Första veckorna på vardagen

Nu är vardagen igång igen och på måndag drar det igång även för Molly med dagis... Spännande! Hon har på eget bevåg pekat sig till dagiset för att leka på deras gård under veckan, och det känns ju lovande. Men vi får se hur det fungerar när hon inser att hon ska bli lämnad där...

Nu lite resumé över veckorna som gått sedan vi klom hem med husvagnen. 

När vi väl var hemma från semestern igen var det maskerad hos Måns som stod på schemat för Maja på lördagen. Utifrån eget önskemål letades prinsessklänningen (snövits) fram, en stor gul peruk samt en prinsesskrona i rosa plysch... Det var en mycket exsalterad Maja som blev ivägskjussad till kalaset. Medan Maja kalasade sig lekte Sara, Molly och Mirre på lekplatsen i närheten med Susie, Ellen och den lilla nya lillasystern Frida. Ja, Frida lekte inte så mycket, hon sov mest... Johan passade på att ta en sväng ner på stan. När kalaset var slut var det dags för nästa kalas, denna gång för hela familjen. Nämligen kräftskiva i Alingsås hemma hos Lisa och Christer. Gott, trevligt och väldigt mysigt att sitta på deras veranda med utsikt över sjön. Mirre somnade gott i vanlig tid, medan Maja och Molly fick vara uppe. Busigt tyckte Maja!

Sedan drog veckan igång med dagis för Maja på måndagen. På tisdagen kom Lisa med barn hit på spontanbesök på eftermiddagen och stannade på middag. Maja och rebecka lekte bra och Sara och Lisa hade mycket att prata om.

Torsdagen hade BVC besök på schemat för Mirre, som skulle mätas (80 cm), vägas (nästan 11 kg) samt vaccineras mot mässling, påssjuka och röda hund. För att göra spruttagningen mindre jobbig blåste läkaren såpbubblor (medans sköterskan skulle ge sprutan). Varpå Molly överlycklig börjar rusa runt och jaga bubblor och Mirre genast vill hoppa ner och göra som storasyster. Så redan innan sprutan satt i låret illvrålade Mirre och korvade sig som en ål för att komma loss ur Saras famn. Det onda med det goda var nog att själva sticket inte märktes så mycket i all ilska... Reaktion på denna vaccination kommer först efter två veckor, så vi får vänta och se ett tag till om det blir feber och prickar.

Sara och Johan skulle på fredagen iväg på första tillfället av tre i ett startpaket för föräldrar till barn med autism. Maja lämnades tidigare på dagis och Tova infann sig här för passning av de två minsta. Föreläsningsdagen var mycket info om hur autism yttrar sig och inte så mycket nytt. Intressant var det dock att träffa andra föräldrar med barn i samma situation. Stefan hämtade Maja på dagis och slöt sedan upp här för att avlasta Tova. Så mycket avlastning behövdes dock inte, Tova hade till och med kunnat sitta på altanen i solen och läsa tidningen. Rätt attityd! På kvällen blev det tacomys med Tova, medan stefan for vidare mot familjemiddag och annat.

Lördagen startade i ottan av att ett gäng byggare satte igång projektet ny förstukvist och ytterdörr. Johan hjälpte dem med att komma igång samt handla virke och material. sedan drog han iväg mot skogarna norr om Alingsås för herrmiddag. Sara och barnen stannade hemma och tog det lugnt med lite lekplatsbesök.

För att komma ur vägen för byggherrarna packade Sara in sig och barnen i bilen och for till Jesper och Lotta i Alingsås på söndagförmiddagen. Där slöt sedemera Johan upp och vi begav oss tillsammans med Lotta och Julia ut i skogen på kantarelljakt. Vi hittade mängder av små pluttiga kantareller och en och annan liten trattkantarell, men ganska få plockbara. Mirre sov gott i vagnen under tiden. Efteråt hanns det med lek i trädgården och lite sen lunch. Mycket lyckat och trevligt på alla sätt! På kvällen blev det smörgåsar med stekt svamp på för de som ville ha. Mums!

Molly har som bekant ett hektiskt schema med besök hos olika specialister och kunnare av olika art och sort. I tisdags var det dags för uppföljning av synen. Sara och Molly tog bussen till ögonläkaren. Där kände nog Molly igen sig och traskade med bestämda steg till rätt väntrum. När det sedan var vår tur och vi skulle in i ett annat rum än sist protesterade hon en aning, men fann sig till sist. Där förväntades hon lägga hakan och pannan mot en ställning och titta in i en maskin. Ja, ni som har varit hos en optiker någongång på senare tid vet vad som menas. Det här kommer aldrig gå, tänkte Sara, men gav det ett försök. Mycket riktigt, det var inte särskilt populärt, men precis när vi skulle ge upp la Molly plötsligt självmant huvudet på rätt plats och Sara räknade till 20 och Molly var stilla... Kors i taket! Väl inne i det "riktiga" rummet hos en urmysig gammal dam i 65 års åldern som tog Molly på helt rätt sätt skulle det tittas på suddiga bilder, lysas i ögon och titta i en blinkande maskin. Molly fixade allt utom att vilja titta med ett öga förtäckt. Perfekt syn och ingen skelning. Och återbesök först om ett år. Jippi säger mamma som börjar bli matt på alla läkarbesök.

I torsdags var det dags för Sara att göra premiär på arbetsplatsen igen och Johan hade sin första lediga dag med barnen. De fick under förmiddagen besök av Johans arbetskompis Jonas som är pappaledig åt Sonja (drygt 1 år) som kom på fika och lunch. Eftermiddagen som bjöd på finfint väder tillbringades på lekplatsen där Sara sen slöt upp efter en dag i stillsittande framför en dator. 

Idag har det andra tillfället i startpaketet varit och farmor Barbro och farfar Bertil har varit här för att passa barn. Utbildningen var betydligt mer givande idag med lite konkreta tips kring bildstöd och struktur. Här hemma har det ätits glass på torget samt fikats med våfflor och bullar. Maja sa i gårkväll att farmor och farfar var de bästa hälsa påarna, för de hade alltid bullar med sig... Det var dock två ganska trötta farföräldrar som satte sig i bilen för att åka hem till hunden Cissi som väntade där hemma.   

Snickarna fortsatte under veckan och håller på ännu. De hoppas bli färdiga under helgen. Vi har nu fått en ny ytterdörr som släpper in bra mycket mer ljus än den förra. Den kom på plats idag och både Sara och Johan tror titt som tätt att ytterdörren står öppen eftersom det är så ljust i hallen. På utsidan har förstukvisten fått snedtak samt mer skyddande väggar för att undvika att det regnar in. Toppenfint! Kort kommer när det är färdigt.

Det har inte blivit så mycket fotat på sistonne, så håll till godo med lite sommarfavoriter.Mirre äter grädde med våfflor (inte våfflor med grädde... ) efter vigseln på Hållö.
Molly i blåsten på Hamburgö...
Maja poserar i förtältet.
Campingens hela utbud måste ju provas; minigolf, pool, studsmattor, grävskopor och... cykelbilar. Christer och Johan orkade 20 minuter, sedan fick Sara och Lisa ta över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0