Home sweet home

Nu är vi sedan några dagar tillbaka på västkusten. Åh, vad det är mysigt att vara borta, och åh så skönt det är att komma hem igen!

Dagarna i Stockholm har varit lugna. En hel del pulkadragning för mamma och mormor och en hel del pulkåkning för barnen. Havet ligger ju fruset och endast någon minuts promenad från mormor och morfar, så dit gick vi nästan dagligen och tittade på skridskoåkare och halkade omkring lite själva. Tyvärr var ju våra egna skridskor hemmavid, så Maja fick nöja sig med att titta på. Nu väntar ju skridskoskola igen på söndag. Ska bli roligt att se hur det går. Så här bra gick det sist!



I början kunde hon knappt stå upp själv, så det går frammåt!

Hemma hos mormor och morfar finns det en lätt bobbycar med ryggstöd som Mirre ganska snart insåg att hon kunde använda som gåvagn. Så hon har gått och gått och gått fram och tillbaka. Denna kunde hon vända, svänga och styra själv. Vilken frihet! Tyvärr blev det ingen förevning av detta, men ni får försöka föreställa er bilden.

Maja blev magsjuk natten mellan lördag och söndag. På söndagen var hon lite matt, men annars på gott humör. Dock blev mormor också smittad och sängliggande i två dagar nästan. Tack och lov blev ingen annan av barnen, eller Sara för den delen smittade. Bilden av kräkande barn på tåget kändes inte så lockande. Tågresan hem gick aldeles utmärkt, mycket tack vare två bärbara DVD spelare...

Johan hade det underbart i Hemsedal, åkte massor av skidor och åt gott. Sixken lyxlirare! :-)

Här hemma har det tvättats, städats, åkt pulka, bakats och gjort annat som hör hemmalivet till. När man är iväg så här, så uppskattar man vardagens enkelhet så mycket mer. Samma vardag som i för stor dos får en att klättra på väggarna. 

Maja och Astor har hittat varandra igen och han har varit här och lekt efter dagis varje dag sedan vi kom hem. Tyvärr vill inte Maja vara hemma hos Astor, då han har en lite småbusig lillebror. Men det fungerar rätt bra ändå, i och med att Maja som brukar kräva uppmärksamhet rätt ofta får underhållning på annat håll.  



Mirre och Molly var ju också med på barnens museum där vi var för någon vecka sedan. Här leker de tillsammans med folket som bor i den lilla staden. Molly står i älven, det ser ni va? ;-)


Kommentarer
Postat av: Anna

Fråga mig, kräkande barn på tåget från sthlm till gbg (samt pendeltåg från västerhaninge till centralen och slutligen anslutande buss i ytterligare tjugo minuter innan hemkomst) är ingen höjdare och vår resa för några år sedan har för evigt etsat sig fast i minnet. Det var nog banne mig bland det värsta jag någonsin varit med om. Och hur var det då inte för stackars Moa...! Sköt om er! Kram

2010-01-29 @ 20:49:25
URL: http://www.hemmahosgrannen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0