Söndag kväll

Snart är helgen till ända, en helg som gått fort! Kanske för att den har varit fylld av trevliga aktiviteter?

I fredags hämtade Sara Maja på dagis med bilden och styrde sedan kosan mot Alingsås hem till Lisa med barn. Efter lite mellis var det pulkåkning och snowracer som gällde i över en timme. Härligt! Barnen njöt av fvaoriträtten till middag: köttbullar med makaroner. Mums! Christer hämtade Johan vid tåget och herrarna dök upp lagom till disken...  Vi bäddade för Sara och Maja i dubbelsängen i gästrummet och Mirre och Molly hamnade i en spjälsäng respektive en medhavd resesäng. Barnen somnade gott framåt halv åtta snåret  och sedan kunde föräldrarna lugnt samspråka under en delikat lamsteksmiddag. Det är inte ofta man hinner tala så sostört som just på kvällen.
Dagen efter var det -17 när vi vaknade, så förmiddagen ägnades åt innelek och bus samt lite Molly Mus på TV (till Maja och Mollys lycka). Vi begav oss ut vid 10 snåret och äntrade än en gång pulkbacken. Maja och Molly åkte tillsammans på snowracern och var så söta! Mirre satt nedbäddad i sin pulka i ett lånat fårskinn. Skönt! När klockan närmade sig 11 och alla började bli kalla drog vi oss mot herbret där det brann skönt i spisen. Där grillade vi korv och drack varm saft. Tack Lisa och Christer för en härlig kväll och dag!

Christer lyckades locka fram ett par steg från Mirre, precis som han gjorde med Maja när det begav sig. Så nu har Mirre tagit sina första steg. Får se när det blir fler. Spännande!

I dag har Sara och Maja varit i ishallen och åkt skridskor. Maja gör stora framsteg och trillar nu bara ibland. Men fort går det inte när hon "pingvin går" fram med skridskorna. Resten av gruppen har hunnit från sarg till sarg när Maja har hunnit en tredjedel av sträckan... Det händer titt som tätt att hon blir både arg och frustrerad under åkningen, men frågar man henne efteråt så är det så roligt att åka skridskor.

Nu på eftermiddagen har snön vräkt ner, och så lägligt ringde Susie och bjöd över oss på hemmabakade semlor. Och det tackar man ju inte nej till i första taget. Maja och Måns blev överlyckliga inledningsvis och lekte så det stod härligan till. Men efter ett tag tog söndagströttheten över och det blev ett lite upprört och skrikigt avslut. Men alla fem njöt högaktningsfullt av Fredriks underbara semlor. Mums!

I morgon bitti ska Mirre till tandläkaren. Ska bli spännande att se vad de gör med en sådan liten tjej... Ja, hon kan ju i alla fall stoltsera med 4 hela och två halva tänder samt en enorm glugg mellan framtänderna!



Molly och Rebecka fann varandra och lekte en del när Maja var med Christer och Johan och handlade plank



Molly äntrar snöhögar hemma hos mormor och morfar (denna bilden försökte jag mobilblogga utan att lyckas... Tekniken suger ibland.)




Mirre ägnar sig åt sin favoritsysselsättning utöver att gå just nu; trappor




Maja på barnens museum, sittande på affärens disk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0