Fotoslarv...

Dags för en uppdatering, nu har det dröjt allt för länge igen. Anledningen är att vi för närvarande är för uselt dåliga på att ta kort, vilket gör att det inte finns några bilder att lägga upp... Men en liten kort resume av den senaste tiden kan ju vara på sin plats ändå. och i morgon ska kameran ligga framme så att nästa inlägg ska bli med bilder. Jag lovar!

Vilket fantastiskt höstväder det har varit senaste tiden! Solen har lyst från en höstblå himmel och i solen har det varit riktigt varmt!

Veckan som gått har varit av den mer händelserika sorten. I måndags kom Susie med barn på besök lagom till mellis. Johan var på kurs och hade svårt att hinna hem innan det var dags för Sara att bege sig till Hagabadet för veckans jobb/träningsinsats. Så Susie tog sig an utmaningen att passa 5 barn samtidigt, något som gick galant, även om Molly inledningsvis var lite tvär. Mest var det nog Saras fel som slarvat med att informera Molly om vad som skulle hända. Johan kom hem lagom till middagen för att avlösa Susie.

I tisdgas besökte Sara, Molly och Miranda kyrkans öppna förskola tillsammans med Anna och Stella (Anna är en ny bekant som bor i Tuve som också är föräldraledig. Hon har två döttrar Emelia 3 år och Stella 1 år). Efter lite lek och fika där begav de sig vidare till BVC för 6 månadfers läkarkontroll av Miranda. Hon vägde nästan 8 kg den lilla guldklumpen och hon fick godkänt med bravur av läkaren. En snabb sväng hem för att äta lite och vila, för att sedan hämta Maja på dagis. Därefter lekte vi på en lekplats en stund och åt mellis innan det blev besök på biblan för Mirre och Molly och balett för Maja. Väl hemma igen vid 17.30 snåret så var alla fyra tjejerna rätt möra.

I onsdags var det besök i kyrkan igen för Sara, Molly och Miranda. Denna gången för att träffa prästen som ska döpa Mirre på lördag. Molly travade med bestämda steg in på öppna förskolans lokaler, så det var bara att ta dopmötet bland leksakerna istället för på prästens kontor. Efter hämtning av Maja på dagis blev det lek på hela tre lekpplatser och på den sista mötte vi grannbarnen Astor och Max och tog sedan följe hem. Maja och Astor försvann sedan iväg till vår närmaste lekplats och Maja kom inte intrillandes förrän precis innan middagen.

Johan hade i helgen sin årliga sill-lunch med goda vännen Stefan, så Sara var själv med barnen torsdag kväll till lördag kväll. Fredagen bedrev Sara och barnen i Alingsås hemma hos Lisa och hennes två döttrar Rebecka (2år) och Matilda (3 mån). Det bjöds på härlig korvstroganof till lunch och massor av utomhuslek. Maja klättrade i träd och Molly ömsom grävde i sandlåda, gungade och sparkade boll. Och solen sken. Vilken härlig dag på landet! Innan hemfärd bjöds det på middag: klyftpotatis från påse med rostbiff och kantarell sås. Båda barnen åt andaktsfullt potatisen, sådan potatis hade de aldrig ätit förut. Oj, så gott!

Lördagen bjöd också på underbart höstväder, så eftermiddagen ägnades åt lek på lekplatsen. För en gångs skull var det fullt av andra barn där också. Vi följde med barnen upp i skogen här intill där vi byggde koja och klättrade i träd. Härligt!

Söndagsförmiddagen har vi tillbringat i kyrkan...igen! Denna gång på familjemässa. Maja skulle hälsas välkommen till sitt nya dagis, så det var bara att infinna sig. Vi trodde i vår enfald att en familjemässa skulle vara av det lite kortare slaget, men så fel vi hade. Trots att den var lång (ca 70 min) var det gemytligt och mysig stämning. Tack vare ett russinpaket lyckades Molly hålla sig still nästan hela mässan... På eftermiddagen for Maja och Sara till IKEA och inhandlade en STOR dörrmatta som ska samla upp allt grus som ständigt letar sig in i huset, samt en säng till Molly. Hon har sedan midsommar klättrat i och ur sin spjälsäng, så nu kändes det som att det var dags för en riktig säng till henne. Hon hjälpte stolt pappa att bygga ihop sängen genom att sitta bedvid och ha högläsning ur en bok. 

Mirre kryper nu obehindrat runt här hemma och är ständigt och drar i byxbenen på den som står i köket och fixar. Där har vi en tjej som vill vara med där sakerna händer. 

Här hemma har vi haft dator och TV fritt en vecka, men senaste dagarna har tjejerna fått titta lite på film igen, till Mollys stora lycka. Hon har en kärlek här i världen just nu, "Moine". Varsågoda, titta och njut! 


Kommentarer
Postat av: Anna

Åhå, det här var något nytt! Vilken kanal hittar man det här på? Tror nog att det skulle falla Lisa oxå!

2009-09-21 @ 21:51:06
URL: http://www.hemmahosgrannen.blogspot.com
Postat av: Sara

Tyvärr, ingen kanal... Vi har fått låna en DVD med "Mullvaden". Så den går säkert att köpa. Alla tre barnen är mycket förtjusta i honom, så även Maja.

2009-09-21 @ 22:12:21
URL: http://kollafamiljen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0