Semester del 2...

Väl hemma igen från vår vecka i Mellerud var det hemmamys som gällde för ett par dagar. Lillkusinen Alexander kom på besök med mamma Elli och pappa Micke. Vi njöt av god mat (insjökräftor, grillad fisk, havskräftor med västerbottenostpaj, grillad kyckling mm) och mysigt umgänge. I början av veckan var det fortfarande ganska fint väder, så vi begav oss till Hovås för lite bad. Ett besök på Liseberg hanns också med, tyvärr tillsammans med typ hela Göteborg. Varmt och trångt och lååånga köer. Men Maja höll modet uppe och uppskattade besöket ändå. Johan fick hjälp av Micke att fixa i ordning en ordentlig grind på vår baksida, så nu kan inte de två mindre barnen lämna bakgården så lätt längre. Mycket skönt att veta var vi har dem.Alexander sover sött i vagnen...

Micke, Elli och Alexander lämnade oss på lördagen efter en härlig vecka. På söndagen for vi hem till Susie och Fredrik för att fira Måns som fyllt 5 år samt att hälsa på deras lilla nya lillasyster. Barnen hade inte setts på länge, men de fann varandra väldigt snabbt och lekte och härjade! Johan och barnen stannade kvar och grillade medan Sara åkte ner på stan för att äta middag med Anna (en annan Tuve mamma) och Jenny (arbetskamrat). Sol på uteservering och några glas vin. Härligt!

På måndagen var vi alla sugna på att bege oss iväg med husvagnen igen. Vi visste att vi skulle befinna oss i Jönköping på fredagen, så vi styrde kosan mot Borås, sådär lagom mitt imellan. Här hamnade vi på en stooor camping, också denna gång nära en lekplats, och även denna gång en lekplats som krävde passsning.Molly, Maja och till och med Mirre klättrade som dårar i klätterställningen och framför allt Mirre behövde ständig passning... Dä är det bra att ha ett förtält som man kan stänga när man sitter och äter eller fölr en stund inte vill valla klättersugna barn på lekplatsen.Sara njuter av en kopp kaffe i förtältet och Mirre kör sin älskade dockvagn med snuttarna i.

På tisdagen undersökte vi Borås shoppingutbud och blev imponerade. På en förmiddag hann vi med mobilinköp på El-Giganten, dricksglasshopping på Ittala outlet, lite leksaker på ÖB samt ett systembolagsbesök. Inte illa! Då vädret var hyfsat på eftermiddagen packade vi badväskan och tog oss till Almenäs, en av Borås bästa badplatser. Vattnet var iskallt, men Johan, Molly och Maja badade glatt. Mirre och Sara var en aning mer återhållsamma, eller kanske ska vi kalla det badkrukor.

Är man i borås så måste man ju besöka Borås Djurpark! Vi valde onsdagen för denna aktivitet och stämde träff med farmor barbro och farfar Bertil. I entrén möttes vi av hällregn... Då både smhi och raduion lovat fint väder blev vi tagna på sängen och utan regnkläder blev det blött kan man säga. tack och lov avtog rtegnet och fram emot lunch sken till och med solen. Besöket hade gett anledning till en och annan orostanke över hur Molly som älskar djur över allt annat (kanske att vatten väger liiite tyngre) skulle reagera. Allt gick dock fantastiskt bra och Molly var eld och lågor och acepterade utan problem att man inte kunde gå in till djuren.             

                        

Mirre sov större delen av besöket, och Maja som var trött åkte en hel del på mammas rygg. Molly var dock eld och lågor.Regnet fortsatte även på torsdagen, så vi besökte Leos lekland. Ett jätte stort rum fullt av klätterställningar, rutschkanor, studsmattor och annat skoj. Detta var ett av de rymligaste och luftigaste lekland vi besökt och alla fem i familjen uppskattade besöket. När Leo lejon själv visade sig var lyckan total, i alla fall för Molly.

På fredagen var det så dags att fara vidare i regnet mot Jönköping för besök hemma hos Anna, Tommy samt deras barn Moa och Lisa. och fortsättningen följer...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0