Summering

Dags att ta tag i bloggen och bli mer flitig med uppdateringar. Men jag har i alla fall slängt in en och annan bild från mobilen den senaste tiden. Alltid något...

Här har ju hänt en hel del på sistonne, så jag tror att jag tar och lägger upp lite bilder och berättar utifrån dem istället.



Julen firade vi här hemma med en hel massa folk som kom och gick. Mysigt! Det hela började dock med att Molly fick maginfluensa dagen innan julafton... Många telefonsamtal hit och dit senare så landade alla hitresande gäster i beslutet att det skulle vara allt för snopet att ställa in. Så Micke och Elli anlände på seneftermiddagen den 23. på julaftonen mös vi ute i kramsnön på förmiddagen och gjorde en mycket tjusig snögubbe som ni sett i ett tidigare inlägg. Molly låg nerbäddad i sängen med feber, stackarn. Lena och Andreas, Bertil och Barbro samt Tova anlände senare under dagen och vi avnjöt mycket, god mat, umgicks och hade det trevligt. Julklappsutdelningen var intensiv, men uppskattad. Nog mest av Maja som agerade tomte och blev lika glad för varje paket, oavsett om det var till henne eller till någon annan.

På natten till juldagen var det Johans tur att insjukna i maginfluensa och ligga nerbäddad i sängen en hel dag... I och med alla sjukdommar fick tyvärr kameran ligga lite åt sidan, därav inget direkt bra foto för att ilustrera julen. Istället får Maja stå som modell när hon inviger sitt julklappsspel tillsammans med mormor.




Vi firade även nyårsafton hemma tillsammans med Susie och Fredrik och deras barn Måns och Ellen. De dök upp redan vid halv fyra så barnen hade gott om tid på sig att leka och busa. Vi vuxna åt en utsökt bruchetta (gjord på Fredriks hembakta bröd) till förrätt samtidigt som barnen åt sin middag: kycklingklubba med pommes frites, bearneassås samt gurk och morotsstavar. Jag tror att alla barnen tyckte maten var godkänd. Redan vid halv åtta hade alla fem barnen slocknat, så vi vuxna kunde fortsätta dinerandet med helstekt oxfilé, potatiskaka och vinsås och sent på kvällen avsluta det hela med chocolate fudge cake. Mums! Vid tolvslaget bröt fyrverkeri hysteri ut i Tuve. Själva nöjde vi oss med att tända Majas och Saras egenhändigt byggda snölykta. Mins lika vackert!



Johan har varit ledig från jobbet i mellandagarna, så vi har varit ganska flitiga på att göra utflykter. Två besök på Univereum, ett tillsammans med Susie, Måns och Ellen innan jul och ett på nyårsdagens eftermiddag (en idé vi inte var ensamma om att få, då det var ganska gott om folk). Alla tre barnen uppskattar att besöka Univereum. Här ser vi Molly in action på Explora, avdelningen där man kan klättra, springa, hoppa och busa bäst man vill. Maja är mycket facsinerad av rymdavdelningen och Mirre tycker att salen med hajarna är bäst.

Vi har också för första gången tagit oss hela familjen till simhallen, något vi dragit oss för i och med att vi har tre icke simkunniga barn och bara är två vuxna. Men det gick över förväntan. Johan hade Molly och Sara tog sig an Mirre och Maja iklädd både simring och armpuffar. Mysig tur som tog på krafterna. Alla var härligt trötta på kvällen sedan!



I går var det trettondagen och Johan var ledig igen. Majas dagis hade julfest i kyrkan efter familjemässan kl 11. Tiden stämde dåligt för Mirre som ju äter lunch så dags och sedan sover ca 2 timmar på det, aldra skönast i sin säng. Så vi ringde in Tova som passande nog var ledig. Så i vackert snöfall begav sig Tova och Sara med Maja och Molly i var sin pulka iväg till kyrkan. Molly orkade med 10 minuter av mässan innan hon tyckte att det var dags att gå till lekrummet och ta del av mässan vi högtalare därifrån istället. Tova och Maja slöt upp en stund senare. Och vi var inte ensamma, när mässan väl var slut var det säkert 15 barn i lekrummet. Sedan bjöds det på fika och dans kring granen. Molly var med under skräckblandad förtjusning, så Sara fick bära henne under hela danen. När granen var ordentligt utdansad kom plötsligt de tre vise männen på jakt efter Jesus (vi fick i mässan lära oss att det var på trettondagen som de tre vise männen kom fram till Jeusu med sina gåvor) med gåvor. Men de hittade inget Jesusbarn, de hittade en massa andra barn istället, som fick ta emot gåvorna istället. Jag vet inte om Jesus hade uppskattat godispåsar, men det gjorde Maja och Molly i alla fall!

På eftermiddagen städade vi ut julen. Så skönt. Mirre här ovan får ilustrera ett julfritt hem. Dock får adventsstakarna stå i fönstrena ett tag till, då det är så mörkt ännu. Tanken är att de ska bytas mot andra lampor, men de måste inhandlas först. Och innan de kan inhandlas måste vi nog invänta nästa insättning på kontot... Så vi fortsätter att fira advent några veckor till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0