket väntade ett ENORMT paket med rosa prinsesspapper... Så det vägde upp det hela. I paketet fanns en ny cykel. Under dagen handlade vi inför kalaset som väntade på lördagen, bakade inför eftermiddagens firande samt pyntade den önskade pinatan... Maja deklarerade någon vecka innan födelsedagen att hon inte ville ha en fiskdam på sitt kalas. Nej, hon ville ha en pinata. Så Sara började den långa processen med att klä in en balong med tidingspapper och mjöl/vatten smet. Tre lager som fick torka innan nästa lager lades på. I går var det således dags att pynta med vattenfärg och silkespapper. 

När alla måsten var avklarade var det dags att prova den nya fina cykeln. Tyvärr var det en aning för hög för Maja även med sadeln på den lägsta nivån, så vi beslutade oss tillsammans för att istället ta av stödhjulen på hennes lilla cykel. Den har stått ganska länge nu, då Maja tidigare i våras fick låna en springcylkel av Måns. Så det behövdes inte många försök innan hon cyklade utan problem här fram och tillbaka. Det var bara starten som var lite krånglig då hon behövde hjälp. Nu blir det till att öva på den lilla cykeln och växa lite under sommaren, så kan hon nog inviga sin nya cykel fram på sensommaren.

På sena eftermiddagen kom farmor och farfar för att fira födelsebarnet. Vi fikade med hembakade mjuka kakor samt glassbakelser med pepparkaka som Maja gjort under dagen. Mums!

I dag har det så varit kalas. 6 stora barn och 4 mindre rumlade omkring här hemma blandat med en del vuxna. Det åts korv med bröd, lektes kalaslekar, åts tårta och slog sönder pinatan. Lyckat på alla sätt och vis! Eftermiddagen tillbringade vi på lekplatsen för at springa av oss lite. Härligt att umgås hela familjen! Och det ska vi göra i 4 veckor framöver, för nu har Johan inlett sin semester. Härligt!Molly jagar efter katten som försvinner genom häcken. Stoppar vi inte Molly försvinner hon genom häcken efter katten hon med.
Johan leker kalaslekar med barnen samtidigt som han fotar. Här ska de vara jätte glada.
Maja blåser ut ljusen på tårtan. Rosa så klart, precis som balonger, tallrikar, glas etc.
Alla barnen hann slå två omgångar med 4 slag var på pinatan innan den tills sist gick sönder...
Glad Mirre på lekplatsen efter kalaset
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0