3:e och sista delen av semestertider

Vi lämnade regn i Borås och kom till ett strålande Jönköping. Tur var det för då kunde vi få torkat vårt genomblöta förtält. Anna tog emot oss och bjöd på härligt fika. Moa (6,5) och Lisa (3) kom hem med Tommy senare på eftermiddagen, så det fanns gott om tid att utforksa huset i lugn och ro för tjejerna. Vi ställde upp husvagnen på gästparkeringen och fick koppla in strömmen i eluttag för bilvärme. Där gick det dock bara att få ström 30 minuter åt gången, sedan var vi tvugna att gå ut och trycka igång strömmen igen. På kvällen var tanken atyt vi skulle grilla, men vi fick nog trots allt med oss regnet från Borås, för snart forsade regnet ner. Tur att korv även går att steka i stekpanna och det hela slutade med en delikat middag som alla åt av.

På lördagen tog vi en långpromenad på eftermiddagen till en bygdegård där vi fikade och shoppade på loppis (Mirre köpte sig ett halsband och Maja en liten suddgummikrabba) Maja gick både dit och hem och det måste ha varit ett par kilometer. Imponerande! Men motivationen var säkert högre än vanligt när hon hade sällskap av Moa.
Barnen lekte och stojade och hade verkligen roligt ihop. Men alla var trötta, så på söndagseftermiddagen splittade vi på oss och vi tog en liten biltur till Taberg. Molnen stod så lågt att vi hamnade mitt i ett när vi åkte upp på berget. Där fikade vi och gick sedan en liten sväng på jakt efter geocacher. (Cachletandet har varit med oss under hela semestern, och mycket tack vare dem har vi fått se många platser vi inte annars hade sett...) Vi hamnade efter ett tag halvägs ner för berget mitt inne i skogen. Där märktes inte regnet så mycket. Maja gick återigen både ner och upp igen utan att knota det minsta.Hela familjen på Tabergs sluttning, Maja bygger en vädermaskin av lite pinnar för att försöka få fram solen igen...


På måndagen tog vi vårt pick och pack och styrde kosan mot Hamburgsund. Vi lämnade ett Jönköping i ösregn och kom fram till ett Hamburgsund i strålande sol. Majas vädermaskin måste ha fungerat. När husvagnen väl var på plats och vi för första gången kunde sätta upp förtältet tillsammans gick vi ner till havet för att bada. Fin liten strand med brygga, som Mirre tyckte var mycket spännande. Det var en och annan brännmanet i vattnet och på stranden, så Maja var lite tveksam över att bada. Molly däremot tog ingen som helst notis om dessa, utan klev glatt på dem på sin väg ut i vattnet...

Denna camping var lite mindre och mer familjär. En mindre lekplats låg i närheten, som inte krävde passning... Däremot hade alla husvagnar i vår närhet hund. Så så fort vi vände bort huvudet var Molly hos någon av hundarna. På slutet sällskapade hon till och med ägarna när de gick ut med hundarna.

Även tisdagen bjöd på fint, men blåsigt väder. Vi pacakde lite spontant ihop oss och tog färjan över till Hamburgö. Efter lite virrabde hamnade vi på en mycket vacker liten strand, med klippor runt om. Mirre somnade raskt i vagnen medan de större barnen klättrade i klipporna. Vi insåg rätt snart att det inte fanns möjlighet att handla lunch någonstans i närheten, så Sara och Maja tog båten tillbaka och handlade lite picknick. Under tiden passade Molly på att bada lite, både med kläder på och av.Maja älskar att klättra i berg!Molly på stranden efter ett dopp med kläderna på. Byxorna torkade ganska fort i vinden och tur var det, för hon hann med ett till dopp med kläder på innan vi skulle hem.På eftermiddagen kom Johans bror Jesper och Lotta med sin husvag (vår är till vänster och deras till höger...). Maja och Rasmus (6,5) fann varandra omgående och lekte mycket bra. Julia (3) tog sig an lilla Mirre.

Onsdagen bjöd på regn av det mer monsunliknande slaget. Vi hängde inomhus större selen av dagen, men begav oss efter luncg ut med ordetliga regnkläder från topp till tå för att fånga krabbor. Molly satt i vattenbrynet mest hela tiden. En och anna sjöstjärna och räka kunde fiskas upp, men krabborna höll sig undan. Regnet började sätta sina spår även i förtältet och presseningen under golvet började här och där läcka... Så eftermiddagen ägnades åt tork! Tork av blöta regnkläder, tork av golv, tork av det mesta.

Anledningen att vi hamnade i Hamburgsund var att Lotta skulle fira sin 35 års dag där. Den stora dagen välkomnade oss med riktigt fint väder. Vis av erfarenhet tog vi under förmiddagen ner ett torrt förtält, då SMHI spått regn under natten och vi skulle styra kosan hemåt dagen därpå. Efter lite lunch for vi iväg till Smögen där vi skulle samlas för firande på Smögens brygga.Här fanns det tack och lov gratis flytvästar att låna, så vi kunde slappna av en aning mer. Väl på bryggan visade det sig att vi skulle med en båt ut till Hållö utanför Smögen. Återigen imponerade Molly med att uppföra sig föredömligt på båten. Inga tendenser att vilja hoppa i vattnet.

Väl framme blev det en bumpig promenad över öns klippor med en Mirre som sov i vagnen. Där möttes vi till sist av födelsedagsbarnet med familj, väldigt uppklädda... Det var överraskningsbröllop på gång!Rasmus och Juli var brudnäbbar och Rasmus hade det ärofyllda uppdraget att bära ringarna.Brudparet...

Efteråt blev det så klart champange på klipporna och sedan en skagenbaguette (våfflor för barnen) på det lilla vandrarhemmet aldra längst ut på ön.Mirre och farfar dricker champange med kapellet i bakgrunden.Maja och Rasmus skålar...Molly hittade så klart en pöl att bada i även här...

Efter en fantastisk dag med strålande väder, vacker vigsel, underbar miljl med hav och klippor återvände vi till campingen för att avsluta dagen med trevligt umgänge och fantastiskt goda räkor i Jesper och Lottas förtält. Vilket underbart bröllop i all sin enkelhet!

Det blev sent för alla i säng på kvällen, så morgonen efter var det fem ganska trötta typer som satte sig i bilen för att åka hemåt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0